gooryl Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Witam ! jak w temacie .. w zakresach 1400-1800 rpm przy jeździe ze stałą prędkością na 3 ( chyba ) biegu zaczyna jak by sam dodawać gazu.. jak by sie dusił. ciążko jest mi opisać tą sytuację a chwilowo nie mam dostępu do lapka żeby zrobić logi jednak 2 dni temu nie było żadnych błędów..dodam że jest to automat ( skrzynia 100% sprawna )aha dodam jeszcze że gdy włącze tempomat to ten uciążliwy problem znika.
uhu2 Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Mozliwe ze masz problem z pedalem gazu moze siada potencjometr :gwizdanie:
gooryl Opublikowano 23 Października 2011 Autor Opublikowano 23 Października 2011 jak to sprawdzić ? zapomniałem dodać że przy normalnym przyśpieszaniu tego nie ma.. przy gwałtownym również.Jedynie przy jednostajnej jeździe..
IDUAL Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Np: w logu dynamicznym 010 na ostatniej pozycji masz % ilość wciśniętego pedału gazu jedż jednostajnie i loguj 010 i potem popatrz czy wartości sie zmieniają czy stoją w miejscu.
gooryl Opublikowano 24 Października 2011 Autor Opublikowano 24 Października 2011 dziękuje sprawdze jak tylko bende miał dostęp do lapka
mateusz1528 Opublikowano 15 Listopada 2011 Opublikowano 15 Listopada 2011 Wymieniałeś przeguby lub robiłeś cos z czujnikiem ABS-u? Jeżeli tak to musisz poprawić czujnik bo to wina czujnika ABS-u. Ja mam tak samo.
gooryl Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Opublikowano 15 Listopada 2011 z przodu ktoś grzebał przedemną .. a ja z tyłu przy wymianie tarcz i klocków. W dodatku kabelek jest delikatnie przetarty od klocków z przodu i czasem sie zaświeca kontrolka. Jak je poprawnie ustawić ? EDIT : co do przegubów.. mam wyj...ebane obydwa i w najbliższym czasie będę je wymieniał
mateusz1528 Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 Spróbuj wyłączyć ESP i pojeździj i zobacz czy dalej tak będzię. Jeżeli tak będzie to musisz ustawić poprawnie czujnik ABS-u.
Rekomendowane odpowiedzi