maxus24 Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 witam moze ktos napisac czy w a4 b6 2,0 ALT w sklad rozrzadu wchodzi lancuch czy pasek ? i ile moze kosztowac wymiana rozrzadu wraz z czesciami ? z gory dziekuje
maxus24 Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 100 % Pasek nie żaden łańcuch. a jaka moze byc cena z wymiana juz?
Janekx Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 rozrząd (pasek już ze wszystkim i pompa) w granicach 300 złotych. Robocizna zależy od mechanika
powaguspisz Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 300 zł a co to za badziew powiedz mi kolego ?? chińszczyzna jakaś ?? [br]Dopisany: 06 Wrzesień 2011, 13:46_________________________________________________A napinacz hudrauliczny który lubi pociec to brałeś pod uwage ?? Bo chyba nie, a rozdząd to nie zabawka tylko robić to robić raz a konkretnie a nie ze by zaraz znów to rozbierać i koszta robić sobie.
maxus24 Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 a powiedz cie mi czy 1300 zl to duzo za rozrzad i robocizna ? prosze o szybka odpowiedz bo czas nagli i musze sie zdecydowac
powaguspisz Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 1300 zł to bardzo duzo i ktoś z Ciebie rżnie dobrze. [br]Dopisany: 06 Wrzesień 2011, 14:27_________________________________________________Jeśli jesteś zainteresowany zakupem to zapraszam cię na provi do mnie i wszystko Ci powiem co i ile.
Janekx Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 300 zł a co to za badziew powiedz mi kolego ?? chińszczyzna jakaś ?? [br]Dopisany: 06 Wrzesień 2011, 13:46_________________________________________________A napinacz hudrauliczny który lubi pociec to brałeś pod uwage ?? Bo chyba nie, a rozdząd to nie zabawka tylko robić to robić raz a konkretnie a nie ze by zaraz znów to rozbierać i koszta robić sobie. nie pamiętam już firmy, mechanik skądś zamawiał, akurat to było do Passata ale to ten sam silnik. W każdym razie firma to na pewno nie MAXGEAR :> zestaw obejmował: - pasek - rolke - właśnie ten napinacz hydrauliczny - pompe wody i coś jeszcze wyszło coś koło 300 zł + robocizna
powaguspisz Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 jestem pod wrażeniem tej ceny, bo pracuje w firmie z częsciami i jedyne co w takiej cenie możnakupić to dziadostwo jakies, a tak po za to pominięty jest jeden element Pasek to -raz Rolka prowadzącą - to dwa Rolka napinająca -to trzy NApinacz hydrauliczny -to cztery ( nie zawsze wymienia się ale warto sprawdzić czy sie nie poci jeśli koszt nie wielki zalecam wymianę bo później znów trzeba rwać rozrzą a nikt tego za darmo nie zrobi) Pompa Wody -to pięć
Janekx Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Nie wiem kolego naprawdę, ja się nie zajmuje tym - po prosto odstawiliśmy auto i na tyle był rachunek za części Mechanik wspomniał tylko o tym że nie będzie to szit pokroju maxgear itd a tak po za to pominięty jest jeden element właśnie napisałem że coś tam jeszcze było na fakturze, tylko nie pamiętałem co. A jaki jest koszt u Ciebie i na jakich częściach? Tak czy siak 1300 zł to dużo za dużo.
powaguspisz Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 u mnie na podzespołach m.in Ruville, bądz INA - luk pompa powiedzmy DOLZ bądz Ruville Metelli pasek Contitech Deyco ale koszt 1300 zł to za***iście duzo. ktoś się ceni.
maxus24 Opublikowano 6 Września 2011 Autor Opublikowano 6 Września 2011 no cenia sie i to w norauto 1300 zl z robocizna xd , dzwonilem do serwisu audi bielsko biala i wolaja tam 1370 zl z robocizna ale trzeba czekac 10 dni bo niemaja rozrzadu i musza sciagac z niemiec ale jaja
risones Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Witam Po przeczytaniu tego postu zainteresowałam się tematem napinacza hydraulicznego ma ktoś jakiś rysuneczek lub nr częsci, bo u mnie podczas wymiany rozrządu pewnie nie był wymieniany ten napinacz chyba że jest w zestawie naprawczym.
Janekx Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 może ta stronka Ci pomoże http://www.rozrzad.pl/pl/c/A4-11.00-/204/2
kamilek161290 Opublikowano 6 Września 2011 Opublikowano 6 Września 2011 Kolego wlasnie jestem po wymianie rozrzadu w swoim 2.0 ALT. Czesci firmy INA,pasek chyba Dayco. -Pompa wody -pasek -rolka napinajaca -napinacz hydrauliczny Komplet rozrzadu jak sie nalezy. Same czesci cos ok 700zl + do tego zobocizna. Mnie moj mechanik za robocizne (wymiana rozrzadu,komplet kolckow hamulcowych,wymiana uszczelki pod klawiatura,wymiana jakiegos tam oringu,wymiana pompy paliwa) koszt robocizny 300zł.
darkle Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 W silniku ALT jest i pasek i łańcuch Po 120 tys. (zalecane często co 90tys) należy wymienić pasek, rolkę, napinacz i pompę wodną. Cena za części u mnie w mieście(GATES, INA, SKF) ok. 400zł. Napinacz hydrauliczny (tłumik drgań) należy sprawdzić i niekoniecznie od razu wymieniać. Z tym że jak napisałem jest i łańcuch. A znajduje się on pod pokrywą głowicy. Rozrząd paskiem jest przekazywany na wałek zaworów wydechowych a z niego poprzez łańcuch i wariator znajdujący się pod pokrywą głowicy przekazywany jest na drugi wałek zaworów ssących. Łańcuch wraz z napinaczem należy wymienić gdy hałasuje. Jeśli chodzi o wymianę paska jest prosta, problem w tym że trzeba zrzucać cały przód z chłodnicami.
krisch Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 problem w tym że trzeba zrzucać cały przód z chłodnicami. Ale mi problem . 30 min max . A później silnik jak na stole , dostęp idealny , a nie przeciskać się miedzy buda a silnikiem . Ja tam wole rozebrać przód niż kaleczyć ręce i ściągać poduszki silnika .
Rafal-L Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 nic nie trzeba wyrzucac, popuszczasz na srubach i odchylasz wystarczajado duzo aby caly rozrzad bez problemu wymienic i nic tez nie trzeba sobie kaleczyc:D
maxus24 Opublikowano 7 Września 2011 Autor Opublikowano 7 Września 2011 ok rozrzad zrobiony ,dzieki wszystkim za info i pomoc , pozdrawiam
uris Opublikowano 7 Września 2011 Opublikowano 7 Września 2011 Ja płaciłem 1200zł za rozrząd + nowy płyn chłodnicy ori + pasek wielorowkowy .
Rekomendowane odpowiedzi