pietrek505 Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Witam, z przykrością stwierdzam iż ułamała się podczas jazdy szpilka napinacza paska rozrządu przy prędkości ok 70km/h. Rozebrałem przód dobrałem się do rozrządu i skutki są takie że można ruszyć wałem korbowym lecz nie można za chiny ludowe ruszyć wałka rozrządu? Co może być tego przyczyną, na jakie koszta trzeba się szykować? Jutro ściągam głowicę i się troszkę boje... :kwasny:... Jeżeli bym chciał zrobić SWAP AJM na AWX co trzeba wymienić? Pozdrawiam
wiesiek3d Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 Prawdopodobnie pokrzywiło zawory i zablokowało wałek rozrządu, ale trzeba to rozebrać żeby się dowiedzieć dokładnie co się tam stało
adrian998998 Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Przekladasz slupek a osprzet z AJM-ki i po robocie:)
zabox Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Miałem to samo, przyczyna było przekręcenie śruby koleś który robił mi rozrząd za mocno docisnął 5000 kilometrow wytrzymał.. Ja robiłem głowice ale nie polecam , lepiej nową jak tłoki i panewki za mocno nie dostały,
DeeJay_Kill Opublikowano 5 Października 2011 Opublikowano 5 Października 2011 faktycznie, najlepiej będzie kupić używkę głowicę i ją po prostu zmienić.
pietrek505 Opublikowano 6 Października 2011 Autor Opublikowano 6 Października 2011 wlasnie kupiłem używke za 450 zl dałem do przegladniecia i wycenil naprawe tej uzywki za 450 zl; remont starej 1100 zl? Slupek od AWX pasuje do AJM P&P ? Graty z AJM beda pasowac do slupka od AWX?
dariodario Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 p&p AWX,AVF,AVB.Jeszcze będzie pasował ASZ,AXR,ATD,ARL Tyko musisz swoją miskę olejowa założyć i chyba jeszcze pompę oleju swoją gdyż silniki te ostatnie to poprzeczniaki.
Rekomendowane odpowiedzi