Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z Lightscribe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z wysmaleniem etykiety na płycie. Nagrywarka to ASUS ale kupiona bez softu i teraz mam problem. Mam nero 7, ze strony lightscribe ściągnąlem jakieś sterowniki i chyba raz wypaliłem płyte. Teraz zmieniłem windowsa i juz lightscribe nie działa :no: Raz prawie sie udało, "prawie" bo wypalało, wypalało, wyciągam płyte i nic nie wypaliło :wallbash: a teraz pokazuje sie taki komunikat

beztytuuvt0.th.jpg

beztytuu1jl9.th.jpg

już nie mam pojęcia co robić, przeinstalowałem nero chyba 3 razy, stery tez i nic...

Opublikowano

Widzę, że wyszedł nowy firmware do tej nagrywarki (01.02.2008). Wgraj tego nowego FW i spróbuj wypalić okładkę Nero Cover Designer'em.

Opublikowano

Ten sam komunikat :/ może jakieś lipne płyty mam. jeszcze jutro zmienie windowsa

do lightscribe muszą być specjalne płyty, strona na której drukuje jest brązowawa

Opublikowano

Tak na odleglosc to troche ciezko pomoc ale ja bym zrobil nastepujaco:

1. Odinstalowac sterowniki WSZYSTKIE!! do napedow , odinstalowac Nero i jego nakladki i pluginy. Zainstalowac wszystko od nowa. Jak nie bedzie smigac to patrz punkt 2 :P

2. Spróbuj nagrywarke podpiac pod inny kabel LUB zmienic z np. slave na master :)

Ja takie opcje widze . Sprobuj jeszcze zrobic przywracanie systemu do momentu w ktorym ci sie drukowaly okladki (o ile taki bedzie istnial punkt :P)

3. Podepnij nagrywarke TWOJA do innego PC i zobacz co bedzie :)

Opublikowano

LUB zmienic z np. slave na master :)

Nagrywareczka na satach, kupiona w grudniu zeszłego roku

Ta opcja odpada, kolega ma SATA :)