Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziś K03s, niedługo mutant BV5S+/K03S :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Fajnie, tylko nie każdy jest fanem fuckbooka :/

nie becz tak :) tu też sie udzielam i udzielac bede :) bo FB to takie czasem dziwne towarzystwo :)

---------- Post dopisany 15-05-2014 at 00:19 ---------- Poprzedni post napisany 13-05-2014 at 10:04 ----------

sorki za jakość ale mój kalkulator więcej nie potrafi :)
Opublikowano

No ładnie to jedzie ;) widzę, że słowo kalkulator Ci się spodobało ( w sumie dobrze oddaje sytuacje :D)

ile da się mniej więcej wycisnąć na tym setupie ? Bo przypuszczam, że jak wtryski przyjdą to na 0.9 bara nie poprzestaniecie :P

Opublikowano
  • Autor
No ładnie to jedzie ;) widzę, że słowo kalkulator Ci się spodobało ( w sumie dobrze oddaje sytuacje :D)

ile da się mniej więcej wycisnąć na tym setupie ? Bo przypuszczam, że jak wtryski przyjdą to na 0.9 bara nie poprzestaniecie :P

hehe :decayed: no generalnie docelowo ma być jakieś 1,5bara, czyli jakieś 370-380KM, bo to jest realny potencjał suszarki, tylko w tej muszla jest z 850 i nie wiem ile da rady przepchać. Jakby wsadzić muszle 7.0 i koło 23T to 4XX jak najbardziej realne.

Opublikowano

ile ma 100-200?

Opublikowano
  • Autor
ile ma 100-200?

nie było narazie gdzie zmierzyć, ale jakieś wysokie 13 albo niskie 14 jest podejrzewam. Narazie autko jedzie w polske na 1,5 tygodnia na docieranko motoru.

Opublikowano

Jarek, zapisz mnie do swojego grafika :whistling:

Opublikowano
  • Autor
Jarek, zapisz mnie do swojego grafika :whistling:

a łots gołing on u ciebie? z tym AJLem?

Opublikowano

pewnie chce wieksza dmuchawke :)

Opublikowano

:decayed::decayed::decayed::decayed::decayed::decayed:

nie mam czasu dla swojego trupa :facepalm:

"...szewc bez butów chodzi albo w jednym..."

ale fakt, z 300 kuni by sie przydało....

Opublikowano
  • Autor

Panowie kto ma ochote na upgrade swojej suszarki k03 albo k03S na koło 2080 czyli z tego po lewej na to po prawej :)

Zdj_cie0689.jpg

Bedzie good prajs ale są dwa warunki: suszarka ma być sprawna i logi z modzenia mają być wstawione na forum. Koło, wymiana, roztoczenie i wyważenie bez ruszania łożyskowań: 280PLN + KW pierwszych 3 chętnych. Bo ja to nie mam pojecia kiedy to wreszcie potestuje, a z tego co mi piszecie na PW to chyba bedzie najlepszy pomysł.

Opublikowano

kurna chetnie bym sie zalapal... mialem wyslac devowi moje k03s do regeneracji a temat chwilowo stanął

a tak w ogole to tip seryjny juz na to nie wlezie?

Opublikowano
  • Autor
kurna chetnie bym sie zalapal... mialem wyslac devowi moje k03s do regeneracji a temat chwilowo stanął

a tak w ogole to tip seryjny juz na to nie wlezie?

piter ileś ty wypił juz dzisiaj? ja wiem że łykend :) toć to seryjna czapa jest roztoczona, dlatego foto wstawiłem :) miedzy zwykłą k03 a tym apgrejdem jest +5mm inducer :) wsio pasi p&p tylko nie wolno nazbyt mocno dokrecac opaski od tipa

Opublikowano

myslalem ze w koncu nie dalo rady rozwiercic tak bo mowiles ze jest bardzo cienka scianka :) myslalem ze tulejka jest dospawana wieksza

Opublikowano
  • Autor
myslalem ze w koncu nie dalo rady rozwiercic tak bo mowiles ze jest bardzo cienka scianka :) myslalem ze tulejka jest dospawana wieksza

co się nie da co się nie da :):):):) mój tokarz to artysta, dorobił specjalny przyrządzik do roztaczania tych czapeczek i jest mjutmalina :)

Opublikowano

A jak wyglada sprawa z metalowym tipem?

Opublikowano
  • Autor
A jak wyglada sprawa z metalowym tipem?

zakładasz tak jak na zwykła suszarkę: łaczka równoległa najlepiej hump i dwie opaski.

Opublikowano

Ma ona potencjał na 280km?

Opublikowano
  • Autor
Ma ona potencjał na 280km?

szczerze???? to na zmodzonym setupie: wirnik 2,0tfsi szlifowany, WG twardszy, obrobiona muszla, głowica szeroki kanał, fmic, wydech to raczej tak; stawiam na 250KM w seryjnej jednostce z odetkanym tylko wydechem i jakims wiekszym ickiem niż seryjny. To jest koło kompresji z 2,0TFSI tylko muszla wydechowa jest mniejsza niż w tfsi.

Opublikowano

Zapisze się ale wpierw muszę sprzedać wydech, potem wysłać turbo do tomaszka, potem się zglosze ;?

Opublikowano

Jarek, możesz powiedzieć dokładnie jakie wymiary ma wlot do Twojej turbiny?

Patrząc się na Twoje fotki to mam wrażenie, że wlot został roztoczony z k03-029 na k03-073/k04-15 bo to identyczna strona zimna.

Zobacz na fotki mojej starej turbiny k03-073 z 12 łopatkami i nowej k03-073 z 8 łopatkami. Grubość ścianki wygląda jak u Ciebie. Chyba, że w oczach mi się mieni :)

IMAG1021_zpsbd26a800.jpg

Aby być precyzyjnym to musze nadmienić, iż moja stara k03-073(12) chyba była dodatkowo roztoczona bo powierzchnia tulejki (wlot) od wewnątrz jest gładka natomiast nowej k03-073(8) widać, że wlot jest sfrezowany. Podsumowując obydwie moje k03-073 miały taką samą grubość ścianki tulejki (wlotu) ale stara z 12 łopatkami miała tę średnicę na całej długości zachowaną.

Stare turbo k03-073(12)

IMAG1022_zps5eef3927.jpg

Now turbo k03-073(8)

IMAG1016_zps03ba2ba3.jpg

IMAG1015_zps14ef4646.jpg

Różnica między turbinami była taka, że stara z 12 łopatkami k03-073 dmuchała max 1.25bara i po 6 miesiącach zdechła, a nowa k03-073 dmucha 1.35bara i tfu tfu nadal jeździ ;)