Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbosprężarka GTB1756VK do Audi A4 B6/B7 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do twojego silnika powinno się użyć innego kolektora, co do portingu to ładnie brzmi że go się zrobiło:) kolektor wystarczy podebrać tak żeby było bez progowe połączenie turbo kolektor.

Opublikowano

no to już wiem o co chodzi z tym portingiem;) możesz podpowiedzieć jaki kolektor będzie najlepszy, ten z avb miałbym za darmo;) Musze się zorientować jak stoi temat "spawaczy" w moim regionie;)

Opublikowano

najlepszy jest taki jak masz teraz tak żeby turbo było jak najbliżej oryginalnej pozycji, choć u Ciebie jest dużo miejsca i wejdzie prawie każda wydumka.

Opublikowano

No tak silnik mam w poprzek, miejsca jest sporo. Teraz mam kolektor zespolony razem z turbiną, mam zamiar go razem z nią sprzedać;) Czyli co mogę osadzić na tym z avb? Czy może ten z awx'a ma lepsze przepływy?

Opublikowano

moim zdaniem najlepszy przepływ jest na tym co masz, ori sprzedajesz z turbo wiec musisz kupić sam kolektor na alledrogo

Opublikowano

tyle że turbina ARL jest na stałe z kolektorem:) dobra gtb2260 zamówione, kolektor też. Teraz kwestia znalezienia spawacza;)

Opublikowano
tyle że turbina ARL jest na stałe z kolektorem:)

No to stary gratuluje odkrycia:)

Opublikowano

lukaszlsw z czego kolektor zamówiłeś ?

Opublikowano

Powodzenia w spawaniu i w przeróbkach GTB:)

Opublikowano

zwykły kolektor z awx'a

Opublikowano
zwykły kolektor z awx'a

Kup se kolektor od Mroza to spawacz nie będzie ci potrzebny, ale ja trwałości nie gwarantuje.

Opublikowano

spokojnie,Mrozo swoich kolektorów nie spawa,ma firmę od tego :wink:

Opublikowano
pytanie na szybko, kolektor wydechowy z AVB jest taki sam jak w AWX bo mi taki zalega w garaży i zastanawiam się czy osiądzie na nim gtb? Słyszałem też że te kolektory się portinguje daje to jakieś zauważalne przyrosty? Czy można pospawać bez tego.

tak kolektor wydechowy z AVB jest taki sam jak AWX/AVF sam mam na takim osadzoną(zespawaną) GTB17

IMG_3637.jpg

Opublikowano
spokojnie,Mrozo swoich kolektorów nie spawa,ma firmę od tego :wink:

Wiem ale widziałem taki kolektor popękany

---------- Post dopisany at 09:50 ---------- Poprzedni post napisany at 09:49 ----------

pytanie na szybko, kolektor wydechowy z AVB jest taki sam jak w AWX bo mi taki zalega w garaży i zastanawiam się czy osiądzie na nim gtb? Słyszałem też że te kolektory się portinguje daje to jakieś zauważalne przyrosty? Czy można pospawać bez tego.

tak kolektor wydechowy z AVB jest taki sam jak AWX/AVF sam mam na takim osadzoną(zespawaną) GTB17

http://s12.postimg.org/90xgbo8y1/IMG_3637.jpg

wszystko się zgadza tylko kolega ma silnik poprzeczny a tam można zastosować lepszy kolektor

Opublikowano

ArturARL kiedy testy? :naughty:

Opublikowano

W poprzeczniaku odcina się stronę ciepłą (muszlę) od jakieś zdewastowanej 110 powiedzmy asv :D i wychodzi takie coś Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - c50e4552f4e26.jpg u nas spawają bezpośrednio a zagranicom robią tak Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d0a12d4bebb1a.jpg. Daniel jak się zima skończy tego lata :D

Opublikowano

no ładnie to ktoś ogarnął :shock3:

----------

Artur zima sie prawie kończy...od kilku tygodni :polew:

Opublikowano
W poprzeczniaku odcina się stronę ciepłą (muszlę) od jakieś zdewastowanej 110 powiedzmy asv :D i wychodzi takie coś Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - c50e4552f4e26.jpg u nas spawają bezpośrednio a zagranicom robią tak Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d0a12d4bebb1a.jpg. Daniel jak się zima skończy tego lata :D

Ze stalową flanszą różnie bywa nie lepiej było użyć oryginalnej? i uszczelkę ma....

Opublikowano

Artur ktoś u nas w okolicy ogarnie to jak w linku?

Opublikowano

juby_p ja mam skręcaną z kolektorem z AGR :D nawet ciekawy jest bo ma bardzo krótkie kanał o dosyc dużym przekroju (tak mi się wydaje) co może się przełożyc na reakcję na gaz docelowo chciał bym żeby to wyglądało jak tutaj :D sorry za tyle linków :PZapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 14aa619e7afda.jpg

Daniel Darek w niedziele prowadzi laboratorium spawalnicze u siebie próbujemy na różne sposoby :D