Klima Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 Witam, mam problem z wysmaleniem etykiety na płycie. Nagrywarka to ASUS ale kupiona bez softu i teraz mam problem. Mam nero 7, ze strony lightscribe ściągnąlem jakieś sterowniki i chyba raz wypaliłem płyte. Teraz zmieniłem windowsa i juz lightscribe nie działa Raz prawie sie udało, "prawie" bo wypalało, wypalało, wyciągam płyte i nic nie wypaliło a teraz pokazuje sie taki komunikat już nie mam pojęcia co robić, przeinstalowałem nero chyba 3 razy, stery tez i nic...
Mad_MAX Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 Najpierw kolego to podaj dokladny model tej nagrywarki i potem bedziem dzialac
Klima Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Opublikowano 6 Marca 2008 Asus DRW-1814BLT http://www.asus.pl/products.aspx?l1=6&l2=35&l3=0&l4=0&model=1488&modelmenu=1 Nagrywareczka na satach, kupiona w grudniu zeszłego roku
adamq Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 Widzę, że wyszedł nowy firmware do tej nagrywarki (01.02.2008). Wgraj tego nowego FW i spróbuj wypalić okładkę Nero Cover Designer'em.
Sławosz(+) Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 Klima, a spróbuj obrócić płytę do góry nogami ( stroną z danymi do góry ) W żadnym wypadku nie żartuję. Pomogło? :>
Klima Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Opublikowano 6 Marca 2008 Ten sam komunikat :/ może jakieś lipne płyty mam. jeszcze jutro zmienie windowsa
Sławosz(+) Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 Ten sam komunikat :/ może jakieś lipne płyty mam. jeszcze jutro zmienie windowsa do lightscribe muszą być specjalne płyty, strona na której drukuje jest brązowawa
Klima Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Opublikowano 6 Marca 2008 he he he wiem o tym ale gdzieś słyszałem że niektóre nie pasuja dla asusa ;(
Sławosz(+) Opublikowano 6 Marca 2008 Opublikowano 6 Marca 2008 he he he wiem o tym ale gdzieś słyszałem że niektóre nie pasuja dla asusa ;( też słyszałem, że verbatim nie teges
Klima Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Opublikowano 6 Marca 2008 jednak to nie wina płyt:/ załatwiłem inną u jest to samo
Mad_MAX Opublikowano 7 Marca 2008 Opublikowano 7 Marca 2008 Tak na odleglosc to troche ciezko pomoc ale ja bym zrobil nastepujaco: 1. Odinstalowac sterowniki WSZYSTKIE!! do napedow , odinstalowac Nero i jego nakladki i pluginy. Zainstalowac wszystko od nowa. Jak nie bedzie smigac to patrz punkt 2 2. Spróbuj nagrywarke podpiac pod inny kabel LUB zmienic z np. slave na master Ja takie opcje widze . Sprobuj jeszcze zrobic przywracanie systemu do momentu w ktorym ci sie drukowaly okladki (o ile taki bedzie istnial punkt ) 3. Podepnij nagrywarke TWOJA do innego PC i zobacz co bedzie
adamq Opublikowano 7 Marca 2008 Opublikowano 7 Marca 2008 LUB zmienic z np. slave na master Nagrywareczka na satach, kupiona w grudniu zeszłego roku Ta opcja odpada, kolega ma SATA
Klima Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Opublikowano 7 Marca 2008 nom mam saty ale jutro zmienie windowsa razem ze wszystkim sterami.
Rekomendowane odpowiedzi