ruks Opublikowano 13 Września 2011 Opublikowano 13 Września 2011 Po kilkunastogodzinnym postoju autem zaparkowanym pod górkę (silnik w górę) przy próbie uruchomienia silnik zaskoczył na jakieś 0,5 sekundy, zgasł i nie chciał wystartować ponownie. Po wielu próbach znalezienia przyczyny okazało się że się poprostu zapowietrzył. Jak się już udało go uruchomić (dosyć dużo kręcenia) odpala znowu normalnie. Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
GRazny Opublikowano 13 Września 2011 Opublikowano 13 Września 2011 no ja... tylko że w golfie mk3 1997r. zaworek zwrotny miał w pompie paliwa miał jakiś oring który z wiekiem zrobił się płaski... po wymianie miód malina... ale tu nie słyszałem
raffik Opublikowano 13 Września 2011 Opublikowano 13 Września 2011 Oplem Vectrą 2.0 DTI jak chciałeś odpowietrzyć to stawałeś tyłem pod górę na noc i rano było
Musashi Opublikowano 14 Września 2011 Opublikowano 14 Września 2011 prawdopodobnie pompa spiętrzająca w zbiorniku paliwa się kończy. [br]Dopisany: 14 Wrzesień 2011, 08:52_________________________________________________sprawdz czy dzieje sie tak samo autem ustawionym w druga strone w stosunku do gorki
ruks Opublikowano 14 Września 2011 Autor Opublikowano 14 Września 2011 Auto mam od 3-ch miesięcy i zdarzyło mi się to po raz pierwszy. W filtrze paliwa po zdjęciu powrotu paliwo było widać. Po odpięciu przewodu z pompki w zbiorniku i kilku przekręceniach kluczyka do butelki nazbierałem jakieś 0,5 l paliwa więc stwierdziłem że chyba jest ok. Czy podpięcie pod komputer mogłoby wskazać jakąś przyczynę?
Musashi Opublikowano 14 Września 2011 Opublikowano 14 Września 2011 VAG uszkodzenia pompy spietrzajacej nie wykaze. diagnostyka butelkowa nie jest miarodajna.
ruks Opublikowano 14 Września 2011 Autor Opublikowano 14 Września 2011 Wymienić na wyrost, czekać aż padnie całkiem? Jakie mogą być konsekwencje?
Musashi Opublikowano 14 Września 2011 Opublikowano 14 Września 2011 Wymienić na wyrost, czekać aż padnie całkiem? Jakie mogą być konsekwencje? staniesz i nie pojedziesz. powietrze w ukladzie paliwowym to zwiekszone prawdopodobienstwo zatarcia PD.
Rekomendowane odpowiedzi