Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Auto nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany - kumpel ma takie auto jak my - ADR `95. Kilka dni temu telefon - auto nie odpala - kręci ale nie odpala, albo odpali i zaraz gasnie. Podlaczylem do VAGa i pokazal nastepujace blędy:

4 Faults Found:

16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity

P0134 - 35-10 - - - Intermittent

17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer

P1570 - 35-10 - - - Intermittent

00561 - Mixture Adaptation

14-00 - Adaptation Limit (Add) Exceeded

17736 - Knock-Control: Cylinder 4: Regulation Limit Exceeded

P1328 - 35-10 - - - Intermittent

a to błedy z tego samego silnika sprzed pol roku (silnik na tych bledach pracowal bez zarzutu):

3 Faults Found:

P1570 - 35-10 - - - Intermittent

17736 - Knock-Control: Cylinder 4: Regulation Limit Exceeded

P1328 - 35-10 - - - Intermittent

00561 - Mixture Adaptation

14-10 - Adaptation Limit (Add) Exceeded - Intermittent

Czy sonda lambda moze dawac efekt nieodpalania?

Opublikowano

nie

brak iskry albo paliwa, tu musisz szukać

Opublikowano
  • Autor

No więc tez tak mysle, ze to nie sonda. Sonda nie bierze udziału w pracy silnika gdy jest zimna. Musi osiągnąć temperaturę około 800 stopni, a to trochę trwa. Rozruchem silnika rządzą inne prawa

A immo? zaznaczam ze kontrolka zapala sie po przekreceniu kluczyka i zaraz gasnie.

Co sprawdzć pany? Gdzie najlepiej sprawdzic czy paliwo podaje? na ktorym kroćcu?

Opublikowano

sprawdz pompe paliwa mialem cos podobnego tylko ze krecił i wogole nie odpalal pozdrawiam :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o ten błąd:

no to to jest immo. Miałem tak u siebie, po przeczyszczeniu problem znikł.

Ale skoro mówisz, żę kontrolka gaśnie, to nie mam pojęcia.

I o ile się nie mylę, to tylko ten błąd unieruchomi silnik.

A może ktoś ściągał immo i coś nawaliło. Lampka gaśnie, ale coś blikuje?

Opublikowano

żeby spr. czy dostaje paliwo najlepiej odpiąć listwe albo poszczególne wtryski i zakręcić rozrusznikiem

można też się pokusić i sprawdzić czy świeczki są mokre po próbie rozruchu

Opublikowano
  • Autor

ok dzisiaj sprawdzimy. jak przeczyscic immo?

Opublikowano
  • Autor

Pany - zaciagnelismy z kumplem auto do mechaniora. Ten nie moze znaleźć przyczyny - a wczesniej juz kumpel u niego robil sporo i w ciemię bity nie jest - podlaczal do kompa ale tam takie bledy jak i po moim podlaczeniu. Mowi o diagnostyce za 350 zl - wtedy ma sie wszystko wyjasnic co nawalilo. powiedzcie co to za diagnostyka?

Opublikowano

Na moje wyczucie związane mechanikami to przypuszczam, że nie chodzi o żadną diagnostykę.

Sprawa jest prosta : trzeba szukać na piechotę bez żadnej tam super diagnostyki żeby auto normalnie odpaliło.

Są dwie możliwości : albo mechanik wie już co jest uszkodzone(może nawet jakaś drobna rzecz) i chce pozyskać łatwą kasę albo nie wie kompletnie nic i żeby to znaleźć musi stracić dużo czasu na szukanie i za to chce mieć zapłacone. :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

nom tylko typ mowil o podlaczeniu do specjalistycznego urzadzenia. co to za urzadzenie?

Opublikowano

może KTS :polew:

a na poważnie nie wiem o co mu chodzi

jeszcze jedno jak skasujesz to te błędy cały czas wracają??

Opublikowano

Ja bym szukał przyczyny w pompce paliwa . Miałem podobne problemy i jestem na etapie szukania pompki paliwa ;)

Opublikowano

A ja bym się z ciekawości umówił na tą super diagnostykę, żeby widzieć co za gusła będzie robił mechanik ale jak

się w tych rzeczach niezbyt orientujesz to i tak za nic zapłacicie kasę .

Najlepiej poszukać innego mechanika albo kogoś kumatego z Naszego forum z Waszej okolicy, co by spróbował pomóc.

Opublikowano
  • Autor

może KTS :polew:

a na poważnie nie wiem o co mu chodzi

jeszcze jedno jak skasujesz to te błędy cały czas wracają??

wracają

Są dwie możliwości : albo mechanik wie już co jest uszkodzone(może nawet jakaś drobna rzecz) i chce pozyskać łatwą kasę albo nie wie kompletnie nic i żeby to znaleźć musi stracić dużo czasu na szukanie i za to chce mieć zapłacone. :gwizdanie:

haha - kumpel poszedl do niego i powiedzial co mysli o tej diagnostyce. tamten sie uspokoil i powiedzial, ze moze da rade cos z tym zrobic. i to chyba jednak immo bedzie. dziwnym trafen kontrolka zaczela migac u mechaniora - wczesniej sie to nie dzialo albo kumpel nie zauwazyl.

zdam relacje jutro co to bylo na 100%.[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2011, 20:15_________________________________________________ok pany. czy jest mozliwosc aby padl sterownik w kompie i nalezy od nowa zakodowac kompa aby wspolgral z modulem immo przy kierownicy? teraz vag pokazuje blędy 17978 i 1177

Opublikowano

Tez mialem podobny problem z odpaleniem po rozładowanym akumulatorze i dluzszym postoju i co sie okazalo ze wszystko ww. zostalo sprawdzone a na koniec odkrecilem przedow paliwa zasilajacy listwe i do butelki potem pokrecenie dwie sekundy rozrusznikiem. Po tej operacji wezyk powrocil na miejsce i ponownie rozruch i odpalil za pierwszym :shocked: Moze sie przyda powodzenia :wink4:

Opublikowano

ja tez miałem podobny problem z odpaleniem .. kręcił ale za nic nie chciał odpalić..co jeszcze bardziej śmiesznego to jeździłem Pol dnia podjechałem na 10 min do domu i juz nie odpalił.. okazało sie ze pompa paliwa padła.. wez właz do bagażnika i słuchaj czy po przekręcaniu kluczyka słychać pompę...i posprawdzaj czy wszędzie dochodzi prąd do przekaźnika itd. pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

ok. to byla pompa. juz wymieniona. ale dziwnym trafem teraz dwa bledy sie pokazuja - 17978 i 1177. Odpala na chwile i gasnie takze immo trzeba zakodowac. oczywiscie kumpel nie zna PINu. prubujemy przez VAG K+CAC Commandera ale nie chche czytac blokow immo.