mlodyabc Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Jako, że kupiłem używane alufelgi na zimę potrzebuję zmyć resztki tego czarnego czegoś na czym trzymają się odważniki służące do wyważania koła.. zna ktoś jakiś dobry sposób?
Lukasch44 Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 benzyna ekstrakcyjna(lub każda inna) jak za pierwszym razem nie pomoże czynność należy powtórzyć :> i tak aż do skutku. Być może klej musi trochę namoknąć.
żbik Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Kolego, przy czyszczeniu benzyną to się można pochlastać, bo to wcale nie chce schodzić.. Są takie specjalne krążki gumowe do czyszczenia felg, w wulkanizacjach często ich używają. Polecam ten sposób - szybko i skutecznie, benzyną można usunąć resztki po użyciu krążka. Np. coś takiego: http://moto.allegro.pl/krazek-gumowy-do-czyszczenia-felg-usuwania-brudu-i1890852965.html
mlodyabc Opublikowano 24 Października 2011 Autor Opublikowano 24 Października 2011 Dzięki za pomoc, kupie krążek.
midqard Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 serwis zaprzyjazniony uzywa... http://allegro.pl/wurth-zmywacz-uniwersalny-serwisowy-i1760728036.html ja ten zmywacz (2l) uzywalem takze do czyszczenia egr'a
żbik Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Sam klej spokojnie wyczyścisz benzyną lub zmywaczem, ale po ciężarkach najczęściej pozostaje nie tylko klej ale i pozostałości taśmy dwustronnej z ciężarków i to ciężko usunąć, ale krążkiem gumowym ładnie schodzi.
kris166 Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Też można delikatnie spróbować Nitrem.
mlodyabc Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Opublikowano 6 Listopada 2011 Głównie to chodzi mi o usunięcie taśmy dwustronnej po ciężarkach. A tego krążka używa się ręcznie nie trzeba żadnej maszyny?
pepik Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 A da się ręcznie? Pewnie, że się da, mi zawsze przy ponownym wyważeniu tak robią
mlodyabc Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Opublikowano 6 Listopada 2011 Tylko własnie czym ręcznie to zrobic, czym taśme dwustronną usunąc.
SebolA4 Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja to czyściłem izopropanolem (alkohol izopropylowy),zeszło.Pozdro
qwerty12345 Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Gdzie to kupic? W profesjonalnych sklepach elektronicznych.
Santa Cruz Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja używam świetnego preparatu w sprayu Sonaxa, nazywa się "Preparat do usuwania smoły" - zmywa wszystko co się klei z każdej powierzchni bez uszczerbku dla lakieru (albo szyby, po zdjęciu naklejek autostradowych). Kupiłem w Leclerku.
Steve Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 Jakiś nie specjalnie chyba rozgarnięty typ (oczywiście auto wtedy nie należało do mnie) przykleił odważniki do oryginalnych felg Audi 15'' - na rancie po zewnętrznej stronie Żeby to bez skazy na felgach usunąć poświęcić trzeba było kilka dni na tarcie szmatą nasącząną benzyną ekstrakcyjną (nie chciałem używać niczego innego by nie podrapać felg). Ale się udało ładnie usunąć, używając dużo siły.
mlodyabc Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Opublikowano 11 Listopada 2011 Mam jakiś środek do felg i smoły spróbuje tym.
Rekomendowane odpowiedzi