Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie układu samopoziomowania w B7 Xenon/Bixenon skrętny nie skrętne lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie idźcie tą drogą... :facepalm:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, czy wrzucając skrętne Bi w Exeo ST , schemat będzie identyczny jak dla Audi?

Opublikowano

Masz Pan i porównuj. Nikt za Ciebie tej roboty nie zrobi :)

pdfy.rar

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest możliwość podłączenia lamp bixenonowych bez przeciągania żadnych przewodów tylko podmiany kabli przy wtyczce żeby np swiecił tylko xenon lub ustawić światła do jazdy dziennych? Mam w tej chwili auto u mechanika i jest ściągnięty przedni zderzak. Niestety mam zbitą lampe halogenową i wymieniłbym bym od razu na bixenony,  chciałbym zeby mechanik tylko to złożył a resztę podłączenia zrobił bym już sam po domem.

Opublikowano
2 godziny temu, Wr0clawianin napisał:

Jest możliwość podłączenia lamp bixenonowych bez przeciągania żadnych przewodów tylko podmiany kabli przy wtyczce żeby np swiecił tylko xenon lub ustawić światła do jazdy dziennych? Mam w tej chwili auto u mechanika i jest ściągnięty przedni zderzak. Niestety mam zbitą lampe halogenową i wymieniłbym bym od razu na bixenony,  chciałbym zeby mechanik tylko to złożył a resztę podłączenia zrobił bym już sam po domem.

kostki trzeba zmienić, ewentualnie mam gotowe adaptery plug&play na stanie, zostanie Ci tylko przeciągnięcie przewodów do MCE i przekodowanie na BIXy. jak zainteresowany to uderz na PW, dogramy szczegóły

Opublikowano
Dnia 11.05.2017 o 18:09, koloboro napisał:

Masz Pan i porównuj. Nikt za Ciebie tej roboty nie zrobi :)

pdfy.rar

Dzięki, są różnice jak widać..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie przetwornic. Czy muszę kupić przetwornice 8E0 941 329 oraz 8E0 941 329 A, czy podejdą dwie o takim samym numerze?

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Podpowie któryś z kolegów jakie ma być kodowanie w 55 xsenon .Sterownik mam  z a6 c6. Wywala mi blad 01042.Pewnie kodowanie trzeba zmienić .

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, zmieniłam front z B6 na B7 z adaptacyjnymi światłami.
Czy ktoś pomyślnie zaprogramował moduł 4F0 907 357 na klaster B6 RB4?
Myślę, że to powinno działać, ponieważ B6 ma ten sam "drive CAN high" i "drive CAN low" 12; 13 styków w złączu T32a (zielony), który łączy moduł AFS.
Proszę dać mi znać, jeśli to się uda. Dziękuję Ci!
przepraszam za mojego polskiego :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, jaki nr tych czuników poziomowania przednich i tylnych bo na aukcjach są jakieś inne

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie, jaki nr tych czuników poziomowania przednich i tylnych bo na aukcjach są jakieś inne
Masz na pierwszej stronie, wystarczy poczytać zamiast się cały czas pytać.

Wysłane z OP3T

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie! Chcę zmienić mój bix na bix skretny... dobrze rozumiem że muszę wymienić lampy i przetwornice? I bo troszkę się gubię a nie ma już schematu wtyczek.....muszę dołożyć jakieś przewody do kostki?

Opublikowano
Panowie! Chcę zmienić mój bix na bix skretny... dobrze rozumiem że muszę wymienić lampy i przetwornice? I bo troszkę się gubię a nie ma już schematu wtyczek.....muszę dołożyć jakieś przewody do kostki?
Lampy + przetwornice + moduł + drobna zmiana w instalacji. Kabli nie trzeba dokładać.

Wysłane z 1+3T

Opublikowano
3 godziny temu, H4mm3R napisał:

Lampy + przetwornice + moduł + drobna zmiana w instalacji. Kabli nie trzeba dokładać.

Wysłane z 1+3T

Dziękuję za odpowiedź Tomku! A czy trzeba jakis czujnik skrętu pod kierownice? 

Opublikowano
Godzinę temu, tazzi napisał:

Dziękuję za odpowiedź Tomku! A czy trzeba jakis czujnik skrętu pod kierownice? 

Przecież masz fabrycznie zamontowany, chyba nie czytałeś tematu. 

Opublikowano
2 godziny temu, H4mm3R napisał:

Przecież masz fabrycznie zamontowany, chyba nie czytałeś tematu. 

Przepraszam teraz na spokojnie jeszcze raz na to popatrzałem i jest jak mówisz. Dziękuję za pomoc :hi:

Opublikowano
Masz na pierwszej stronie, wystarczy poczytać zamiast się cały czas pytać.

Wysłane z OP3T

Nie miej mnie za ignoranta [emoji28], przeczytałem prawie cały temat tylko z tego co patrzyłem na Allegro te czujniki maja różne nr-y, tzn przykładowo jest aukcja z opisem „czujnik poziomowania a4 b7” a w aukcji widać na zdjęciu ze jest inny nr niż ten z tematu, dlatego pytam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Nie miej mnie za ignoranta [emoji28], przeczytałem prawie cały temat tylko z tego co patrzyłem na Allegro te czujniki maja różne nr-y, tzn przykładowo jest aukcja z opisem „czujnik poziomowania a4 b7” a w aukcji widać na zdjęciu ze jest inny nr niż ten z tematu, dlatego pytam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To zapytaj sprzedawcę co sprzedaje, bo to że czujnik wygląda tak samo, a np. pochodzi z A6 to nie będzie działać. Musi się numer zgadzać i tyle.

Wysłane z 1+3T

Opublikowano
W dniu 7.03.2018 o 07:40, H4mm3R napisał:

To zapytaj sprzedawcę co sprzedaje, bo to że czujnik wygląda tak samo, a np. pochodzi z A6 to nie będzie działać. Musi się numer zgadzać i tyle.

Wysłane z 1+3T

Ważne info !!!

W końcu doszedłem skąd ten zamęt z numerami. Większość sprzedawców bierze nr części z elementu elektrycznego czujnika a nr całego czujnika patrząc na ETKE jest wybity na metalowej części mocowanej do wahacza. Wreszcie udało mi się to tego dojść :o

Opublikowano

Jeszcze ostatnia kwestia, ktoś może wie ile m przewodów potrzeba tak na oko ?