Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbosprężarka GTB1756VK do Audi A4 B6/B7 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym wolal zespawac kolektor z turbina niz te flansze wsadzac.

Opublikowano

To była przymiarka tylko tego mocowania.

jak idealnie wycentrujesz otwor w kolektorze z otworem w T? żeby progu nie było? masz pewnośc że uda Ci sie idealnie trafic?

Opublikowano
ten zestaw co pokazałeś na foto do b6 nie wejdzie,nie ma szans,po pierwsze grucha będzie waliła o podłużnice,po drugie z tą flanszą nie założysz puszki filtra powietrza :kwasny:

Trochę cie poprawie, bo do wzdłużnego silnika to w ogóle nie wejdzie pomijając filtr powietrza i podłużnicę;P jeszcze musiał byś wykręcić łapę silnika i poduchę, do poprzeczniaka od biedy może być;P

A tak na marginesie na Allegro jeszcze nie widziałem zestawu który by wszedł do wzdłużnego:)

ja też cię poprawie u mnie jest przez taką flansze zamontowane i puszka jest ori :decayed: także się da, oczywiście po małej przeróbce jednej stopki puszki filtra powietrza,gruche fakt mam po innym kątem :whistling:
Opublikowano
ten zestaw co pokazałeś na foto do b6 nie wejdzie,nie ma szans,po pierwsze grucha będzie waliła o podłużnice,po drugie z tą flanszą nie założysz puszki filtra powietrza :kwasny:

Trochę cie poprawie, bo do wzdłużnego silnika to w ogóle nie wejdzie pomijając filtr powietrza i podłużnicę;P jeszcze musiał byś wykręcić łapę silnika i poduchę, do poprzeczniaka od biedy może być;P

A tak na marginesie na Allegro jeszcze nie widziałem zestawu który by wszedł do wzdłużnego:)

Moje wchodzą bez problemu.

Opublikowano

Krystian821 która śruba? Mocowanie ma płynną regulacje konta jak widac

Opublikowano

jemu chodziło chyba o tą srube co sie gruszke przykreca do uchwytu. Widac jak sie nałożyła (optyczne złudzenie) że jest ona na sztandze :)

Opublikowano

ja też cię poprawie u mnie jest przez taką flansze zamontowane i puszka jest ori :decayed: także się da, oczywiście po małej przeróbce jednej stopki puszki filtra powietrza,gruche fakt mam po innym kątem :whistling:

Tak ale nie na tym kolektorze;) tylko na Twoim ori...

---------- Post dopisany at 21:48 ---------- Poprzedni post napisany at 21:46 ----------

To była przymiarka tylko tego mocowania.

jak idealnie wycentrujesz otwor w kolektorze z otworem w T? żeby progu nie było? masz pewnośc że uda Ci sie idealnie trafic?

Oczywiście ze się da:)

---------- Post dopisany at 21:49 ---------- Poprzedni post napisany at 21:48 ----------

Moje wchodzą bez problemu.

No tak bo Ty wiesz gdzie gruchę włożyć i na jakim mocowaniu.

Opublikowano

nie powiedzialęm nigdzie że to nei realne:)

mocowanie sprawdzi sie do innego projektu.

Opublikowano

Da się tylko nie każdy ma dostęp do profesjonalnego spawania żeliwa bo jak sam wiesz juby_p nie wiem jaką metodą Ty to robisz , nie mam dużej wiedzy ale z tego co wyczytałem trzeba posiadac piec nagrzewanie odpuszczanie itp żeby nie miec reklamacji.

Opublikowano
Da się tylko nie każdy ma dostęp do profesjonalnego spawania żeliwa bo jak sam wiesz juby_p nie wiem jaką metodą Ty to robisz , nie mam dużej wiedzy ale z tego co wyczytałem trzeba posiadac piec nagrzewanie odpuszczanie itp żeby nie miec reklamacji.

Myślę że to zabijanie muchy przy pomocy łopaty.

Opublikowano

juby_p Wiec napisz jak Ty spawasz kolektor z T?

Opublikowano
juby_p Wiec napisz jak Ty spawasz kolektor z T?

Zapytaj wujka Google może Ci powie, ja Ci tylko powiem że najprościej jak się da.

Opublikowano

to forum jest pełne tajemnic :polew:

Opublikowano

Ta a największa był Twój wykres :)

Opublikowano

Juby_P wykres był resztę Ci powiej wujek Google :)

Opublikowano

Tu nie chodzi o Tajemnicę. Kolega Piotrek opatentował sobie idealny sposób na tworzenie tych turbin to dlaczego ma komuś mówić jak robi co i jak.

Też musiał dojść do tego dużo testował poprawiał. A teraz ktoś będzie korzystał z jego ciężkiej pracy.

Opublikowano

Ta a największa był Twój wykres :)

tamten wykres to historia :whistling:

---------- Post dopisany at 23:41 ---------- Poprzedni post napisany at 23:34 ----------

Tu nie chodzi o Tajemnicę. Kolega Piotrek opatentował sobie idealny sposób na tworzenie tych turbin to dlaczego ma komuś mówić jak robi co i jak.

Też musiał dojść do tego dużo testował poprawiał. A teraz ktoś będzie korzystał z jego ciężkiej pracy.

z twojej wypowiedzi wynika jasno,chodzi jednak o tajemnice,patenty,testy sam o tym piszesz :grin:
Opublikowano

Chodzi mi o to ze się nie dziwię że ktoś robi z tego Tajemnicę:wink: Ciekawe czy jak byś zainwestował trochę kasy, znalazł patent na coś i robił byś to dobrze to byś sie tym chwalił publicznie:whistling::whistling::whistling::whistling:

Opublikowano

Puma to nie jest tak do końca ja swoją GTB2260 sam przerobiłem,fakt kilka prób drogowych było ale wyszło tak jak chciałem póki co ogarnięte dynometem,sie doszlifuje soft będzie i wykres :wink:

Opublikowano
Puma to nie jest tak do końca ja swoją GTB2260 sam przerobiłem,fakt kilka prób drogowych było ale wyszło tak jak chciałem póki co ogarnięte dynometem,sie doszlifuje soft będzie i wykres :wink:

No to pochwal się przeróbką, jakieś zdjęcia byś pokazała a nie tylko wykres;)