Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T i 2,7BiT] Filtr powietrza pipercross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko. Niedawno założyłem stożek ( a4 1.8T 95r). Umieściłem go tuż za przepływką. Czy to aby najlepsze rozwiązanie?? Przy "wciskaniu" sprzęgła słyszę dziwny odgłos jakby "łsokotu".Proszę o szybką odpowiedź ponieważ szykuję sie do dłuższej trasy , a nie wiem czy lepiej jechać na tak zamontowanym stożku , czy na seryjnym filtrze.

Pozdrawiam

Opublikowano

Powinieneś odsunąć przepływkę o około 10 cm od stożka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przymierzam sie i ja zamontowac u Siebie :) Przepływka 3 " dolot dorabiany ale fabryczny filtr. Czyli przed przepływką mam dac rure w której trzeba zamontowac moduł zapłonowy i na to stozek ? :)

PS : jak to bedzie słychac ? :D Wydech w sumie mam cichy ;)

Opublikowano

Będzie całkiem rasowo syczało :th: :evil:

Opublikowano

No to gicior ;) Najpierw zrezam sobie lampki poliftowe z bixenonem na front bo czekają juz a potem biore sie za rezanko dolotu :th:

Ach to syczenie :kox:

Opublikowano

Tak wygląda filtr K&N w mojej a4 , jest to filtr dedykowany do 1.8 T AEB z instrukcją montażu w a4 i zamocowaniem , kupiony w UK za niecałe 50 f , wydaje mi się że trochę blisko przepływki jest ten filtr :kwasny:

poza tym dźwięk jest po prostu cudowny , zasysa powietrze bardzo głośno , muszę dokupić do niego Dump Valve / Blow Off bo standard nie wyrabia :kox:

MoSSSDSCN1312.jpg

Opublikowano

MoSSS dzieki za foto : przyda sie baaardzo :) Jak mozesz to wytłumacz/zrób foto jak jest zamontowany moduł zapłonowy ....

Opublikowano

i napisz też czy musisz czymś nawilżać ten stożek ?

Opublikowano

wszystkie kable są pospinane plastikowymi opaskami do najbliższych im stałych elementów , jutro tzn . dziś :decayed: dodam kilka dokładnych zdjęć

Do stożków K&N dokupuje się zestaw serwisowy z jakimiś nawilżaczami , boję się trochę o to bo czytałem , że substancja ta osiada na przepływce i ją wykańcza ... hmm cóż pożyjemy zobaczymy , filtr założyłem 2 tyg temu narazie wszystko działa super

Opublikowano

Chodzi o to ze moduł zapłonowy ma radiator z racji tego ze sie nagrzewa i jest on chłodzony zasysanym do silnika powietrzem... Puszczenie go niechłodzonego luzem jest niemądre ;)

Powinien on byc wmontowany w rure aby chłodziło go zasysane powietrze...

Nasączanie da w kosc i w koncu wykonczy przepływke :)

btw Poziek gdzie kupowales filtr ?

Opublikowano

Intercars

Opublikowano

wiem już o który moduł ci chodzi sprawdzę jutro bo nie pamiętam jak jest zamocowany ale prawdopodobnie jest mu ciepło :kwasny: tego mogli nieprzewidzieć , ale to się da załatwić jakoś :th:

Opublikowano

Wystarczy, że owiewa go powietrze z kierownicy powietrza.

Opublikowano

No widac ze moduł przymocowali z glowa i chłodzi go powietrze :) U mnie mam inny patent jak to zrobie : wmontuje go w kilka cm rurki miedzy stozkiem a przepływką.

Opublikowano

No widac ze moduł przymocowali z glowa i chłodzi go powietrze :) U mnie mam inny patent jak to zrobie : wmontuje go w kilka cm rurki miedzy stozkiem a przepływką.

Pomysł jest chybiony i to bardzo. Bedzie bardzo mocno zakłucał przepływ i wpływał na BŁĘDNE odczyty z przepływki :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Tak jak jest u Mosssa jest git :th:

Opublikowano

szczerze to powiem wam że instalacja u mnie nie do końca jest taka sama jak według instrukcji :> instrukcja była bardzo niewyraźnie opisana (w końcu pisana przez anglików :polew:) , większość elementów zamocowana jest według niej ale np. rura doprowadzająca powietrze wsadzona do oryginalnego plastiku to już mój i kumpla wymysł , od lewej jest bezpieczniej - dalej gorącego silnika

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poziek ile taki filterek w IC ? I jaki dokładnie kupowałes ? :) Mi styknie z nadmiarem taki do 300 koników ;) Po internetowych sklepikach to 200 zł do 300KM.

PS : ile ty tam masz teraz koników u siebie ? ;)

Opublikowano

Za kilka dni będzie prezentacja więc spokojnie :wink4:

Co do filtra to kupuj najwiekszy jaki sie da powierzchniowo ale o tej samej średniy co twoja przepływka czyli 2,75" :th:

Opublikowano

3" ;) (edytuje : mam srednice wewnetrzą przepływki - 70 mm . Srednica zewnetrzna to około 75 mm i kupuje filtr o srednicy wylotu 80 mm ;)http://images33.fotosik.pl/119/7a4aa26df0ff429d.jpg )

a na prezentacje poczekam :P