hidden22 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam. kupiłem na allegro włącznik świateł, dzisiaj do mnie przyszedł. Po podłączeniu okazuje się ze to od wersji angielskiej. Wiec wziąłem przełożyłem tylko płytkie, gałkie i obwódkę. czy płytka od anglika moze być zamontowana i nic nie będzie dawała jakiegoś zwarcia czy coś?? czekam na wasze odpowiedzi pozdro
hidden22 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2011 http://moto.allegro.pl/audi-a4-b6-01-04r-wlacznik-swiatel-regulacja-i1754424230.html z tej aukcji kupilem. moj tak samo wygalda. tylko zauwazylem ze moja plytka jest w ksztacie ksiezyca cos takiego a tamta okragla bardziej. a nr mam taki sam na swoim
krupskim Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Włącznik świateł z wersji kontynentalnej i angielskiej jest taki sam. Nie ma w nich różnicy.Jeśli jest ten sam nr / chodzi o literkę po 531 lub samo 531/ i jest sprawny - to ma hulać
hidden22 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2011 no ale jak podlaczylem go to odrazu piszczalo i palilo sie podswietlanie bez przekrecania gaslki... wiec cos musi byc nie tak..
Stichy Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 dziala bez problemu - sprawdzone A na wyspach takich ladnych z tego rocznika nie maja
krupskim Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Podejrzewam że miałeś włącznik 531A ,a zakupiłeś 531 .
hidden22 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2011 dokaldnie mialem 531A a kupilem 531 i dlatego tak to chodzi....
Dod0 Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Panowie a ten włącznik z numerem 531 da się jakoś ogarnąć aby normalnie włączały się światła? bo światła u mnie po podłączeniu go cały czas się świeca a problem w tym ze nie mam starego:/
sgx Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 spróbuj poprzekladac piny Porównanie funkcjonalności przełączników świateł na podstawie wiązki elektrycznej:„Wersja LOW (8E0 941 531)” Pin 1 – Zasilanie świateł mijania i postojowych po stacyjce (WE) [czarno/żółty] Pin 2 – Zasilanie świateł przeciwmgielnych (WE) [czarno/biały] Pin 3 – x Pin 4 – Zasilanie świateł mijania [żółty] (WY) Pin 5 – x Pin 6 – x Pin 7 – x Pin 8 – Zasilanie przednich świateł przeciwmgielnych (WY) [2x biało/niebieski] Pin 9 – Zasilanie tylnego światła przeciwmgielnego (WY) [szaro/biały] Pin 10 – Masa przełącznika świateł [brązowy] Pin 11 – x Pin 12 – x Pin 13 – x Pin 14 – x Pin 15 – Zasilanie świateł postojowych, stałe z akumulatora (WE) [czerwony] Pin 16 – Zasilanie świateł postojowych (WY) [szary] Pin 17 – Zasilanie przełącznika świateł [szaro/niebieski] „Wersja HIGH (8E0 941 531 A)” Pin 1 – Zasilanie świateł mijania i postojowych po stacyjce (WE) [czarny] Pin 2 – Zasilanie świateł przeciwmgielnych (WE) [czerwono/żółty] Pin 3 – ??? [fioletowy] Pin 4 – x Pin 5 – x Pin 6 – x Pin 7 – x Pin 8 – Zasilanie przednich świateł przeciwmgielnych (WY) [biało/zielony] Pin 9 – Zasilanie tylnego światła przeciwmgielnego (WY) [szaro/biały] Pin 10 – Masa przełącznika świateł [brązowy] Pin 11 – Zasilanie świateł mijania (WY) [żółty] Pin 12 – x Pin 13 – x Pin 14 – Zasilanie świateł postojowych (WY) [szary] Pin 15 – Zasilanie świateł postojowych, stałe z akumulatora (WE) [czerwony] Pin 16 – x Pin 17 – Zasilanie przełącznika świateł [2x szaro/niebieski] ale wyglada na to, ze Twoja instalacja ma 1 kabel więcej, ktory nie wiadomo co robi
Rekomendowane odpowiedzi