Marcin Borowski Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam nabyłem a4 z 2001r 1,9 sprowadzone z Francji. Podczas jazdy zaczęła mrygać kontrolka od świecy żarowej, czy to jest związane z temperaturą na zewnątrz. Dodam że pali dobrze. A może ktoś podpowie jak przetłumaczyć komputer na Polski bo komunikaty są po Francusku. Pozdrawiam proszę o pomoc..
czarnyGT Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 W audi ta kontrolka świadczy o jakimś problemie z elektryką. Sprawdź dobrze wszystkie żarówki bo o tym najczęściej informuje ta lampka...
boberek Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 zazwyczaj jest to brak świateł stopu albo uszkodzony czujnik od świateł stopu który jest przy pedale hamulca
Marcin Borowski Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Opublikowano 18 Lutego 2008 Pewnie macie racje z tym światłem stopu bo nie mam z prawej strony, tylko jak tam się dostać, chyba trzeba zwalać całą boczno tapicerkę.
lukaszr Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 Pewnie macie racje z tym światłem stopu bo nie mam z prawej strony, tylko jak tam się dostać, chyba trzeba zwalać całą boczno tapicerkę. Nie nie trzeba zwalać. Zobacz tutaj jak chłopaki wymieniali tylne lampy: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=16316.0 Masz obrazki jak się ściąga lampę - wymieniasz żarówki i po kłopocie. Ja w avancie jak wymieniałem żarówki to wymieniłem wszystkie (koszt znikomy) w dwóch lampach i popsikałem styki co by po kilka razy nie zdejmować lamp i teraz nie mam żadnego problemu.
Marcin Borowski Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Opublikowano 18 Lutego 2008 Dzięki. Powiedzcie bo w tym miejscu co są te śruby do odkręcania lamp jest taki czerwony jęzor do ciągnięcia do czego on służy.
lukaszr Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 Dzięki. Powiedzcie bo w tym miejscu co są te śruby do odkręcania lamp jest taki czerwony jęzor do ciągnięcia do czego on służy. Z tego co pamiętam to do ręcznego otwarcia klapy wlewu paliwa.
dudi A4 Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 Witam gdzieś już czytałem o tym na forum, ale u mnie był ten sam problem. Pomogło przeczyszczenie styków czujnika w pedale hamulca
Rekomendowane odpowiedzi