Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Pracujące wycieraczki przód po włożeniu bezpiecznika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z wycieraczkami. Po zakupie okazało się, że nie działają (jak kupowałem auto była piękna słoneczna pogoda i nie myślałem aby sprawdzić ich funkcjonowanie). Teraz mam problem i nie wiem co już robić. Zacząłem od bezpiecznika i książki. Okazało się, że bezpiecznika nie ma! Więc do garażu, mam 30 i kładziemy w odpowiednie miejsce. Okazało się, że wycieraczki pracują już jak tylko włożyłem bezpiecznik. Tył działa prawidłowo jak i spryskiwacze. Jaka może być przyczyna takiego zachowania? Dodam, że niepotrzebnie wymieniłem silnik wycieraczek, na "nowym" chodzą tak samo jak na "starym" (myślałem, że wymiana rozwiąże ten problem ale się myliłem). Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę o wskazówki, czy to może moduł czy przełącznik czy kto wie co jeszcze. Nie chce robić w garażu magazynu części do A4 :wink4:

Opublikowano

A manetka mozesz cos sterowac ? Sprawdzales bledy w Module kierownicy ?

Opublikowano

miałem podobnie w b5 pomogło wyciągnięcie całego mechanizmu, rozkręceniu dekielka koło przekładni i tam jest takie kółeczko miedziane ze stykami i obstawiam na to że zaśniedziało po wyczyszczeniu drobnym papierem ściernym wycieraczki same juz sie nie włanczają ew niech ktoś sie wyrazi jeszcze czy w b6 jest tak samo jak w b5

Pozdrawiam

Opublikowano

Manetka nie reaguje na przód, nic się nie dzieje. Jak pisałem załącza wycieraczkę tył i uruchamia spryskiwacze. Błędów nie sprawdzałem bo nie mam urządzenia - chyba mnie czeka wyprawa na serwis. Wcześniej jednak podjadę do znajomego elektryka, może pomoże. Mechanizm miałem wymontowany i założony nawet inny - nic nie pomogło :confused4:

Opublikowano

nawiążę do tematu, przydazylo mi sie to wczoraj wracajac z pracy padal deszcz i co jakis czas włączałem zeby mi przetarło raz, działały wogole jakos wolniej i pozniej z przetarcia na przetarcie zauważalna różnica ze jakby niemialy siły i coraz wolniej przecieraly i wkoncu staneły, co w takim wypadku mogło mi się zepsuć?

Opublikowano

nawiążę do tematu, przydazylo mi sie to wczoraj wracajac z pracy padal deszcz i co jakis czas włączałem zeby mi przetarło raz, działały wogole jakos wolniej i pozniej z przetarcia na przetarcie zauważalna różnica ze jakby niemialy siły i coraz wolniej przecieraly i wkoncu staneły, co w takim wypadku mogło mi się zepsuć?

To jest temat o mechanizmie w B6 :)

p.s Niestety mechanizm do przesmarowania :wink4:

Opublikowano

Wczoraj auto zaprowadziłem do elektryka. Zobaczymy co zdziała.

Przy okazji powiedział mi, że mam podgrzewane spryskiwacze :)

Opublikowano

u mnie zatarł sie jeden ze swozni na którym sa zalozone ramiona, w efekcie pogial sie caly mechanizm i zepsuł silniczek, wyciagnij caly mechanizm i przesmaruj swoznie

Opublikowano

Autko wczoraj odebrane :) Wycieraczki działają :)

Przyczyną usterki okazała się ta część 8E0 907279 C, trochę jej znalezienie trwało ale najważniejsze, że sprawne. Ponowne programowanie sterownika i po problemie.

Może mi ktoś podać kod części podszybia do mojego modelu?[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 12:58_________________________________________________Podszybie kupione dzisiaj w serwisie Audi. Cena 76zł :polew: Wymiana 5 minut :)