Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy zawieszenie od b6 lim pasuje do b7 lim ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę mi powiedzieć czy ktoś przekładał zawieszenie z b6 do b7 lub odwrotnie i czy jest to mozliwe. Pytam się ponieważ mam możliwość kupienia gwintu od b6 i chciałbym go włożyć do b7

Opublikowano

Myślę że na pewno.Jeśli chodzi o same kolumny MPC. :)

Opublikowano

noo chodzi mi o amorki i sprężyny :)

Tak oczywiście jak jest taki sam silnik.Bo różna jest waga silników i co za tym idzie zestrojenie całego zawieszenia.Bo jeśli załozysz z 1,6 do 2,5 to przód będzie leżał i zle się bedzie jezdziło.Są różne grubości spreżyn po prostu. :)

Opublikowano

TAK

Opublikowano

noo dzięki za informacje :) wcześniej włożyłem oryginalne zawieszenie od S4 i tył ładnie siedzi a przód jest do góry :/ mam założone teraz felgi 19 wiedz z przodu wygląda trochę jak allroad :/ i dlatego chcęzałożyć ten gwint od B6

Opublikowano

Jaki konkretnie gwint do B6 masz na oku ??

Opublikowano

noo dzięki za informacje :) wcześniej włożyłem oryginalne zawieszenie od S4 i tył ładnie siedzi a przód jest do góry :/

Fakt faktem, ze tak jest (np. u mnie), ale jednak komfort poruszania sie np. po miescie - podjazdy i zjazdy z wyzszych kraweznikow, spiacy policjanci itd - musi byc wedlug mnie. :mysli:

Opublikowano

jest to gwint FK [br]Dopisany: 03 Marzec 2008, 18:43 _________________________________________________niebieskie sprężyny czyli średnia twardość

Opublikowano

masz jakiegoś linka do tego ??