bartek.mod Opublikowano 24 Września 2011 Opublikowano 24 Września 2011 Czy w audi 2.0 TDI w multitroniku 7biegów wymienia sie sprzegło dwumasowe ???? jaki koszt tego jesli tak
ajezier Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 ja wymieniałem i zapłaciłem u siebie 2800PLN. części to ok.2000-2200PLN
Bart-S Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 2.0TDI ze skrzynią Multitronic nie ma "sprzęgła dwumasowego". Sprzęgło i dwumasowe koło zamachowe to dwa różne komponenty. Dwumas w CVT pada zwykle ok.200 000km - sprzęgło natomiast (montowane w skrzyni) różnie, zależnie od stylu jazdy właściciela i tego czy dbał o skrzynię (aktualny software, regularnie wymieniany olej w skrzyni). Napisz może co się dzieje - spróbuję pomóc.
bartek.mod Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Opublikowano 25 Listopada 2011 Nic się nie dzieje, ale właśnie słyszałem ze ok 200tys i trzeba wymieniać dwu mas, czyli nie bardzo rozumiem jedni piszą ze nie mam dwu masu to co mam wymienić i jakie koszty się z tym wiążą mam 2.0 Tdi 140 KM 2005 rok z skrzynia automatyczna 7 bigów
dziadek Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 czyli nie bardzo rozumiem jedni piszą ze nie mam dwu masu to co mam wymienić "sprzęgła dwumasowego" nie masz ale koło zamachowe dwumasowe tak tak jak ci napisał Bart-S
HiRide Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 dlaczego tak szybko pada dwumas w multi skoro teoretycznie nie jest tak obciazony jak dwumas w samochodzie ze skrzynia manualna ?
Rekomendowane odpowiedzi