Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BEX] Czarna strzała S-Line by seves SERIA 198,5HP 258,6Nm :)

seves

Rekomendowane odpowiedzi

ale to wtedy to juz nie moje zmartwienie bedzie tylko fachowca hehehe a tak na poważnie to moze i masz racje ze trzeba bedzie od strzała uderzyc do magika z kielc:wink:

tylko jeszcze jedno mam pytanko bo nie mam czujnika w zbiorniku od sprysków i teraz cały czas mi świeci brak płynu ale chyba da sie to jakos zrobic zeby na kolorowym juz tego nie było?? czy musze rezac zbiornik??

ale to wtedy to juz nie moje zmartwienie bedzie tylko fachowca hehehe a tak na poważnie to moze i masz racje ze trzeba bedzie od strzała uderzyc do magika z kielc:wink:

tylko jeszcze jedno mam pytanko bo nie mam czujnika w zbiorniku od sprysków i teraz cały czas mi świeci brak płynu ale chyba da sie to jakos zrobic zeby na kolorowym juz tego nie było?? czy musze rezac zbiornik??

też to w starej robiłem... oglądałeś zbiornik? masz miejsce na czujnik płynu? często jest zaślepiony uszczelką albo nawet czujnik włożony tylko kabelki nie pociągnięte :tongue: musisz albo to wyrezać (i wg mnie lepiej to zrobić i znów nowy mod :decayed: ) albo po prostu bodajże z pierwszego pinu w liczniku pociągnąć kabel do masy- to sobie potwierdź jest gdzieś wątek :wink: i wtedy wyłączysz tą kontrolkę (nie będzie działać)

dalej jestem pod wrażeniem tych kolorków :tongue:

szczególnie jak się zaczynają wyświetlać informacje i jednak duża różnica w rozdzielczości jest zauważalna :decayed:

042b7a5712e92965med.jpg

seves Ty miales wczesniej b7 2.0 TFSI?

tak miałem ale to był totalny prześliczny niewypał :facepalm:

full s-line z zewnątrz, biksenon, alkantara itd i spawany z 2ch sie okazało .. oddawałem go przez pół roku sprzedawcy ale sie udało :kox:

było tego frajera jeszcze ukamienowac:wallbash:jak mozna komus takie auta sprzedawac:facepalm:

no wiesz.. przyznaję okazja była :grin:

ale było ze auto jest ok... posprawdzane... widzialem niedoróbkę przy ramce szyb więc powyciągałem wszystko z bagażnika sprawdziłem dokładnie a tam kur wszystkie te wytłoczki i wygłuszenia ori jak miały być :naughty:

no a że podwozie mamy całe w plastikach to nic nie uznasz :rolleyes:

spaw szedł przed tylnymi siedzeniami :facepalm:

mechanik to znalazł bo go prosiłem żeby dokłądnie pooglądał jak mi robił sprzegło które nota bene padło po 2tyg użytkowania na jazdach testowych na spocie w Katowicach :kox:

uuuu no to ci sie trafila sztuka hehehe kiedy ten spocik robimy ?? :decayed:

we wtorek :kox:

mam nadz ze pogoda dopisze :tongue:

bo chłopaki na pewno dopiszą jak zawsze :banan:

a jak oceniasz ten silnik 2.0 tfsi? w porownaniu do 1.8T? duzo to pali? miales z Q?

a jak oceniasz ten silnik 2.0 tfsi? w porownaniu do 1.8T? duzo to pali? miales z Q?

wiesz co wg mnie 2.0tfsi faktycznie ma mniejsze spalanie, choć miałem ośkę avanta to za bardzo nie potrafię na jego podstawie określić różnic bo miałem go pół roku a jeździłem w większości tylko krótkie trasy do pracy i z powrotem :kwasny:

ale kiedyś mój znajomy pożyczył mi a4 b7 2.0TFSI w quattro pojechałem nim nad morze na weekend i w tamtą stronę się spieszyłem i wyszło ok.11 ale w drodze powrotnej że mi się nie spieszyło śmigałem lekką nogą i na pewno spalanie średnie wyszło poniżej 7L... chyba było ok. 6,5L/100 i to w quattro :wink:

generalnie ja bym spalania aż tak nie porównywał bo wiem z doświadczenia że to ile spali to głównie od nogi zależy

ogólnie moją następną będzie b7 2.0tfsi właśnie :tongue: ale w sumie tylko dlatego że od razu pójdzie na program i podobno może po nim pokazać ok.260km a to już ładny wynik :decayed:

generalnie znawcy tematu nie polecają 2.0tfsi bo podobno są bardziej awaryjne.. ale cóż trzeba się łudzić że wszystko będzie ok :decayed:

no ja wlasnie mysle nad b7 2.0 TFSI Q plus Tip i lopatki :kox: tez widzialem ze bajk zrobil program i mial 260ps a to juz ladnie mysle ze by mi to wystarczylo,prawie 100ps wiecej niz mam teraz,a diesla narazie nie chce

dzieki na info :thumbup1:

no i gitara...tylko jestem ciekaw jak auto sprzedaż z takim przebiegiem:polew:

cofnie ze 200k i będzie jak wszystkie cukiereczki i igiełki :decayed:

I co się chwalisz że licznik kręciłeś :tongue4:

przynajmniej nie skręcał do 165k :wink::decayed:

:shock3:

na 165 to by podpadło

:polew::polew::polew::polew::polew:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...