Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Wymiana wszystkich tarcz<< audi b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam małe pytanie i myślę że na tym forum uzyskam poprawnej odpowiedzi. Zakupiłem sobie audi a4 b5 z 1995r. Dokładnie to rok produkcji grudzień 94'. Silnik dokładnego rodzaju nie znam i myślę że ktoś mi tu pomoże. Jest to silnik 1.6 101km. jaki rodzaj tarcz on ma :D

Opublikowano

Kolego ten zestaw nie pasuje do tego auta

napierw trzeba sprawdzic czy sa czujniki

aaaa i kolejna sprawa, na hamulcach nie oszczedzamy bo to pozniej sporo kosztuje

a jakie masz u siebie hamulce to znajdzie w tym dziale, post "zestawy hamulcowe"

Opublikowano

w bagazniku w kole zapasowym masz wlepkę

Opublikowano

na osłonie paska rozrządu tez powinna byc naklejka

Opublikowano

na pewno butla nie będzie Ci całkowicie zasłaniać wlepy. Symbol silnika może być wybity też gdzieś na głowicy.

Opublikowano

Panowie dorzucę się do pytania, jakie tarcze i klocki na tył ? bo auto zaniedbałem i mi aż okładzina z tarcz z tyłu zeszła - teraz przy hamowaniu jest takie bicie na karoserie że w środku jak w dzwonie ....

Najlepsze jest to, że wymieniłem klocki (bo się skończyły i tarły metalem) w trasie w jakimś przydrożnym garażu ... na te zużyte teracze i teraz czy klocki będa jeszcze dobre :) ? czy też do wymiany

Opublikowano

Ferodo

klocek FDB1083

tarcza DDF1232

lub odpowiedniki Bosch-a lub TRW

Opublikowano

Symbol silnika jest tez w karcie pojazdu.

Opublikowano

jak ją masz

Opublikowano

Kazdy pojazd raczej powinien ja miec. Przerejestrowujac auto na siebie po jego zakupie musisz w urzedzie miasta, badz gminy okazac karte pojazdu w ktorej wpisuja Ciebie, jako nowego wlasciciela pojazdu.

Opublikowano

Kazdy pojazd raczej powinien ja miec. Przerejestrowujac auto na siebie po jego zakupie musisz w urzedzie miasta, badz gminy okazac karte pojazdu w ktorej wpisuja Ciebie, jako nowego wlasciciela pojazdu.

w polskiej karcie pojazdu nie ma nawet takiej rubryki

Opublikowano

Kolega devastation mnie chyba nie lubi :wink4: :wink4: :wink4:

Ja mam polska karte pojazdu. I odkad auto jest w polsce mialo 2 wlascicieli. Ja jestem wpisany jako trzeci wlasciciel. Tak wiec 2005 rok byla pierwsza rejestracja w kraju (zapisany pierwszy wlasciciel), pozniej drugi, i ja jako trzeci.

Opublikowano

Jeśli auto pochodzi z Polskiego salonu i jest z rocznika nie pamiętam dokładnie ale chyba do 99/00 to karty pojazdu nie będzie miał...miałem vectrę b z 98r z polskiego salonu i karty nie miałem :tongue4:

Opublikowano

Kolega devastation mnie chyba nie lubi :wink4: :wink4: :wink4:

Ja mam polska karte pojazdu. I odkad auto jest w polsce mialo 2 wlascicieli. Ja jestem wpisany jako trzeci wlasciciel. Tak wiec 2005 rok byla pierwsza rejestracja w kraju (zapisany pierwszy wlasciciel), pozniej drugi, i ja jako trzeci.

mi nie chodzi o włściciela tylko o oznaczenie silnika