Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie układu samopoziomowania w B7 Xenon/Bixenon skrętny nie skrętne lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"zeza" nie robi . Sterownik mam 8P0 907 357 F

Opublikowano

Masz bixenony nieskrętne.

Opublikowano

trudno . będę z tym musiał jakoś żyć :grin: przynajmniej narazie :wink:

ale dzięki za odpowiedź

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam rozumiec z ta instalacja zadziala takze pod bixenonami?

Opublikowano

W B7 były zwykłe lampy, bixenon i bixenon skrętny. Wszystko masz na pierwszej stronie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam na zbyciu przetwornice do skrętnego ja by coś :wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ktos podlanczal lampe z b7 do sterownika z b6 ?? czy obsluzy samopoziom czy nie

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o MCE, to montowali chłopaki sterownik z B7 w B6 i wszystko chodziło jak cza, więc w drugą stronę też powinno. Możesz zapytać Nosb'a, on ulepił rs4 b7 z b6'tki.

Opublikowano

Nosb to mało wie o mce wież mi :)

mi chodzi o moduł sterowania xenonami - samopoziom , nigdzie nie ma wyjsc z sterownika opisanych , co do czego pin

Opublikowano

Witam.Mam problem zalozylem nowe lampy w ktorych jest tylko 3 kabelki czarny,brazowy,niebieski do silniczkow do samopoziomowania,a w starych mialem 4 dodatkowo bialy kabelki.Czy wie ktos z was jak to podlaczyc? Bo podobno trzeba jakies kabelki po zamieniac dodatkowo wywalilo mi blad na fisie.Prosze o pomoc

Opublikowano
Witam.Mam problem zalozylem nowe lampy w ktorych jest tylko 3 kabelki czarny,brazowy,niebieski do silniczkow do samopoziomowania,a w starych mialem 4 dodatkowo bialy kabelki.Czy wie ktos z was jak to podlaczyc? Bo podobno trzeba jakies kabelki po zamieniac dodatkowo wywalilo mi blad na fisie.Prosze o pomoc

Jakie lampy? Poza tym to temat o B7 a Ty chyba pytasz o B6?

Opublikowano

Tak b6 mialem wczesniej ksenony a teraz mam inne lampy przerobione na bi xenon z soczewka od b8 i w nich znajdujja sie 3 kabelki ktore ida do silniczkow samopoziomowania a ja musze miec na cztery kabelki jak ori podlaczylem sa tam brazowy,czarny,niebieski i bialy dolozylem.Zamienilem kolorami niebieski i czarny brazowy z brazowym zlaczylem i bialy podlaczylem przed kostka bo w lampie brak tego pinu i powinno wszystko chodzic a tu lipa blad na fisie sie wyswietla i samopoziom nie chodzi.Co musze zrobic? skasowac vagiem blad i powinno byc dobrze? czy jeszcze w inny sposob podlaczyc?

Opublikowano
Tak b6 mialem wczesniej ksenony a teraz mam inne lampy przerobione na bi xenon z soczewka od b8 i w nich znajdujja sie 3 kabelki ktore ida do silniczkow samopoziomowania a ja musze miec na cztery kabelki jak ori podlaczylem sa tam brazowy,czarny,niebieski i bialy dolozylem.Zamienilem kolorami niebieski i czarny brazowy z brazowym zlaczylem i bialy podlaczylem przed kostka bo w lampie brak tego pinu i powinno wszystko chodzic a tu lipa blad na fisie sie wyswietla i samopoziom nie chodzi.Co musze zrobic? skasowac vagiem blad i powinno byc dobrze? czy jeszcze w inny sposob podlaczyc?

Więc tu szukaj odpowiedzi > http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-montaz-dzialanie-ukladu-samopoziomowania-xenon-145322/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie - czy da radę zamontować i zakodować moduł AFS z modelu B7 (komunikacja tylko po CAN) do A4 z generacji B6 (komunikacja/diagnostyka po L-line)? Stary licznik/gateway obsłuży mi ten moduł AFS? Czy wystarczy tylko dociągnąć do licznika dwa przewody i wpiąć się w CAN napędu czy potrzebne są większe czary-mary?

Przerobiłem A4 cabrio B6 na B7 (nadwozie tj. przód i tył) i zakupiłem lampy z ksenonem skrętnym. Jakby co, to oryginalnie w samochodzie był zamontowany (fabryczny :) ) xenon.

Studiując schematy zauważyłem, że ori moduł LWR (w B6) zbiera dane tylko ze sterownika ABS i z alternatora (no i z czujników w wahaczach) a moduł AFS (w B7) ma już łączność po CAN. Diagnostyka też się po CAN-ie w nim odbywa a nie po L-line jak w poprzedniej generacji.

ktos podlanczal lampe z b7 do sterownika z b6 ?? czy obsluzy samopoziom czy nie

Moduł LWR z B6 obsłuży nowe lampy bi-xenon B7. Miałem tak w poprzednim cabrio, którym jeździ teraz jeden z forumowiczów http://a4-klub.pl/members/deejay_kill-2470/ i wsio działa jak powinno :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@BeyerBrown: Powinno pójść, aby zakodować moduł AFS pociągnij sobie tylko can-drivetrain do zlacza OBD na odpowiednie piny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pytanie czy tą procedurę można wykonać w B7 przy bixie skrętnym ???

bo z tego opisu wynika ze chodzi o regulacje w poziomie dobrze myśle

robić to samemu czy jechać do diagnosty ?

Procedura regulacji xenonów

Opisana poniżej procedura sama w sobie nie ustawia świateł! Powoduje ona jedynie zatrzymanie się elektrycznych nastawników ustalających wysokość świateł w pozycji "wyśrodkowanej", w której powinno się przeprowadzić ręczną regulację reflektora za pomocą śrub znajdujących się w jego obudowie.

Procedura powinna być wykonana do samego końca, w przeciwnym wypadku

w pamięci sterownika może pojawić się błąd "Reflektory nie zostały

wyregulowane". Aby go wykasować należy przeprowadzić całą procedurę

regulacji reflektora.

Przed przystąpieniem do regulacji świateł muszą być spełnione

następujące warunki:

- Pojazd musi stać na równym podłożu

- Hamulec ręczny musi być zwolniony

- Zapłon musi być włączony

- Światła wyłączone

- Sterownik w pamięci nie może posiadać żadnych błędów

Procedurę przeprowadzamy w następujący sposób:

[Wybór]

[55-Zasięg xenonów]

[Nastawy podst. - 04]

Grupa 001

[idż !]

Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające

wysokość światła zatrzymają się w pozycji odpowiedniej do

ręcznej regulacji reflektora.

Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z

zaleceniami producenta.

Teraz przejdź do grupy 002. W tym momencie sterownik zapamięta

położenie nastawników jako położenie bazowe.

[Gotowe, powrót]

Opublikowano

Można, ale masz już ją zrobioną. Podjedz na stacje i tylko Ci podciągną śrubami nie musisz do tego komputera używać :wink:

Opublikowano

Ok to jadę bo lekko mi prawe oko niżej świeci

Opublikowano
Tylko ustawiaj światła na zapalonym silniku.

dokładnie :wink: