slawekag4 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Witam. Mój problem polega na tym, że nie działają mi światła postojowe, ale tylko z przodu auta. Tylne działają jak należy, więc manetka jest sprawna. Auto to Avant z 2000r.,1.8T AWT, lampy z ksenonami, przyprowadzony z Niemiec. Nie znam się na elektryce samochodowej i chciałbym Was prosić o pomoc. Pół FISa nie pokazuje przepalonej żarówki. Może spalony jest bezpiecznik, ale nie wiem, który to jest i czy odpowiada tylko za przednie postojowe
Rapciuch-R1 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Witam. Mój problem polega na tym, że nie działają mi światła postojowe, ale tylko z przodu auta. Tylne działają jak należy, więc manetka jest sprawna. Auto to Avant z 2000r.,1.8T AWT, lampy z ksenonami, przyprowadzony z Niemiec. Nie znam się na elektryce samochodowej i chciałbym Was prosić o pomoc. Pół FISa nie pokazuje przepalonej żarówki. Może spalony jest bezpiecznik, ale nie wiem, który to jest i czy odpowiada tylko za przednie postojowe kolego masz linka z opisem bezpiecznikow. http://www.auditimes.pl/topic/233-opis-bezpiecznikow-audi-a4-b5/
slawekag4 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Sprawdziłem dzisiaj bezpieczniki i są OK. Sądzę, że gdzieś muszą się łączyć przewody od obydwu lamp i że to jest jakaś kostka i właśnie w niej jest coś nie tak. Ale nie wiem, gdzie szukać tych kostek, jak biegnie instalacja w B5.
Tomasz Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Sprawdziłem dzisiaj bezpieczniki i są OK. Sądzę, że gdzieś muszą się łączyć przewody od obydwu lamp i że to jest jakaś kostka i właśnie w niej jest coś nie tak. Ale nie wiem, gdzie szukać tych kostek, jak biegnie instalacja w B5. a sprawdzałeś żarówki? :gwizdanie:
Rapciuch-R1 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 a sprawdzałeś żarówki? wlasnie? moze najpierw zacznij od zarowek bo moze zarowki przepalone, jesli nie to sprawdz kostki laczenia lamp moze cos tam zaśnieżało??
slawekag4 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Żarówki sprawdzałem. Pomajstruje jeszcze przy kostkach.
Rapciuch-R1 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Pomajstruje jeszcze przy kostkach. jak nic nie polepszy to pisz pomyslimy dalej co robić
slawekag4 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Sprawdziłem kostki(ale się namacałem) Od strony kierowcy miernik w ogóle nie wykrywa napięcia.
Rapciuch-R1 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Sprawdziłem kostki(ale się namacałem) Od strony kierowcy miernik w ogóle nie wykrywa napięcia. przewody moze gdzies sie przetarly?? to masz zabawe ale juz powoli idziesz w dobrym kierunku
Rekomendowane odpowiedzi