Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Zapala się kontrolka świecy żarowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nabyłem a4 z 2001r 1,9 sprowadzone z Francji. Podczas jazdy zaczęła mrygać kontrolka od świecy żarowej, czy to jest związane z temperaturą na zewnątrz. Dodam że pali dobrze. A może ktoś podpowie jak przetłumaczyć komputer na Polski bo komunikaty są po Francusku. Pozdrawiam proszę o pomoc..

Opublikowano

W audi ta kontrolka świadczy o jakimś problemie z elektryką. Sprawdź dobrze wszystkie żarówki bo o tym najczęściej informuje ta lampka...

Opublikowano

zazwyczaj jest to brak świateł stopu :P albo uszkodzony czujnik od świateł stopu który jest przy pedale hamulca

Opublikowano

Pewnie macie racje z tym światłem stopu bo nie mam z prawej strony, tylko jak tam się dostać, chyba trzeba zwalać całą boczno tapicerkę.

Nie nie trzeba zwalać.

Zobacz tutaj jak chłopaki wymieniali tylne lampy:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=16316.0

Masz obrazki jak się ściąga lampę - wymieniasz żarówki i po kłopocie.

Ja w avancie jak wymieniałem żarówki to wymieniłem wszystkie (koszt znikomy) w dwóch lampach i popsikałem styki co by po kilka razy nie zdejmować lamp i teraz nie mam żadnego problemu.

Opublikowano

Dzięki. Powiedzcie bo w tym miejscu co są te śruby do odkręcania lamp jest taki czerwony jęzor do ciągnięcia do czego on służy.

Z tego co pamiętam to do ręcznego otwarcia klapy wlewu paliwa.

Opublikowano

Witam

gdzieś już czytałem o tym na forum, ale u mnie był ten sam problem. Pomogło przeczyszczenie styków czujnika w pedale hamulca :notworthy: