Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parowanie lamp Bi Xenon rozwiązanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oki ja w pełni polecam tego moda tylko ja go trochę zmodyfikowałem :wink: - połączyłem wszystkie modyfikacje opisywane na forach :decayed:

- nie wierciłem dodatkowych dziur

- zmieniłem oring na grubszy

- wyczyściłem regulację i napchałem sporo smaru między tryby

- założyłem podkładkę na śrubkę

- całość zaslikonowałem grubą warstwą- regulacja lampy działa :decayed:

- założyłem folię na lampę od góry

- zakleiłem taśmą montażową dziurę od regulacji w błotniku jak radził Gwerty

EFEKT: nie ma bata żeby parowało nawet po za***istych ulewach :decayed:

Opublikowano
Oki ja w pełni polecam tego moda tylko ja go trochę zmodyfikowałem :wink: - połączyłem wszystkie modyfikacje opisywane na forach :decayed:

- nie wierciłem dodatkowych dziur

- zmieniłem oring na grubszy

- wyczyściłem regulację i napchałem sporo smaru między tryby

- założyłem podkładkę na śrubkę

- całość zaslikonowałem grubą warstwą- regulacja lampy działa :decayed:

- założyłem folię na lampę od góry

- zakleiłem taśmą montażową dziurę od regulacji w błotniku jak radził Gwerty

EFEKT: nie ma bata żeby parowało nawet po za***istych ulewach :decayed:

Marynarz masz jakieś foty porobione z rezania ? byś coś podrzucił ?

Opublikowano

Fot nie mam, ale tak jak mówie, zrobiłem to tak jak na zdjęciach w tym poście ale dziur nie wierciłem, na całą górę lampy przykleiłem taśmę dwustronną po obrzeżach i na to grubą folię (wygląda tak jakby cała lampa od góry była zafoliowana) i jak wsadzisz lampy to będziesz widział dziury w błotniku przez które wsadzasz imbus żeby lampę wyregulować- zaklejasz to taką mocną taśmą montażową od góry i od dołu i tyle. Te otwory pozaklejałem jeszcze dla pewności, żeby się już nie wk***iać po włożeniu lamp ale sama folia+ to co opisane w tym poście też wystarczą. Wczoraj były w trójmieście duże ulewy a mi ani nawet troszkę nie zaparowało :decayed:

Opublikowano
Fot nie mam, ale tak jak mówie, zrobiłem to tak jak na zdjęciach w tym poście ale dziur nie wierciłem, na całą górę lampy przykleiłem taśmę dwustronną po obrzeżach i na to grubą folię (wygląda tak jakby cała lampa od góry była zafoliowana) i jak wsadzisz lampy to będziesz widział dziury w błotniku przez które wsadzasz imbus żeby lampę wyregulować- zaklejasz to taką mocną taśmą montażową od góry i od dołu i tyle. Te otwory pozaklejałem jeszcze dla pewności, żeby się już nie wk***iać po włożeniu lamp ale sama folia+ to co opisane w tym poście też wystarczą. Wczoraj były w trójmieście duże ulewy a mi ani nawet troszkę nie zaparowało :decayed:

chyba niedługo odwiedze rodzine w gdyni :D:D:D :hi:

Opublikowano

a co powiecie o parujacym xenonie w B7 ? W czasach mojej B6 po nalozeniu folii na gore bi-xenona był spokój. Zastanawiam sie skad parowanie w xenonie w moim B7 ? czy tez chodzi o regulacje reflektora ? czy moze te reflektory maja inna bolaczke ?

Opublikowano

maja inna. są na miękkim kleju, częste zmiany temperatur i brud powodują rozszczelnienia klej zapycha się brudem i są przecieki między obudową a kloszem.

Opublikowano

dzieki za info, jakie jest najprostsze rozwiazanie w tej sytuacji ?

Opublikowano

rozkleić i skleić ponownie.

Opublikowano

no tak ... dla laika to kosmos, szczegolnie demontaz gdzie trzena zderzak odkrecać :(. Szkoda, ze w opolu nie ma fachowców od lamp :(

Opublikowano
no tak ... dla laika to kosmos, szczegolnie demontaz gdzie trzena zderzak odkrecać :(. Szkoda, ze w opolu nie ma fachowców od lamp :(

no to przyjedź do Wrocławia :D ile to roboty ? autostradą godzinka i jesteś :hi:

Opublikowano

kilka fotek rozklejonych lamp gdzie woda długo lała się przez regulacje.

wnętrze lampy

DSC_9209.jpg

zdjęta zębatki regulacji:

DSC_9205.jpg

trzpień z uszczelnieniem który puszcza wodę i brud :

DSC_9206.jpg

i silniczek samopoziomu który już lekko zardzewiał:

DSC_9208.jpg

DSC_9207.jpg

warto co jakiś czas zmienić uszczelnienie i zaślepić otwór od regulacji w błotniku. tak żeby spływająca woda nie lała się bezpośrednio na regulację.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W piątek postąpiłem wg. instrukcji, czyli wyczyściłem miejsce regulacji ręcznej, zrobiłem otworek "sciekowy", zakleiłem wszystko klejem na gorącą i....d*pa, wczoraj padało, dzisiaj rano byłem na myjce i zaparowane. Myślę, że jest jeszcze jedna przyczyna, a mianowice dekielek zamykający lampę. Po myjce podniosłem maskę, żeby zobaczyć jak wygląda lampa i okazało się, że najwięcej wody jest właśnie na miejscu łączenia się dekla z lampą. Podejrzewam, że wystarczy po założeniu lampy jakoś okleić to miejsce na całej szerokości lampy i powinno być ok. Chyba najlepsza by była folia termokurczliwa, ale bawić się tak za każdym razem, to bzdura. Może jakiś kaptur z gumy.....??.Jak wpadniecie na jakiś pomysł, to piszcie. Może w końcu uda się ogarnąć te biksy raz i na zawsze:kwasny:

Opublikowano

też mi parowały kupiłem nowe dekle z nowymi uszczelkami ,dodatkowo poskręcałem śrubami i dobrze wysuszyłem wnętrza lamp suszarką ,teraz leję wodę bezpośrednio na lampę i zero parowania,dodam że też zrobione miałem wszystko zgodnie jak wyżej

Opublikowano

Znalazłem gdzieś na necie zdjęcie lampy naszego forumowego majsterkowicza Barta-S i widziałem, że góra jest oklejona koszulką biurową. Pisał, że to załatwiło sprawę. Może i nie jest to najpiękniejsze rozwiązanie, ale ważne że skuteczne. Przecież pod maską nie widać co jest:wink:

Opublikowano

Wyciągnij uszczelke , następnie musisz ją wyczyścic -Smarujesz smarem powinno pomoc:)

Opublikowano

może i koszulek nie widać ,ale ja bym wiedział że tam są ,spróbuj zatkać otwory regulacji biksów w błotnikach ,ale najpierw dobrze wysusz lampy w środku

Opublikowano

a wymieniłeś oring na trzpieniu

ja wymieniłem u siebie oringi, całość od góry wazeliną techniczną zasmarowałem i jeszcze dołożyłem podkładke dociętom pod śróbe tak żeby nie było widać otworów

DSC_9206.jpg83694501_2_644x461_lampy_bixenon_audi_a4_b6_zdje.jpg

Opublikowano

Miejsce regulacji mam ogarniete. Wprawdzie smaru nie dawalem, ale akurat w tym miejscu nic mi sie nie leje, bo nie mam otworu w blotniku. Obstawiam w dalszym ciagu klapke i miejsce styku jej z lampa. Spróbuję jeszcze nasmarowac uszczelke w klapce. Lekko jest nalot na niej, pewnie od wilgoci. Bede kombinowal, trzeba to w końcu ogarnac mozliwie dobrze.

Opublikowano

u mnie parowały mimo braku otworów,i tak woda jakoś wchodziła :wink:

Opublikowano

No właśnie, ciezko to w 100% wyeliminować. Foliowac lampe, to tez sredni pomysl. Szkoda, ze to nie dziala, jak zwykly xen:facepalm:

---------- Post dopisany at 14:36 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ----------

Lampy na swoim miejscu, prawą okleiłem folią termokurczliwą, czarna co się nie rzuca w oczy. Pojeżdzę kilka dni, mam nadzieję, że będzie padać w międzyczasie:wink: Ostatnia chyba deska ratunku:facepalm: