P3ch Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 Witam koledzy Ciężko mi jest określić czy zauważony przeze mnie problem jest na prawde problemem z abs-em, ponieważ wcześniej nie miałem abs-u i moge się mylić. Wiedziałem że, pedał ma pulsować gdy się włancza abs, bo to wyczytałem tu na forum, ale w momencie kiedy się włancza to słychać takie dziwne odgłosy (dżyt, dżyt, dżyt). Tak jak by coś o coś tarło. I nie wiem właśnie czy tak powinno być i czy to poprostu przez to że jestem przewrażliwiony, czy może tak nie powinno być i coś się gdzieś dzieje. Odrazu mówie, że posty czytałem i szukałem na forum coś na ten temat, ale nie znalazłem nic podobnego, a że jestem kompletnym laikiem w tej sprawie to wole zapytać profesionalistów. Bardzo proszę o jakieś konkretne wypowiedzi, bo kurcze zasmuciłem się troszke. Pozdrawiam i dziękuje.
ROGER Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 tak ma być abs jak działa wydaje taki odgłos :th: miłej jazdy
P3ch Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Opublikowano 15 Lutego 2008 zapomniałem dodać że to na śniegu testowałem, a na suchym asfalcie też tak będzie? Bo jak nacisnołem pedał hamulcowy to aż się spociłem.
ROGER Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 ABS tak robi jak pszyblokuje choć jedno koło nieważne czy śniueg czy sucha nawieszknia :th:
P3ch Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Opublikowano 15 Lutego 2008 No to mnie kolego pocieszyłeś bo mi się już włosy na głowie zjerzyły hehe. Dzięki i pozdrawiam.
Przemek TDI Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Podepne sie tutaj A4 avant 1.9 tdi AFN 110ps 96r Abs przy lekkim chamowaniu sie załancza powoli odpija pedał możliwa brudna koronka no na przegubie lub na tarczy z tyłu?? czy bardziej na czunnik obstawaić co otym sądzicie??
Rekomendowane odpowiedzi