Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ALF] Guma w koncówce drążka naderwana ... przy depnieciu na asfalcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam:) ogolnie mowiac to jestem raczej pasjonatem szybszej jazdy niz pałowania w miejscu ale wiadomo kazdemu sie zdarzy ten raz na jakis czas.Wiec pod denerwował koles stara vectra bo mi na d*pie siedział i przy zjeździe z garbu troszke przywaliłem na 1 i na 2i potem co?????:) pukanie.Sie okazało ze guma w koncówce drazka z lewej strony normalnie zaczeła pracowac z pare dobrych milimetrów.przydazyło wam sie cos takiego kiedys przy takim zachowaniu:)A koncówki jak odkreciłem to kulki ledwo co reka sie dadza ruszyc takie jeszcze nie rozrobione bo raczej mało nia jeżdze.I znowu trzeba zmienic koncówki i zbieżnosc ustawic ah..Koncówki w zime były zmieniane:/Jakis bubel bo za sztuke dałem chyba 60 złale firma nie wiem jaka .ALe jak to mozliwe zeby ta guma tak sie jakby naderwała? mieliscie cos podobnego?:)chyba trzeba zainwestowac w Lema.. :mysli:

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś, niestety oszczędności na częściach nie zawszę się kalkulują,bo mimo że za samą część zapłacimy mniej, to potem musimy dołożyć za robociznę i np. ponowne ustawienie zbieżności. Trzeba wziąć poprawkę na nasze drogi, tu po prostu tańsze zamienniki się nie sprawdzają, a jeżeli jeździmy na 17'tkach i szprot zawiasie tym bardziej. Wymień na ori lub Lema.