kudalty66 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 witam jak w temacie, zakupiłem cały komplet sprzęgło dwumas LUKa, do brata Galaxy 2001, 115koni tdi, po dwóch tygodniach wywaliło olej ze skrzyni, myslę że wywaliło uszczelniacz, rozbieramy a tam dwumas tak nawalał na boki że wytarł dziurę w skrzyni,. :wallbash: co z tym fantem zrobić teraz, zreklamują, co z pozostałymi kosztami, robota, naprawa skrzyni???? dzieki za wypowiedzi
aju Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 tylko rzeczoznawca że to przez dwumas i później sprawa Swoją drogą żeby były takie uszkodzenie to ile musiał "napierdalać" bo inaczej tego nie można nazwać
domjenick Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 myślę,że Rzecznik Praw Konsumenta mógłby Ci pomóc http://prawo.money.pl/bazy-teleadresowe/rzecznicy-konsumentow
kudalty66 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2011 tylko rzeczoznawca że to przez dwumas i później sprawa Swoją drogą żeby były takie uszkodzenie to ile musiał "nawalać" bo inaczej tego nie można nazwać po kilku dniach podczas przyspieszania juz coś trzepało, obstawiałem że to przegub wewnętrzny, brat pojechał nad morze z Radomia, jakieś 500 km, i w trakcie mówił że sprzęgło sie slizga, wrócił, rozbieramy z mechanikiem no i takie wyniki,. tam jest mało miejsca, jak łapie wibracje na boki uszkadza skrzynie,.
aju Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 nie musisz mi tłumaczyć jak to wygląda...
kudalty66 Opublikowano 7 Października 2011 Autor Opublikowano 7 Października 2011 witam ponownie, producent stwierdził że reklamacja ''bezzasadna'' nie widzi uchybień od normy,. co teraz???dalej z tym fantem,.
Kali S4 Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 wiadomo że zgonią winę na niepoprawny montaż ,a montowaliście sami czy w warsztacie?
kudalty66 Opublikowano 7 Października 2011 Autor Opublikowano 7 Października 2011 warsztat, rachunek na montaż tez jest
Kali S4 Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 w takim razie pozostaje wam droga sadowa,ewentualnie jeszcze tak jak ktos pisał zgłosić sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta
kudalty66 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Opublikowano 10 Października 2011 mam jeszcze jedno pytanie, ile osób miało w swoich rekach dwumasa???? chodzi o to że luz jaki na nim jest , nie chodzi o luz na obrocie elementów amortyjujacych, tu jest ok, chodzi o luz tej części do której przykręca się docisk z tarczą, jest duży luz na tej centralnej tuleii, dociskając można oprzeć tą część o zęby i w druga strone też, i właśnie ta częśc mając luz powodowała obcieranie docisku o skrzynie, drgania i jej uszkodzenie????
Rekomendowane odpowiedzi