Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T i 2,7BiT] Filtr powietrza pipercross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda bardzo fajnie :)

Pytanie odnośnie stożka. Macie jakieś swoje patenty aby połączyć go z przepływką?

Sam myślałem nad takim pipercrossem do mnie, ale odstraszyły mnie problemy z przepływką.

Opublikowano

Wygląda bardzo fajnie :)

Pytanie odnośnie stożka. Macie jakieś swoje patenty aby połączyć go z przepływką?

Sam myślałem nad takim pipercrossem do mnie, ale odstraszyły mnie problemy z przepływką.

akurat to jest gabkowy filr, któredgo nie nasącza się żadnymi olejakmi itp.

możesz śmiało do 1.8T zakładać takiego :th:

Opublikowano

Poziek gdzie mozna dostac taki filtr... masz jakis link???

Opublikowano
  • Autor

akurat to jest gabkowy filr, któredgo nie nasącza się żadnymi olejakmi itp.

możesz śmiało do 1.8T zakładać takiego :th:

To akurat wiem... .

Tyle, że na różnych forach piszą, że nawet suchy stożek może sprawiać problemy w 1.8T z przepływką :confused4:

Ale chyba sam się nie dowiesz póki sam nie wypróbujesz. :przebiegly:

Zakładając taki stożek zapewne uciszyłbym troche wydech zakładając jakiś środkowy tłumik przelotowy, bo teraz przy bucie Supersprint zapodaje niezłego basa. Tak aby nie było aż tak bardzo wydechu słychać, a za to stożek i DV :th:

Kusi mnie to strasznie :mysli:

Ps. Poziek fajne zegarki :th: Zapodaj jakieś fotki, tak jak pisałeś wcześniej.

Opublikowano

Gregory jeżdzę na takim filtrze od 2 lat...

Opublikowano
  • Autor

Poziek jak możesz to podaj jakiś namiar gdzie można nabyć tego Pipercrossa w PL, wielkościowo odpowiedniego do 1.8T. Kusi mnie to :slina:

Ciekawy dzwięk silnika spod maski i seryjny DV- pssyt...psssyt :)

Tylko trzeba będzie jakoś wrezać w dolot ten moduł zapłonowy w AEB :confused4:

Ale myśle, że dam rade :mysli:[br]Dopisany: 01 Marzec 2008, 16:39 _________________________________________________Ok już znalazłem :) , a jak dobrać stożek. Po średnicy dolotu? Czy jak? Jest jakiś konkretny model który ma najbardziej odpowiednie wymiary do 1.8T?

Opublikowano

2,75" dolot - zaraz przeniosę ten watek do osobego...

Opublikowano
  • Autor

Ok! nie ma sprawy, nie będziemy zaśmiecać.

Więc rozumiem, że wylot stożka powinien mieć średnice przepływki, tak aby było można ją wmontować w dolot o tej samej średnicy. Bo chyba bez sensu, aby wylot ze stożka miał 1,5x większą średnice i się pózniej na przepływke zwężał.

Szukałem w Intercarsie na ich www. Intercars jest zasypany filtrami K&N, ale żadnego Pipercrossa nie udało mi się znaleźć. Za to JC mają Pipercrossy :) Ceny też nie odstraszają więc chyba się skusze.

Małym problemem może być wykonanie dolotu :confused4: W 2.7BiT jest łatwizna. W 1.8t już gorzej. Chyba, że można gdzies zakupić gotowy dolot do 1.8T pod stożek.

Opublikowano

trzeba rezać niestety...ale naprawdę warto - kumplowi w passacie doszło 7KM na sztywnym dolocie...

Opublikowano
  • Autor

No to będzie rezanko! :)

Powiem szczerze, że nie spodziewam się jakiś przyrostów. Bynajmniej nie interesuje się założeniem z nadzieją na przyrost mocy. Mnie raczej chodzi o efekty dzwiękowe :) A jak już coś przybędzie jakieś kilka Kucyków to przyjmę je z otwartymi rękami :>

Mój kuzynek ma stożka w mondeo ST200. Boże jaki piękny dzwięk wydobywa się spod maski podczas przyspieszania. Wiele naprawde wiele bym dał aby mieć taki u siebie. Jak jedzie przez centrum to każdy się rozgląda, zapewne z myślą "co to za extra sportowa fura jedzie" :naughty: .Co prawda motorek w ST200 siedzi 2,5 V6 205KM -wolny ssak i napewno V6 daje lepsze efekty dzwiękowe, ale myśle że V4 nie pozostanie bez efektu.

Opublikowano

będzie efekt, zobaczysz[br]Dopisany: 01 Marzec 2008, 17:52 _________________________________________________i taką rurke wyspawaj sobie

tip.jpg

Opublikowano
  • Autor

taką rurke wyspawaj sobie

tip.jpg

Dziękkki! :notworthy::) Wszystko na swoim miejscu. Każdy wężyk itd.. spoko. Zrobi się!

Opublikowano

Koledzy, nie tworzę nowego tematu. Chciałbym założyć do mojej S4 taki filtr i pytanko czy ma to sens, jeżeli chodzi o moc :mysli:? Mam wycięte katalizatory,potem chce zrobić cały wydech po turbinach 3 cale.

Opublikowano

Digi - mocowo truszkę da razem z wydechem....

Opublikowano

Digi - mocowo truszkę da razem z wydechem....

A nie orientujesz się gdzie to kupić dla S4 B5? No i czy dam radę sam to załozyć :embarrassed:

Opublikowano

Jak jestes troche majsterkowy to dasz rade sam . Jesli chcesz zeby to bylo zalozone i zrobione profi to niestety bedziesz potrzebowal pomocy lub mozesz znalezc gotowy kit ktory zapewne nie bedzie pasowal :tongue4: Szkoda ze wczesniej nie wspomnieliscie moglbym dac do skopiowania rure dolotowa i sam stworzylbym kit do montazu stozka :). Pamietaj ze lepiej troche oddalic przeplywke zeby nie byla zaraz za stozkiem moze byc ryzyko ze ja szbciej cos trafi

Opublikowano
  • Autor

W 2.7 zamontować stożek, po zdjęciach widze, że bułka z masłem. Nie masz się co martwić Digi_g ,że sobie nie poradzisz. Gorzej w 1.8T gdzie trzeba rzeźbić skomplikowaną rure :confused4:

Opublikowano

Piotrek od biedy może być :decayed:

Opublikowano

W 2.7 zamontować stożek, po zdjęciach widze, że bułka z masłem. Nie masz się co martwić Digi_g ,że sobie nie poradzisz. Gorzej w 1.8T gdzie trzeba rzeźbić skomplikowaną rure :confused4:

Pisałem do JC i mam sobie dobrać do mocy i średnicy . Na ich stronie cos pomocniczego jest. Muszę oblukać to....i kupić