szopen Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 Witam wszystkich jestem pierwszy raz ale poprzebnia edycja z 1998 roku nie sprawiala mi zadnych problemow to teraz chyba bede czestym gosiem choc mam nadzieje ze nie ale mam problem - nie dzialaja mi szyby tak jak powinny mam a4 z 2003 roku i nastepujacy problem -nie dziala szyba kierowcy w ogole natomiast reszta szyb dziala tylko z panela w dzwiach kierowcy a z pozostalych przelacznikow nie POMÓŻCIE !!!!!
Musashi Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 probowales diagnozy VAG-iem? sterowanie otwierania poszczegolnych okien idzie can-em, switche lewej strony ( kierowcy) steruja modulem komputerka znajdujacego sie w drzwiach kierowcy i stad sygnal idzie dalej magistala can do sterownikow pozostalych okien. calkiem mozliwe ze uszkodzony jest wlasnie modul, chociaz bardziej prawdopodobne ze to problem z masa, lub jego zasilaniem. rozwiazanie - VAG,pozniej ew. miernik i sprawdzenie zasilania i masy modulu.
poziek Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 jak vag nie pomoże to sugeruję odpiąc całkowicie moduł komfortu i podłączyć jeszcze raz...moduł znajduję się pod nogami kierowcy
boberek Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 proponuje odłaczyc aku i zobaczyc mi ostatnio przestały działac szyby z kluczyka nie otwierały sie ani zamykały odłaczyłem aku na chwile i zaczeły działac ja bym zdjął boczek i zobaczył czy kostki dobrze siedzą
szopen Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Opublikowano 15 Lutego 2008 Dzieki za wszystkie podpowiedzi wykorzystam je w najblizszy weekend i dam znac .
Rekomendowane odpowiedzi