aju Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 wiesz czym się różnią lampy uk od europejskich (soczewkowych)? odwróconą przysłoną... na takich ludziach co nie wiedzą i wolą kupić właśnie się zarabia
Rapciuch-R1 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 na takich ludziach co nie wiedzą i wolą kupić właśnie się zarabia kolego wiem o tym ze na wszystkim sie zarabia jak ktos ciemny... ale ja na miejscu kolegi bym opylil i wolalbym kupic sobie europejskie, ale to juz kwestia kolegi
Kowi87 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Ja tam żadnej róznicy nie widze po przestawieniu
Rapciuch-R1 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Ja tam żadnej róznicy nie widze po przestawieniu ok moze nie widac ale zobaczymy jako kolega zrobi?? :?: :?: :?: :?: :?:
Kowi87 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 tak w ogóle nie oczekujcie cudów zwiazanych z świeceniem soczewki w B5 :gwizdanie:
Rapciuch-R1 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 tak w ogóle nie oczekujcie cudów zwiazanych z świeceniem soczewki w B5 :gwizdanie: a czemu??
Kowi87 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Bo nie swieci tak jak wygląda, według mnie na H7 jest ciemno, a potwierdziło sie to po zmianie soczewek na wieksze :gwizdanie: żeby nie było jeżdziłem na nowych DEPO, ostatnio miałem przez 2 dni valeo w idealnym stanie, 3 pary reflektorów na tych samych żarnikach HID, na żarówce H7 jest ciemno poprostu i to nie tylko moja opinia
Sierko2 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2011 przestawić przesłonę w soczewce, musisz rozebrać lampę, ten pstryczek służy tylko żeby nie oślepiać a nie żeby było dobrze A wiesz jak to zrobić? Możesz opisać to krok po kroku?
Kowi87 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Nic nie trzeba rozbierać jest jedna wajcha która przestawia cała przesłone w soczewce, przecież szkło nie gra tu roli, jeśli by tak był trzeba by cały odbłysnik zmieniać z powodu jego wyprofilowania, zajrzyjcie do lampy zanim zaczniecie pisać głupoty
Rapciuch-R1 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Bo nie swieci tak jak wygląda, według mnie na H7 jest ciemno, a potwierdziło sie to po zmianie soczewek na wieksze :gwizdanie: żeby nie było jeżdziłem na nowych DEPO, ostatnio miałem przez 2 dni valeo w idealnym stanie, 3 pary reflektorów na tych samych żarnikach HID, na żarówce H7 jest ciemno poprostu i to nie tylko moja opinia to co proponujesz lampy zmienic? bo wiesz nie chce miec problemu ze jak zaloze xenon i bede jechal w nocy i bedzie ciemnica czy moze jakis zarnik mocniejszy?
Sierko2 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Nic nie trzeba rozbierać jest jedna wajcha która przestawia cała przesłone w soczewce, przecież szkło nie gra tu roli, jeśli by tak był trzeba by cały odbłysnik zmieniać z powodu jego wyprofilowania, zajrzyjcie do lampy zanim zaczniecie pisać głupoty Mówisz o xenonach czy o zwykłych lampach na żarówki H7 ?
Kowi87 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 o zwykłych lampach H7+H7, zresztą Xenon pewnie podobnie jest rozwiazany, zrób fotke od wewnątrz tej lampy z passka tylko tak aby jak najwiecej było widać
Sierko2 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Postaram się zrobić fotę Ja już przełożyłem tą "wajchą" tylko teraz świeci równo prawa i lewa. A czy da się coś jeszcze ustawić aby lewa oświetlała pobocze?
Kowi87 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Trzeba by zobaczyć jak to jest ustawiane w lampach USA, przy przestawianiu jest słyszalny taki trzask
Sierko2 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2011 No było coś takiego słychać. Może podjadę na stacje diagnostyczną żeby sprawdzili.[br]Dopisany: 22 Sierpień 2011, 17:14_________________________________________________A może faktycznie kupić lampy z homologacją europejską. Czym mam się kierować przy wyborze?
Kowi87 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 A fotki nie zrobisz Zresztą rób co chcesz, abyś sonarów nie kupił
Sierko2 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Na razie nie mam czym ale w przyszłym tygodniu postaram się zamieścić. Chyba zdecyduję się jednak na zakup nowych lamp.[br]Dopisany: 25 Sierpień 2011, 17:42_________________________________________________A czy jest możliwe, że gdy przerobię te lampy to jakieś władze mogą do tego dojść ?[br]Dopisany: 25 Sierpień 2011, 20:50_________________________________________________Poniżej zdjęcia moich przesłon w lampach (prawa i lewa). Czy tak jest dobrze czy muszę to przełożyć? Uploaded with ImageShack.us ImageShack.us Jak to ma w końcu wyglądać, bo już się pogubiłem?
Rekomendowane odpowiedzi