Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] W trakcie ruszania, stuk odczuwalny na pedałach i przedniej osi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim A4 B8 1.8TFSI 163PS, przy ruszaniu po przekroczeniu około 10km/h, szłyszalny jest wyraźny głuchy stuk, który również odczuwalny jest na pedałach. Dzieje się to za każdym razem, jak samochód stoi około 30 minut i ruszam ponownie.

Zgłosiłem temat na gwarancji i usłyszałem, że tak uzbraja się ABS i jest OK. To jest moje 3 Audi i nic podobnego się nie działo. Może ktoś się spotkał z podobnym problemem.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Już byłem dwukrotnie i nic nie stwierdzili, mówią że nic nie szłyszą, a gwarancja kończy mi się we wrześniu.

Opublikowano

ja miałem coś podobnego, działo mi sie to rano, ale nie codziennie, doszedłem do tego, ze najprawdopodobniej jest to coś z wysprzęglikiem, ale w końcu problem sam znikł i w końcowym efekcie nie wiem co to.

ja bym pojechał spowrotem do serwisu i jeśli znów powiedzą że to ABS to bym ich poprosił żeby Mi pokazali inne takie A4-ki w których tak sie ABS uzbraja

Opublikowano
  • Autor

niesyety w całej warszawie nie mają samochdu testowego z miom silnikiem, a klientowski nie wchodzi w rahubę na testy i to rozumiem doskonale.

Dzięki za jakiś trop, ja caly czas mam zastrzezenia do sprzęgła i skrzyni biegów samochód zachowyje się jak by miał przejechane ze 200000 km.

Opublikowano

niesyety w całej warszawie nie mają samochdu testowego z miom silnikiem, a klientowski nie wchodzi w rahubę na testy i to rozumiem doskonale.

Dzięki za jakiś trop, ja caly czas mam zastrzezenia do sprzęgła i skrzyni biegów samochód zachowyje się jak by miał przejechane ze 200000 km.

Walcz z ASO :) powiedz ze odglosy sa coraz silniejsze niech sprawdzaja

Opublikowano

Kolego ja mam coś podobnego. U mnie wprawdzie jest multitronic ale za każdym razem gdy odpalę auto i pierwsze ruszenie (nie zależnie do przodu czy do tyłu) i słyszę jednorazowy brzęk jakby hamulec puszczał. Być może to rzeczywiście tak ma być. . .

Opublikowano

u mnie jest podobnie, lekkie chrobnięcie przy ruszaniu, nie zawsze, bardzie na zimnym, jak sprzęgło puszczę do końca. słyszałem gdzieś że to abs lub asr odpala

Opublikowano

a to nie jest przypadkiem test pompy abs? był już podobny temat o tym , tylko ze w b6

Opublikowano

też mam to samo - to test abs....