Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie też się kiedyś jeden wtrysk zawieszał, musiałem go popchnąć dopiero się zamykał, ale samo przeszło i teraz zamykają się bez problemu

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
U mnie też się kiedyś jeden wtrysk zawieszał, musiałem go popchnąć dopiero się zamykał, ale samo przeszło i teraz zamykają się bez problemu

U mnie się po prostu zahaczają o klapki, same wytryski chodzą ok.

Opublikowano

Nie ma ktoś na zbyciu dwóch lampek LEDowych do podświetlenia przestrzeni stóp (4E0 947 415)? :decayed:

Opublikowano

To co, mogę liczyć na poradę w sprawie sprysków? Czy całe forum już na wakacjach? Moje spryski haczą o ten wystający cypel na klapce i to tak na parę milimetrów. Nie chcę tego zdzierać na pałę, bo potem będę musiał szukać nowych klapek.

Opublikowano

Miałem te foty gdzieś zapisane, na Fotosiku trochę ale konto teraz płatne i zblokowali. Generalnie jak sprawdziłem to nie klapki piłowałem a te głowiczki, na końcu jest taka otoczka krawędź i od dołu tym elementem się zaczepia za klapkę to własnie podpiłowałem, teraz zrobiłem foto i zaznaczam strzałką co trzeba wyciąć.

To jest strona od kierowcy

zvqfoaR.jpg

---------- Post dopisany at 10:21 ---------- Poprzedni post napisany at 09:55 ----------

A nawiązując do tematu BMW, heh

Nie ma mocnych, układziki... :facepalm: a potem tak kończą Al. Krakowska: BMW M3 zatrzymało się na słupie :: Informacje :: Informacje :: Start :: TVN Warszawa

Opublikowano
Miałem te foty gdzieś zapisane, na Fotosiku trochę ale konto teraz płatne i zblokowali. Generalnie jak sprawdziłem to nie klapki piłowałem a te głowiczki, na końcu jest taka otoczka krawędź i od dołu tym elementem się zaczepia za klapkę to własnie podpiłowałem, teraz zrobiłem foto i zaznaczam strzałką co trzeba wyciąć.

To jest strona od kierowcy

http://i.imgur.com/zvqfoaR.jpg

---------- Post dopisany at 10:21 ---------- Poprzedni post napisany at 09:55 ----------

A nawiązując do tematu BMW, heh

Nie ma mocnych, układziki... :facepalm: a potem tak kończą Al. Krakowska: BMW M3 zatrzymało się na słupie :: Informacje :: Informacje :: Start :: TVN Warszawa

To może rozwiązać problem. Dzięki Janusz, w wolnej chwili sprawdzę. Dzięki!:hi:

Opublikowano

Czy ktoś miał problem z klimą a właściwie jej brakiem??:whistling: Włącza i wyłączą się kiedy chce czasami na pięć czasami na 10 i 15 min w czasie jazdy. VAG nie pokazuje żadnych błędów oprócz braku czujnika w lusterku (którego fizycznie nie ma:embarrassed:) ale wcześniej bez niego było Ok. Klima nabita wszystkie ciśnienia są ok wentylatory się włączają.

Opublikowano

Panowie, ile by kosztowało wgranie do MMI 3G high najnowszych map, polskiego menu i polskiego lektora? Moj macher zaśpiewał mi 700 zł, dobra cena?

Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano
Panowie, ile by kosztowało wgranie do MMI 3G high najnowszych map, polskiego menu i polskiego lektora? Moj macher zaśpiewał mi 700 zł, dobra cena?

można za darmo ale płać :grin:

Opublikowano
Czy ktoś miał problem z klimą a właściwie jej brakiem??:whistling: Włącza i wyłączą się kiedy chce czasami na pięć czasami na 10 i 15 min w czasie jazdy. VAG nie pokazuje żadnych błędów oprócz braku czujnika w lusterku (którego fizycznie nie ma:embarrassed:) ale wcześniej bez niego było Ok. Klima nabita wszystkie ciśnienia są ok wentylatory się włączają.

co znowu zepsules? :wink:

termometr pokazuje wlasciwa temp na zewnatrz?

moze kompresor sie konczy...

Opublikowano
Cena bardzo dobra :wink:

można za darmo ale płać :grin:

Teraz nie wiem, czy się ze mnie smiejecie, czy mowicie poważnie ;):P

Wiem, ze można za darmo, ale jak cos źle zrobię i zrypie, to już będzie gorzej.

Czyli jeśli sam się nie chce podjąć, to cena 700 zł jest ok? :)

Opublikowano

Pisz do hammera zrobi Ci to taniej ;)

Opublikowano

f*ck ! Panowie Pomocy.

Zdemontowałem dzisiaj przepustnice i EGR. Poczyściłem wszystko ładnie, przedmuchałem, bez odkręcanie tych plastikowych silniczków czy jak to zwał.

Poskładałem wsio do kupi i d*pa auto kreci a nie pali :/ Błędy silnika jakie sczytałem:

2 Faults Found:

4900 - EGR Sensor 1

P0405 00 [036] - Signal too Low

Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear

Freeze Frame:

Fault Status: 00000001

Fault Priority: 2

Fault Frequency: 1

Mileage: 99526 km

Date: 2014.06.11

Time: 17:28:25

5306 - Throttle Position Sensor (G69)

P0122 00 [036] - Signal too Low

Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear

Freeze Frame:

Fault Status: 00000001

Fault Priority: 2

Fault Frequency: 1

Mileage: 99526 km

Date: 2014.06.11

Time: 17:28:25

Po skasowaniu błedy nie wracają. Możliwe że się pojawiły przy załaczeniu stacyjki bo w czasie działania musialem ręczny odblokować i auto przepchać. Co mogłem zepsuć :/

---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 19:39 ----------

Pod które piny w EGR podać + i - żeby sprawdzić czy elektrycznie działa ?

Silnik w EGR prawdzony i działa. Rozebralem wszystko na cześci pierwsze poczyściłem poskladalem i teraz mam taki błąd :(

4892 - EGR Valve (N18)

P0403 00 [167] - Malfunction

MIL ON - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear

Opublikowano

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

szybki.jpg

Opublikowano

Panowie ma kto pomysł czemu audi nie ma ochoty odpalić :/

Egr poskładany na krótko się otwiera ale jak wepne wtyczkę tak jak by sam chcial coś testować ale się nie otwiera.

Jak za pomoca kompa sprawdzić egr ?

Opublikowano

co rozbierales?

tylko EGR i przepustnice?

Opublikowano
co rozbierales?

tylko EGR i przepustnice?

Tak tylko to ! Czy przepustnica tylko mechanicznie wyłącza silnik czy jakiś sygnał też wysyła.

Rozebrałem jeszcze teraz przepustnice i troszkę wilgotna była :/ przeczyściłem przedmuchałem, sprawdziłem na krótko po podaniu napięcia zamyka się. Leży teraz na słońcu i się wygrzewa później poskładam i zobaczę czy coś to pomogło :/ Nie mam już pomysłów

Opublikowano

ktoś chętny na nowe lampy do avanta b8?? polifty