Opublikowano 14 Grudnia 20178 l 15 godzin temu, l.e.s.t.e.r napisał: W BMW F30 serwis mówi że olej jest dożywotnio w skrzyni. Problem polega na tym że życie skrzyni liczą na 200k km a potem wymiana. Pracownik serwisu BMW powiedział mi żebym zmieniał olej w skrzyni co 60k km jak nie chce mieć problemów O to to dokladnie.. W BMW byly montowane te same tipy.. czasami z innym konwerterem itp.. kazdy kto troche tych skrzyn porobil powie Ci zeby wymienic olej.. tylko zrobic to normalnie.. nie spuscic polowe i dolac :-) masz caly zestaw do tego i robisz wymiane dynamiczna z adaptacja po wszystkim.
Opublikowano 14 Grudnia 20178 l Poszukaj sobie temat np Romco w b8 3.0tdi on miał założone na 1BL eibacha i do tego 19 cali a potem 20cali są foty w temacie. Ja jeżdziłem na 1BE i eibachu. Jak dla mnie zauważalny + na komfort. I też nie tylko ja tak stwierdziłem. Eibacha chyba ostatnio zakładał też Pucek na 1BEJa mam eibach przy 1be i uwazam ze rewelacyjny komfort przy ladnym wyglądzie. Mialem 1bv ale w b7 i bylo znacznie mniej komfortowo. Takze te 1be i eibach prokit jest bardzo wywazonym modem.
Opublikowano 16 Grudnia 20178 l Koledzy, cos mi sie porobiło z ustawieniem wycieraczek przod. Prawa wycieraczka nie chowa sie do podszybia, a lewa uderza o slupek. Tak jakby byly obie na silniczku przestawione. Przesylam zdjecie z zewnątrz i srodka auta. O co chodzi?
Opublikowano 16 Grudnia 20178 l ArkadiuS miałem tak w B6. Kiedy przymarzly wycieraczki w nocy. Rano wsiadam i przez przypadek wlaczylem wycieraczki. Na trzpieniu z silnika mechanizm przeskoczyl i zmienila sie pozycja podstawowa. Musialem rozkrecic i na nowo ustawic i dokrecic mocniej. Teraz autem jezdzi znajomy i dziala do dzisiaj.
Opublikowano 16 Grudnia 20178 l daj ją ciutkę wyżej. U siebie mam naklejkę rej. dość nisko na szybie a prawe ramie podniesione do góry. W momencie załączenia trybu automatycznego, wycieraczki lekko unoszą się do góry i idealnie przyslaniają naklejkę homologacyjną. Przyjdzie zima, tablica rej. zabije się śniegiem i nie będzie do kogo wysłać fotek z fotoradarów.... Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 17 Grudnia 20178 l ArkadiuS miałem tak w B6. Kiedy przymarzly wycieraczki w nocy. Rano wsiadam i przez przypadek wlaczylem wycieraczki. Na trzpieniu z silnika mechanizm przeskoczyl i zmienila sie pozycja podstawowa. Musialem rozkrecic i na nowo ustawic i dokrecic mocniej. Teraz autem jezdzi znajomy i dziala do dzisiaj.Tyle ze u mnie nie przymarzla, a zrobila to sama z siebie :/. A przynajmniej nie ma sprawycy (autem jezdzi małżonka [emoji4]) Tak sobie mysle ze pewnie jakis spoleczniak chcial postawic wycieraczki do gory i sie jemu nie udalo. Ale przy okazji narobił wieksze problemy. Ehhhhh
Opublikowano 17 Grudnia 20178 l daj ją ciutkę wyżej. U siebie mam naklejkę rej. dość nisko na szybie a prawe ramie podniesione do góry. W momencie załączenia trybu automatycznego, wycieraczki lekko unoszą się do góry i idealnie przyslaniają naklejkę homologacyjną. Przyjdzie zima, tablica rej. zabije się śniegiem i nie będzie do kogo wysłać fotek z fotoradarów.... Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka W trybie automatycznym podnosi sie jeszcze o kilka cm.Wkurza mnie gdy ja tak widze.
Opublikowano 17 Grudnia 20178 l 13 minut temu, barca8585 napisał: Pany co to może być oprócz szprzegla ze szarpie przy ruszaniu
Opublikowano 17 Grudnia 20178 l W dniu 10.11.2017 o 14:54, wrclaguna napisał: Miałem to opisywac ale jakos nie miałem czasu Regulator płynu chłodzącego jest miedzy silnikiem a sciana grodziową Nie ma tam zadnej wtyki itd Robilismy to u kumpla i jak reka odjał temperatura trzyma 90C Czekamy na mrozy jeszcze Grzegorz - możesz napisać jak sytuacja wygląda obecnie? Nadal trzyma 90 stopni? Podpowiedzcie od czego zacząć zmagania ze wskaźnikiem temperatury silnika? Po przejechaniu 80km wskazówka ani drgnęła a komp pokazuje: Edytowane 17 Grudnia 20178 l przez krystiano91
Opublikowano 18 Grudnia 20178 l Grzegorz - możesz napisać jak sytuacja wygląda obecnie? Nadal trzyma 90 stopni? Podpowiedzcie od czego zacząć zmagania ze wskaźnikiem temperatury silnika? Po przejechaniu 80km wskazówka ani drgnęła a komp pokazuje: Też chcialbym wiedziec czy cos pomoglo? Bo zmagam sie z podobnymi dolegliwosciami
Opublikowano 18 Grudnia 20178 l 3 minuty temu, Kasjan napisał: Też chcialbym wiedziec czy cos pomoglo? Bo zmagam sie z podobnymi dolegliwosciami Widze, ze wielu z nas zmaga sie z tymi dolegliwosciami, chyba po prostu ten typ tak ma
Opublikowano 18 Grudnia 20178 l Czyli odłączam stary aku i podłaczam nowy i wszystko jest ok? Czy jakiś "zaklęć" trzeba użyć?Ori miałem 110/850,wsadziłem 92/800 i śmiga bez żadnego kodowaniaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 18 Grudnia 20178 l czy to jest lusterko z czujnikiem wilgotności ? bo nie mam czujnika zmierzchu i deszczu, a chciałbym to dołożyć i zdejmując zaślepke tak to u mnie wygląda
Opublikowano 18 Grudnia 20178 l 5 minut temu, Hohe napisał: Tak, z czujnikiem. w jaki sposób to działa? jak zaparowana szyba automatycznie włącza AC ?