czolgista778 Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 Witam serdecznie! Otóż kupiłem ostatnio sprowadzoną z Holandii Audice A4 1.9 TDI 99r w automacie. Ale niestety okazało się iż właściciel nie prowadził w ogóle serwisowej książki i nie mam pojęcia kiedy i czy w ogóle wymieniany był olej w skrzyni biegów. Aktualnie na liczniku jest 240 tys km. I nie wiem czy wymieniać ten olej czy może już zostawić tak jak jest. Oraz na sam koniec chciałbym zapytać co radzicie mi ewentualnie z płynami wszystkimi w samochodzie zrobić jeśli nie mam pojęcia kiedy były wymieniane bo nie mam kontaktu z byłym właścicielem ani książki?? Wymienić wszytko?? Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam
majkel_majki Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 Płyny niby sobie można zbadać w niektórych warsztatach, np. hamulcowy czy chłodniczy ale nie wiem czy jest sens się bawić. Moje zdanie jest takie, że powymieniać wszystko, łącznie z olejem w skrzyni bo to jej zrobi tylko na zdrowie.
czolgista778 Opublikowano 10 Września 2011 Autor Opublikowano 10 Września 2011 Załóżmy że olej nie był wymieniany w skrzyni przez 150tyś km. Wymiana na nowy nie rozwali jej????
majkel_majki Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 Załóżmy że olej nie był wymieniany w skrzyni przez 150tyś km. Wymiana na nowy nie rozwali jej???? Na pewno nie bardziej niż ta breja która w tej chwili pływa w misce olejowej
hidden22 Opublikowano 11 Września 2011 Opublikowano 11 Września 2011 Witam jaki olej wlewa sie do skrzyni biegow i ile wchodzi do niej??
Rekomendowane odpowiedzi