blazej122 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Witam mam małe pytanie i myślę że na tym forum uzyskam poprawnej odpowiedzi. Zakupiłem sobie audi a4 b5 z 1995r. Dokładnie to rok produkcji grudzień 94'. Silnik dokładnego rodzaju nie znam i myślę że ktoś mi tu pomoże. Jest to silnik 1.6 101km. jaki rodzaj tarcz on ma
bikmazi Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Oto cały komplet jakiego szukasz http://moto.allegro.pl/tarcze-klocki-bosch-przod-tyl-vw-passat-audi-a4-a6-i1747846294.html[br]Dopisany: 21 Sierpień 2011, 17:32_________________________________________________Te kabelki przy klockach chamulcowych to nie ABS tylko czujniki zużycia klocka.
Dev Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Kolego ten zestaw nie pasuje do tego auta napierw trzeba sprawdzic czy sa czujniki aaaa i kolejna sprawa, na hamulcach nie oszczedzamy bo to pozniej sporo kosztuje a jakie masz u siebie hamulce to znajdzie w tym dziale, post "zestawy hamulcowe"
blazej122 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2011 a jak sprawdzić model/rodzaj silnika?? Czyli np:AJL, AVV, AMR itp? gdzieś to pisze?
Dev Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 w bagazniku w kole zapasowym masz wlepkę
blazej122 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2011 ok sprawdzę ale nie wiem czy będzie widać bo mam tam butle z gazem. Jest może jeszcze jakiś inne sposób?
Dev Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 na osłonie paska rozrządu tez powinna byc naklejka
uki Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 na pewno butla nie będzie Ci całkowicie zasłaniać wlepy. Symbol silnika może być wybity też gdzieś na głowicy.
morsdicti Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Panowie dorzucę się do pytania, jakie tarcze i klocki na tył ? bo auto zaniedbałem i mi aż okładzina z tarcz z tyłu zeszła - teraz przy hamowaniu jest takie bicie na karoserie że w środku jak w dzwonie .... Najlepsze jest to, że wymieniłem klocki (bo się skończyły i tarły metalem) w trasie w jakimś przydrożnym garażu ... na te zużyte teracze i teraz czy klocki będa jeszcze dobre ? czy też do wymiany
Dev Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ferodo klocek FDB1083 tarcza DDF1232 lub odpowiedniki Bosch-a lub TRW
denveco Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Symbol silnika jest tez w karcie pojazdu.
denveco Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 Kazdy pojazd raczej powinien ja miec. Przerejestrowujac auto na siebie po jego zakupie musisz w urzedzie miasta, badz gminy okazac karte pojazdu w ktorej wpisuja Ciebie, jako nowego wlasciciela pojazdu.
Dev Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 Kazdy pojazd raczej powinien ja miec. Przerejestrowujac auto na siebie po jego zakupie musisz w urzedzie miasta, badz gminy okazac karte pojazdu w ktorej wpisuja Ciebie, jako nowego wlasciciela pojazdu. w polskiej karcie pojazdu nie ma nawet takiej rubryki
denveco Opublikowano 19 Września 2011 Opublikowano 19 Września 2011 Kolega devastation mnie chyba nie lubi :wink4: Ja mam polska karte pojazdu. I odkad auto jest w polsce mialo 2 wlascicieli. Ja jestem wpisany jako trzeci wlasciciel. Tak wiec 2005 rok byla pierwsza rejestracja w kraju (zapisany pierwszy wlasciciel), pozniej drugi, i ja jako trzeci.
dobis1 Opublikowano 19 Września 2011 Opublikowano 19 Września 2011 Kazdy pojazd raczej powinien ja miec. Przerejestrowujac auto na siebie po jego zakupie musisz w urzedzie miasta, badz gminy okazac karte pojazdu w ktorej wpisuja Ciebie, jako nowego wlasciciela pojazdu. Jeśli auto pochodzi z Polskiego salonu i jest z rocznika nie pamiętam dokładnie ale chyba do 99/00 to karty pojazdu nie będzie miał...miałem vectrę b z 98r z polskiego salonu i karty nie miałem
Dev Opublikowano 19 Września 2011 Opublikowano 19 Września 2011 Kolega devastation mnie chyba nie lubi :wink4: Ja mam polska karte pojazdu. I odkad auto jest w polsce mialo 2 wlascicieli. Ja jestem wpisany jako trzeci wlasciciel. Tak wiec 2005 rok byla pierwsza rejestracja w kraju (zapisany pierwszy wlasciciel), pozniej drugi, i ja jako trzeci. mi nie chodzi o włściciela tylko o oznaczenie silnika
Rekomendowane odpowiedzi