Opublikowano 29 Stycznia 201313 l fis poinformowwal mnie rowniez o przepalonej zarowce swiatla cofania - wiecie co tam siedzi i czy da sie wrzucic zamiennik led? w16w
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l No to Elegancko wychodzi na to że mam podgrzewane stołki ale jeszcze nie podłączone dzięki Jarku czy w zielonej masz 4 kabelki czy 3? są 4: 1-zielono-brązowy 2-czarno-biały 3-gruby brązowy 4-gruby czerwono-biały jest opcja ze służą do czegos innego jak podgrzewane fotele?
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l fis poinformowwal mnie rowniez o przepalonej zarowce swiatla cofania - wiecie co tam siedzi i czy da sie wrzucic zamiennik led? Mnie ciągle o tym informuje, coś nie łaczy na styku z żarówką, czysciłem już trzy razy z nalotu a i tak nie łaczy. Dziadostwa się pozbyć nie mogę hehe.
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l wtyczka 16 pinowa to lusterka fotochrom składane? czy nie? Najlepiej sprawdzić po ilosci PINOW na fullu jest 14 PIN we wtyczce 16 PIN (dwa sa puste)
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l są 4:1-zielono-brązowy 2-czarno-biały 3-gruby brązowy 4-gruby czerwono-biały jest opcja ze służą do czegos innego jak podgrzewane fotele? Nie, kable o przekroju 1,5mm (gruby) to zasilane i masa brązowy kabeleki 0.35mm (cienkie) to czujnik temperatury i sygnał do maty grzejnej
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l Ok dzięki Jarku będzie rezanie tylko jeszcze jedno pytanko: czy trzeba będzie jedynie zdjąć komponent i zaprogramować przez VCDS-a, czy jednak może być opcja że jakiś sterownik czy moduł nie będzie obsługiwać tej opcji i d*pa... gdyby ktoś z forum sie orientował to szukam Panelu Klimatronika z obsługą Grzanych foteli (jednostrefowy)
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l Ok dzięki Jarku będzie rezanie tylko jeszcze jedno pytanko:czy trzeba będzie jedynie zdjąć komponent i zaprogramować przez VCDS-a, czy jednak może być opcja że jakiś sterownik czy moduł nie będzie obsługiwać tej opcji i d*pa... gdyby ktoś z forum sie orientował to szukam Panelu Klimatronika z obsługą Grzanych foteli (jednostrefowy) Mam taki od swojego 2010 wiecej info daj na PW Niestety ochrona cp cię czeka i kodowania w vcds z poziomu ce09
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l Koledzy, przepraszam, jeśli wybrałem zły temat. Mam pytanie odnośnie eksploatacji b8 3.0 tdi q 240 w przebiegach rzędu 160-240 tyś km. Mam na myśli, sprzęgło, dwumase, turbo, wtryski? Oczywiście przyjmując, że podczas kupna wszystko jest w miare ok. Bardzo proszę o odpowiedz użytkowników, Pozdrawiam.
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l Ok dzięki Jarku będzie rezanie tylko jeszcze jedno pytanko:czy trzeba będzie jedynie zdjąć komponent i zaprogramować przez VCDS-a, czy jednak może być opcja że jakiś sterownik czy moduł nie będzie obsługiwać tej opcji i d*pa... gdyby ktoś z forum sie orientował to szukam Panelu Klimatronika z obsługą Grzanych foteli (jednostrefowy) Jezeli chodzi o podgrzewania d*p to oprocz klimatronika musisz zmienic MCE 09 z obsługą grzanych foteli (bodajze wtyka 6 PIN na srodku sterownika) david_n ostatnio przerabiał i wszystko zakonczyło sie sukcesem
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l fis poinformowwal mnie rowniez o przepalonej zarowce swiatla cofania - wiecie co tam siedzi i czy da sie wrzucic zamiennik led? Żarówka to taka nie spotykana banieczka do zdobycia tylko w ASO. Ja brałem w skodzie za 7,5zł lub wszystko tam gnije i trzeba czyścić. Elektryk który trochę przeżył twierdzi, że to taka przypadłość a4 i nie tylko B8 - przykre, że auto za tyle pieniędzy sypie się jak każde inne. Ja już przeżyłem wymianę przepustnicy, czujnika różnic ciśnienia, gnijące przednie błotniki przy nadkolach , wymianę czujnika poziomowania, gnijące styki w tylnych lampach a po 20 tys. na naszych drogach zaczyna mi odzywać się coś w tylnym zawieszeniu a nie mam żadnego tupolewa czy topielca. To wszystko tylko przez rok użytkowania.
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l Ok dzięki Jarku będzie rezanie tylko jeszcze jedno pytanko:czy trzeba będzie jedynie zdjąć komponent i zaprogramować przez VCDS-a, czy jednak może być opcja że jakiś sterownik czy moduł nie będzie obsługiwać tej opcji i d*pa... gdyby ktoś z forum sie orientował to szukam Panelu Klimatronika z obsługą Grzanych foteli (jednostrefowy) Jezeli chodzi o podgrzewania d*p to oprocz klimatronika musisz zmienic MCE 09 z obsługą grzanych foteli (bodajze wtyka 6 PIN na srodku sterownika) david_n ostatnio przerabiał i wszystko zakonczyło sie sukcesem MCE 09 to moduł centralnej elektryki? gdzie go znajdę żeby oblukać czy nie obsługuje grzania foteli? na VCDs mam możliwość zaznaczenia podgrzewanego fotele przód-prawa/lewa ale nie pamiętam czy to było w central electric 09 :/ czy kablologia do grzanych d*p jest taka sama w jednostrefowej jak i dwustrefowej klimie, bo szukam kogoś kto wie jak to podłączyć to może do dawida sie uśmiechnę
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l ...gnijące przednie błotniki przy nadkolach ... To w a4 są stalowe ze gniją? U mnie są alu ...
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l Tak, przejrzyj byte na module centralnej elektryki 09 będziesz je miał w long coding
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l no to na 99% mam możliwośc bo przypominam sobie ze jest taka opcja w podpowiedziach,ale dla pewności jutro sprwawdzę...
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l no to na 99% mam możliwośc bo przypominam sobie ze jest taka opcja w podpowiedziach,ale dla pewności jutro sprwawdzę... to tylko panel klimatronika i CP i stołki z grzaniem pupska na zimne dni się przydadzą!
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l ...gnijące przednie błotniki przy nadkolach ... To w a4 są stalowe ze gniją? U mnie są alu ... w 2008 stalowe był poruszany temat w tym wątku Jesteś pewien, że masz alu? Podobno od 2009 problem nie występuje. Masz możliwość umieszczenia zdjęcia górnego i tylnego rantu przednich błotników - wydaje mi się, że od 2009 jest inaczej wyprofilowany.
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l derecy- dostałeś moje pw odnoście gratów do wiązki pod grzane d*py i twojego panelu klimy? miałem full skrzynkę i nie dostałem odp ;/
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l derecy- dostałeś moje pw odnoście gratów do wiązki pod grzane d*py i twojego panelu klimy? miałem full skrzynkę i nie dostałem odp ;/ tak odpisałem Ci na PW. wyczyść skrzynkę lub podaj mi swój email.