Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tu masz link do tematu z całym pakietem S-line do przedlifta: http://a4-klub.pl/stylizacja-tuning-optyczny-19/all-b8-pakiet-sportowy-s-line-s-line-exterieur-152224/ a numer dyfuzora to: 8K0 807 521 C 1RR + plaster miodu 8K0 807 833

jedrekx

doskonale znam ten temat ale ten dyfuzor jest bez wycięcia na hak a ja potrzebuję z wycięciem

w powyższym linku podanym przez mumen jest to co potrzebuję tylko, że sprzedawca nie ma ochoty podać mi numeru tej części

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

a to przepraszam.. w ETCE online nie mogę znaleźć, a zwykłej nie posiadam już :kwasny:

Opublikowano

Ja postaram się jutro poszukac i moze odrazu uzupełnić temat odnośnie pakietu S-line ale jak bede w firmie bo na Lapku mam WIN 64 i Etka mi nie śmiga w domu ...

Opublikowano

W ETCE Online nie jest to precyzyjnie podane, ktora jest z wycieciem na hak.

zwyklej etki nie posiadam.... :(

---------- Post dopisany at 22:53 ---------- Poprzedni post napisany at 22:48 ----------

moze to cos pomoze

spojler.jpg

Opublikowano

Pytanie do ekspertów:

Byłem dzisiaj wymienić komfort pod ten nieszczęsny mod z el. klapą. Udało się, komfort wymieniony i działa. Działa wszystko oprócz tylnych świateł, włącznie ze stopem. Moim skromnym zdaniem, jest to sprawa kodowania. W nowym komforcie jest o kilka cyfr dłuższe kodowanie (więcej opcji?). W zasadzie są to same zera. Myślę, że moduł ma zaprogramowane tylne ledy i tu jest problem. W momencie włączenia świateł, lekko się one zapalają, po czym gasną i wywala błąd.

Ma ktoś pomysł jak przekodować to na zwykłe lampy?

Opublikowano
Ja postaram się jutro poszukac i moze odrazu uzupełnić temat odnośnie pakietu S-line ale jak bede w firmie bo na Lapku mam WIN 64 i Etka mi nie śmiga w domu ...

Cuber

bardzo dziękuję za chęć pomocy i czekam na info z niecierpliwością.

Tak przy okazji:

Czy poniży C to z 4 otworami pod standardowe czujniki parkowania czy to B a C ma jeszcze jakieś inne ustrojstwo?

8K5 807 303 B zderzak tylni

8K5 807 303 C zderzak tylni z otworami dla urządzenia wspomagającego parkowanie

Opublikowano
A nie jest to tak, że numer 8k5 807 303 to numer kompletu ( zderzak dokładka ) a 8k5 807 385 to numer samego zderzaka ? Bo po co miała by być końcówka A, B, czy C w numeracji zderzaka skoro ta końcówka decyduje o tym czy są dwa wydechy czy jeden i czy jest park czy nie. o wydechach decyduje sama dokładka. To może serwisowo to występuje po jednym numerem jako komplet... Póki co znałem dwa zderzaki na alledrogo, oba miały dokładkę S-Line i oba miały 385 więc nie ma wątpliwości że taka numeracja gdzieś tam występuje, tym bardziej że przy jednym gościu podesłał mi foty z numerem dokładki i zderzaka. No i jeszcze pytanie czemu ETKA nie widzi tego numeru ??

Rzeczywiscie ETKA nie widzi tego numeru 8K5807385 , moge podpytać w ASO :wink:

A tu jeszcze jedna zagadka........kombi a niby zwykły :wink: bo ma dziwne przetłoczenie powyzej krawedzi dyfuzora (jak S LINE) oraz zaslepke okragła .W LIFCIE jest kwadratowa zaslepka :eusathink:

AUDI A4 8K ZDERZAK TYŁ PDC KOMBI 2011 (2882169360) - motoAllegro

Ten z linka zdrzak to jest A4 Lift, zaślepka jest okrągła w lifcie zwykłym a kwadratowa w lifcie S-Line. Stąd takie dziwne przetłoczenie, to samo ma sedan i avant. Jutro jeszcze będę miał dokładkę do S-Line nową to przymierze czy czasem nie pasuje do tego od polifta.

Opublikowano

z końcówką C jest pod PDC :)

---------- Post dopisany at 16:53 ---------- Poprzedni post napisany at 15:37 ----------

poszperałem w ETCE i naprawdę nie widzę aby był inny spoiler S-line pod hak :whistling:

Opublikowano

---------- Post dopisany at 16:53 ---------- Poprzedni post napisany at 15:37 ----------

poszperałem w ETCE i naprawdę nie widzę aby był inny spoiler S-line pod hak :whistling:

a jednak w linku podanym przez mumen jest

Za moment zwariuje.

Warsztat podał mi numer mojego zderzaka z oględzin i jest to 8K5 807 303 a ja nie mam S-line i tego poziomego przetłoczenia no i mam czujniki parkowania – brak wizualizacji na MMI

Więc już kompletnie nic się nie zgadza – nawet nr zderzaka

Numery części muszę podać na własna odpowiedzialność bez możliwości zwrotu.

Poniżej wklejam zdjęcie swojego tyłu oraz S-line o który mi chodzi.

IMAG0154.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

S-line.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

S-line 1.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

Jak uzyskać ze 100% pewnością numery części, które mnie interesują?

Mam sedana, hak i 4 otwory pod czujniki parkowania.

Pozdrawiam

---------- Post dopisany at 17:04 ---------- Poprzedni post napisany at 16:57 ----------

wysłałem PW

Opublikowano
8K5 807 303 a ja nie mam S-line i tego poziomego przetłoczenia no i mam czujniki parkowania – brak wizualizacji na MMI

sedan

8K5 807 303 to jest seryjny zderzak

8K5 807 303 A to seria z PDC

8K5 807 303 B to S-line

8K5 807 303 C to s-line z PDC

Opublikowano
8K5 807 303 a ja nie mam S-line i tego poziomego przetłoczenia no i mam czujniki parkowania – brak wizualizacji na MMI

8K5 807 303 to jest seryjny zderzak

8K5 807 303 A to seria z PDC

8K5 807 303 B to S-line

8K5 807 303 C to s-line z PDC

8K5 807 303 C to s-line z PDC – zderzak już jest to jeszcze tylko ten nieszczęsny dyfuzor.

Opublikowano

czyli sprawa rozwiazana :)

Pod hak klient sobie sam wycina :) Jak fabrycznie leciał hak to poprostu w fabryce wycinali :):decayed:

Opublikowano

Pany to jak to jest z tymi boczkami od oparcia kanapy w avancie i sedanie różnią sie czy są takie same? Bo widzę ze zdania są podzielone?

Opublikowano
Pany to jak to jest z tymi boczkami od oparcia kanapy w avancie i sedanie różnią sie czy są takie same? Bo widzę ze zdania są podzielone?

zaczynają sie od 8K0 czyli pasują i do sedana i do Avanta :) w ETCE nie ma rozróżniena na sedan i avant w tym przypadku

Opublikowano

Dzieki cuber:-), przejrzałem etke i znalazlem różnicę w mechaniźmie odblokowania oparcia(jeśli chodi o nr), ma to jakieś znaczenie.

Opublikowano
Pytanie do ekspertów:

Byłem dzisiaj wymienić komfort pod ten nieszczęsny mod z el. klapą. Udało się, komfort wymieniony i działa. Działa wszystko oprócz tylnych świateł, włącznie ze stopem. Moim skromnym zdaniem, jest to sprawa kodowania. W nowym komforcie jest o kilka cyfr dłuższe kodowanie (więcej opcji?). W zasadzie są to same zera. Myślę, że moduł ma zaprogramowane tylne ledy i tu jest problem. W momencie włączenia świateł, lekko się one zapalają, po czym gasną i wywala błąd.

A ja myślałem że na wszystkim się znasz :facepalm:

Opublikowano
Pytanie do ekspertów:

Tak. Zrobiłem to bez problemu.

Opublikowano
Pytanie do ekspertów:

A możesz podać jakie masz kodowanie przy zwykłych lampach tylnych ?:naughty:

Opublikowano

Nie moge w tej chwili podejść do auta, ale jak tylko będę mógł to Ci je oczywiście podam.

---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 18:43 ----------

Pytanie do ekspertów:

A możesz podać jakie masz kodowanie przy zwykłych lampach tylnych ?:naughty:

5255266900_1360268318_thumb.jpg

Takie. :wink:

Opublikowano

Witam,

Panowie mam pytanie odnośnie tylnych ledów poliftowych, czy będą one pasowały do przelifta bez ledów? Znalazłem coś takiego:

AUDI A4 8K0 lift lampa lampy tył tylna komplet 012 (2954012352) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., a na Kufatec znalazłem informację o możliwość zrobienia takiego moda, więc postanowiłem się podpytać. Dzięki za jakąkolwiek podpowiedź.

Pozdrawiam,

Damian