Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ABC] Zestaw naprawczy podnośnika szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczął mi kaprysić mechanizm odsuwania szyby kierowcy, nie dojeżdża do końca i nie domyka się zostawiając ok 1 mm luzu przez co przy większych prędkościach gwiżdże wiatr. Z tego co się na szybko orientowałem tak zwane zestawy naprawcze składają się z nowych plastików co mnie nie urządza bo mam całe. Potrzebuję nowych linek z pancerzami bo jedna jest mocno postrzępiona i wygląda na to, że to właśnie ona haczy bo pewnie postrzępiła się też gdzieś w pancerzu. Okna nie mogę nawet dopchnąć ręcznie do końca bo wraca to nieszczęsne pół milimetra spowrotem, ta linka widać pręży i cofa szybę. Zostaje mi kupno innej ramki czy komplet linek jest do kupienia? Wolałbym założyć nowe bo w używanej ramce niebawem linki mogą się skończyć i problem wróci.

Opublikowano

Tylko nie ładuj się w żadne nowe zamienniki z Allegro. Lepiej kupić i założyć oryginalną używkę w dobrym stanie. Wiem coś na ten temat,bo dokładnie wczoraj przerabiałem temat wymiany mechanizmu i nowy zamiennik okazał się nie najlepszej jakości :thumbdown: dopiero ori używka rozwiązała problem.

Opublikowano

Sprawdzę ile kosztuje nowy mechanizm w ASO i jeżeli cena będzie mocno zaporowa to będę się dalej martwił, w innym wypadku kupię i będzie z głowy :wink4:

Opublikowano

Jak pytałem o mechanizm do B6 w ASO w Bielsku to sobie zaśpiewali 417zł :kwasny: