Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Problem z spalaniem w 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam mały problem z moim autkiem mianowicie .. przy średnio-szybkiej jeździe autko pali okolo 15 l ..

do tego dochodzi bardzo odczuwalny zapach benzyny tzn opary ze strony silnika gdy sie otworzy okna ... zaznaczam ze nie ma żadnych wycieków benzyny i tym podobne ...

Świece sa czarne .. sadze ze to ma związek z nieprzepalonym paliwem ..

czasem na problem zebrać się i dławi go jak dam pełny gaz na niższych obrotach ..

Występuje tez efekt wystrzału z wydechu gdy mocno przyspieszam i wcisnę następne mocno hamulec ..

i pytanie czy czasem nie rozchrzaniła sie mapa wtryskiwaczy ?? bo moim zdaniem za dużo paliwa daje a nie przepala go do końca lub cos z przepływką powietrza jest związane ??

Opublikowano

Podepnij VAG-a. Jesli nie masz to odezwij się do chłopaków na lokalnego.

Opublikowano

Często ma to związek z uszkodzonym czujnikiem temperatury, mogą wtedy lać wtryski, ale trzeba podpiąć vaga aby zdiagnozować ewentualną usterkę.

Opublikowano

jak poprzednik pisał do sprawdzenia czujnik temp. dodatkowo lambda , przepływka i świece. Poproś kogoś z okolicy o zrobienie logów dynamicznych to wszystko wyjdzie.

Opublikowano
  • Autor

A macied moze jakis namiar na tego vaga z kad go pobrac.. to pozycze kabedl od kolegi i wkleje tutaj te llogi wtedy jak zachcecie to powiecie mi co w nim nie tak ..

Opublikowano

obstawiam lambde

ale vag wszystko wyjasni

Opublikowano

Bankowo sonda, już były takie problemy w klubie i przeważnie jedna była główna przyczyna :hi:

Opublikowano

przepływka albo czujnik temp.

Opublikowano
  • Autor

sporo tego ale bez vaga tego nie stwierdzę co go boli ...

Opublikowano

A moj 1,8 t spala 9 litów gazu :)

Opublikowano

mam sporadycznie podobny problem, przy bucie z niskich obrotow do prawie odcinki, czasem jak juz jest na wyzszych obrotach nagle zaczyna sie dlawic i pracowac nierowno tracąc moc i gasnąć, uspokaja sie dopiero jak chwilke pochodzi na wolnych albo w czasie wolniejszej przejazdzki, tak jakby go zalewalo w gornych zakresach mocy, wtedy tez smierdzi troche beną, spod korka oleju tez, tylko że u siebie obstawiam świece bo nie wiem czy były kiedykolwiek wymieniane, a błędów komp żadnych nie wywala - stąd myślę że sonda jest raczej ok, spalanie mniejwięcej w normie 12-13L w mieście na krótkich odcinkach