Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Brak sygnału niewyłaczonych swiateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

szukałem ale nie znalazłem tematu . Chodzi o to ze przy właczonych swiatłach i wyjeciu kluczyka z stacyjki auto dawało sygnał a tera cicho . Jaka moze byc przyczyna i jak rozbiera sie włacznik swiateł.

Pozdrawiam.

Opublikowano

a po co chcesz rozbierac wlaczyc swiatel ? pewnie buzzer padl ale na poczatek sprawdz bezpiecznik od buzzera .... buzer w b5 masz w liczniku a w b6 chyba pod kierwnica

Opublikowano

A na fisie wyswietla się ze są otwarte drzwi?

Opublikowano

nie mam chyba tego :/ bo mi nie pokazuje czy sa otwarte czy nie :/ mam jeszcze chyba wczesniejszy model :/

Opublikowano

U mnie też od jakiegos czasu nie brzęczy i podczas testu vagiem tez nie ma gongu. Który to jest bezpiecznik od tego buzzera w B6?

Opublikowano

Najprawdopodobniej padł buzzer,ostatnio robiłem go u kumpla w B7.W B6 także znajduje się on w zegarach,trzeba kupić jakiś zegar może być od anglika(żeby było jak najtaniej) no i przelutować.Stoi z tego co pamiętam na trzech łapkach,ale trzeba rozkręcać trochę zegary bo znajduje się od wewnętrznej strony.

Opublikowano

Ja w B5 załozełem glosniczek ze sluchawek od wolkmena P&P

Opublikowano

ale musiales wyciagac zegary ?? i jak to zrobiles mozesz opisac ??:)

Opublikowano

No trzeba wyjac licznik. Od tylu licznika jest zamontowany ten głosniczek wiecej nie pomoge bo juz nie pamietam ale potrzebna bedzie lutownica do przelutowania go.Poradzisz sobie :>

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

a bezpiecznik od buzzera to ktory??? bezpiecznik 40- sygnał dzwiekowy 25 amper??

Opublikowano

a bezpiecznik od buzzera to ktory??? bezpiecznik 40- sygnał dzwiekowy 25 amper??

podlacze sie do tematu. Który to bezpiecznik ??

Opublikowano

buzzer niema swojego bezpiecznika,a znajduje sie w liczniku,jestem własnie w trakcie wymiany swojego,tylko musze kupic jakis głosniczek.

Jestem własnie po wymianie i mam uwagi z jego wymiany,musi to być zwykły głosniczek z np.słuchawki,mini kolumienek,poniewaz sygnał z zegarów jest juz modulowany głosniki piezoelektryczne modulowane nie beda działac,bo taki kupiłem w sklepie,bo pasował w ten otwór w liczniku i lipa :thumbdown:,teraz zastosowałem głosniczek ze starego komputera i jest ok :good:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
buzzer niema swojego bezpiecznika,a znajduje sie w liczniku,jestem własnie w trakcie wymiany swojego,tylko musze kupic jakis głosniczek.

Jestem własnie po wymianie i mam uwagi z jego wymiany,musi to być zwykły głosniczek z np.słuchawki,mini kolumienek,poniewaz sygnał z zegarów jest juz modulowany głosniki piezoelektryczne modulowane nie beda działac,bo taki kupiłem w sklepie,bo pasował w ten otwór w liczniku i lipa :thumbdown:,teraz zastosowałem głosniczek ze starego komputera i jest ok :good:

A masz może jakieś fotki jak ten głośniczek wygląda ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dołączam sie do pytania.

Czy w b6 rownież sygnał powinien sie odezwać jak zapala sie rezerwa?

Opublikowano

Tak, jak rezerwa się zapala to jest krótki sygnał.

Opublikowano

To ja nie mam sygnału ani rezerwy ani ostrzeżenie o zapalonych światłach... ten sam buzzer z a to odpowiada?

Opublikowano

Jest jeden buzzer w zegarach, zrób test zegarów to będziesz słyszał czy działa.

Tu jest jeszcze wątek na temat sygnału dźwiękowego

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?109144-ALL-B6-Sygna%B3-d%BCwi%EAkowy-%28piszczek%29

Opublikowano

Robiłem ostatnio ogólny test wszystkich modułów VAGiem i nie było dźwięku. Widzę, na tamtym temacie, że się z tym uporałeś. Po wyjęciu zegarów wystarczy tylko odpiąć stary buzzer, podpiąć głośniczek łącząc kabelki lub lutem i już działa?