Opublikowano 13 Listopada 20241 r Wartość popiołu została niedawno wyzerowana. Dpf był czyszczony? Jaki przebieg aktualnie?
Opublikowano 13 Listopada 20241 r Jeżdżę wkoło komina niestety, raz w tygodniu trasa 20km. DPF wypala się średnio co 400km. Około.
Opublikowano 13 Listopada 20241 r Odkąd masz to auto? Wartość popiołu nie mogła się sama wyzerować. Grzebał ktoś w sterowniku silnika?
Opublikowano 13 Listopada 20241 r Auto mam od jakichś dwunastu lat. Parę lat temu miałem zmienianą mapę silnika, to wszystko.
Opublikowano 13 Listopada 20241 r 0,01 l przybywa co ok. 12-15 kkm więc przypuszczam, że ktoś wyzerował wartość popiołu jakieś 80-90 kkm temu, lub tuner wyzerował i coś nagrzebał w mapie. Jedno jest pewne, samo się nie wyzerowało, nie ma takiej możliwości, nawet przypadkowo, bo w tym celu należy naprawdę kilka koroków wykonać.
Opublikowano 13 Listopada 20241 r Znajomy wgrywał mi takiego, można powiedzieć, gotowca. Coś na zasadzie, zgrywasz mapę, wysyłasz do "specjalistów", oni za jakiś czas wysyłają z powrotem przerobioną, koleś ja wgrywa i tyle. Nie wiem, może coś zyebali. A reszta parametrów? Wygląda ok?
Opublikowano 13 Listopada 20241 r 10 hPa po regeneracji jest co prawda nie za dużo ale już więcej niż w częściowo zapełnionym dpf. Wartości sadzy wyglądają na jeszcze w miarę normalnie. Jeżeli auto ma rzeczywiście 260 kkm z pierwszym dpfem i profil jazdy to krótkie odcinku, to warto pomyśleć niebawem o czyszczeniu dpf.
Opublikowano 13 Listopada 20241 r Kurde, większość kolegów z czasów kiedy zaczynałem na B8 Troooop już dawno pokupowała nowe auta i udziela się na innych grupach. Tylko ja, niezmiennie, walczę z moim skarbem. ? Ale co zrobić jak mi inny nie potrzebny? Tyle w niego wrezałem, że pewnie zostaniemy razem do końca - mojego lub jego. ?
Opublikowano 27 Listopada 20241 r Witam Wie ktoś może po jakich kodach rozpoznam polifty S-Line ,starsze wersje miały oznaczenie E4J (B6/7/8) ,obserwuje kilka b8,5 i wszystkie maje E0A a pakiety wew i zew,tylko na końcu jest oznaczenie WQS- S-Line czyżby to było to? Sorry,pisze z tel nie da się tego pyska usunąć. Edytowane 27 Listopada 20241 r przez rrrudy25
Opublikowano 4 Grudnia 20241 r W dniu 13.11.2024 o 21:42, Hohe napisał(a): Tylko ja, niezmiennie, walczę z moim skarbem. A my cały czas czytamy i się wzorujemy na Twojej walce
Opublikowano 30 Stycznia 20251 r Panowie, rozbierał któryś tylne lampy z błotników, te tzw "neony" z polifta? Pytam bo coś mi z jednej strony zaczyna pulsować, może dałoby się wymienić diode albo chociaż sprawdzić.
Opublikowano 1 Lutego 20251 r Mam podobny problem. Z jednej strony przestała świecić dioda LED Rozumiem, że nie warto bawić się w jakieś naprawy tylko lepiej kupić nową lampę? Mam rację?? Na załączonym zdjęciu zaznaczona ta dioda która przestała świecić. Edytowane 1 Lutego 20251 r przez NelsonPL
Opublikowano 1 Lutego 20251 r Ja mam takie lampy. Zdjęcie, co prawda, nie moje, ale wiadomo o co chodzi.