Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Immobilizer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Motocyklista39 - a rozrusznik kręci ?? Jeśli nie kręci to atakowałbym rozrusznik a nie immo :)

Opublikowano

Rozrusznik jak najbardziej w porządku.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
FOTOSTORY by SPEDYT

na podstawie opisu z postu lukas23

- do kierownicy przymocowane są dwa kable nie można ich odpiąć i albo zatrudnimy do pomocy drugą osobę do trzymania kierownicy albo położymy ją na kolumnie i oprzemy o licznik ( trzeba wysunąć kolumnę max w dół i do siebie)

[/b]

przy okazji - robiłem to dwa dni temu [w innym niż naprawa immobilizera celu - wymieniałem przełącznik od kierunkowskazów] i zauważyłem, że te kable da się jednak odpiąć. Kabel z prawej jest na wsuwce-zastrzasku: bez problemu go wyjąłem. Natomiast drugi z kabli, po lewej stronie jest na zatrzasku, z którym miałem trochę problemów by go wyjąć, ale się udało. Generalnie - było jeszcze bardziej komfortowo, z uwagi na swobodnie leżącą na fotelu pasażera kierownice;).

Co do całego wątku - wielki szacun i dzięki za pomoc !!.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, tu też się dopiszę, problem był z mrugającym immo i oczywiście na krótko odpalaniem. Nie rozbierałem całej kierownicy jak w poradniku, tylko po odkręceniu 4 śrubek ukazała się złączka, kilka wsunięć plus contact spray i wszystko hula, zobaczymy na jak długo, bardzo pomocny post!!! dzięki!!! uratowałem tym samym 180zł co chciał magik.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie wczoraj miałem nie miłą przygodę. Mianowicie dojechałem do sklepu zrobiłem zakupy, wsiadam i kontolka sie pali i wyłącza po 2 s. Zdjąłem na chwile klemy i zajarzył odpalił, pojechałem do domu. Natomiast pod domem znowu lipa i tak już jak za pierwszym razem odłączenie aku pomogło tak teraz d*pa. PO Vagowaniu pojawiły się błędy 01176- Key signal too low

17978-Engine start blocked by immobilizer. Drugi klucz nie pomógł. Walenie i zmiany kluczyka z jednej strony na drugą też nie. Czy zabieg opisnany w pierwszym poście coś pomoże? Panowie bo głównie chodzi o to, że na co dzień dojeżdzam do pracy i mam..... wsiadac odpalić i jechać.

POzdrawiam

Opublikowano

Ja tam bym wyłączył i mial święty spokój. Nie raz juz robiłem immo off.

Opublikowano

Wczoraj jak wróciłem do domu poszedłem do auta i odpaliło za pierwszym razem. Pokasowałem błędy vagiem po czym odpaliłem starym kluczykiem....zero błędów....później odpaliłem zapasowym również odpalił i nie załapał żadnego błędu. Nie wiem jak mówicie rozebrać to i psiknać kontaktem na ten styk immo stacyjka? Czy dać sobie spokój ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie kolega ma problem załącza mu się kontrolka immo i nie odpali auta do momentu jak nie odłączy aku i nie podłączy na nowo i tak co każde odpalenie. Podłączyłem go do vaga i pojawia mu się taki błąd

01177 - Engine Control Unit

65-10 - Unauthorized - Intermittent

coś z kompem, czy trzeba na nowo kodować immo ?! podpowiedzcie coś

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Dziś zauważyłem problem w moim audi. Czy powinienem zapoznać się z tym wątkiem??

Pozdrawiam,

Felek

Opublikowano

Zapewne licznik Jagera masz i siada w nim procek.

Opublikowano

Akumulator sprawdź

Opublikowano
Akumulator sprawdź

To nie żaden akumulator. Zobacz ze kontrolki migają przed odpaleniem a jak kreci to trochę tylko przygasają wyświetlacze. Na 95% Licznik nie puszcza sygnału na sterownik silnika.

Opublikowano

Akumulator jest 13 miesięczny. Mam rozkręcić wszystko jak z pierwszego posta? Jak żyć?

Opublikowano

Podepnij vaga i odczytaj sterowniki 01, 17. To nie jest wina ze kluczyków nie widzi czy cos bo nie miga kontrolka immo. Na 95% uszkodzony licznik.

Opublikowano

Czy wystarczy przelutowanie procka?

---------- Post dopisany 27-09-2013 at 11:13 ---------- Poprzedni post napisany 23-09-2013 at 11:03 ----------

Mobilki. Czy wystarczy przelutowanie procka?

---------- Post dopisany 29-09-2013 at 12:39 ---------- Poprzedni post napisany 27-09-2013 at 11:13 ----------

Także tak to wygląda. Podpiąłem VAGa i odczytałem jedyne błędy. Jakieś porady? P.S. Samochód odpalił od strzału zanim podłączyłem komputer, więc problem niby sobie uroiłem, ale filmik nagrałem. Co radzicie?9xqr.png

2013_09_28_Audi_A4_zamek_centralny.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich na forum.Mam pytanie czy wie ktoś jak obejść immo w audi a4 b5 1.8t quattro AEB. Może jakimś programem albo domowym sposobem proszę o pomoc autko mam już uziemione 6 tyg. pozdrawiam

Opublikowano

Podeslij mi numer sterownika to pomyslimy:)

Opublikowano

Witam ale chodzi ci o sterownik cpu czy immo??

Opublikowano

Ecu

Opublikowano

1.8t pieknie idzie - dowodem jest kilku forumowiczów którym zrobilem off jednak przemilczę ich Imiona/nicki :)

Pozdrawiam.