Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Seat ibiza III 1.4Tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie z racji tego że robię kupę km a ceny lpg on i Pb nie tanieją zastanawiam się nad zakupem popierdółki ala Ibizka 1,4Tdi i tu pytanie do znawców,:

1. na jakim poziomie jest realne spalanie

2. czy warto pchać się w ten motor

3. jaka jest jeszcze altenatywa na małego dizelka?

generalnie chodzi mi o jak najmniesze spalanie i cenę do 20k i rocznik po 2002.

Opublikowano

tak mysle ze jak bedzie mial 5 l to 2 litry Cie nie zbawi na 100 :)

Opublikowano
  • Autor

każdy litr mnie zbawi- jeszcze myślę nad 1z ale tylko dlatego ze mialem i palił 4,5l po trasie. teraz robie 450km tygodniowo a będę 750.
Opublikowano

saxo 1.5D 4l oranżady na trasie :> w zimie 6 w mieście :kox: rocznik 2000 części taniocha, na podjazdy rewalka.

Opublikowano

każdy litr mnie zbawi- jeszcze myślę nad 1z ale tylko dlatego ze mialem i palił 4,5l po trasie. teraz robie 450km tygodniowo a będę 750.

Osobiście uważam, że takie małe dizle na trasy się raczej nie nadają co innego do miasta :gwizdanie:
Opublikowano

Znajomy miał ten motorek w Polo i wcale szału ze spalaniem nie było-ok.5l/100km.Chyba bardziej oszczędny jest poczciwy 1,9 SDI i na pewno tańszy w eksploatacji. :wink4:

Opublikowano

Lupo 3L :decayed:

Opublikowano
  • Autor

nie zmieszczę się :polew:
Opublikowano

może Golf IV / Octavia 1,9 SDI - oszczędny i pojemny

Opublikowano

a siedziałeś w lupo :cool1:

mam i wierz mi,miejsca jest naprawdę dużo,byłem w szoku i jestem do tej pory :),naprawdę fajne autko,jazda i ogólnie klimat :good:

Opublikowano

z tym ze w lupo 3L jak cos pójdzie konkretnego w silniku - nie ma czesci zamiennych nie ma nic. zadnych panewek itd.

1,4TDI w polo bardzo fajny motorek mniej z tym problemów niz z 1.9 znajomy ma cos takiego zadnych braków mocy, pali elegancko w zimie zadnych totalnie zadnych problemów -20* na dworzu wsiada pali jedzie tylko zmienia filtry olej...no i czesci ekspoloatacyjne oczywiscie. klicki tarcze tulejki w zawieszeniu....

Opublikowano

a siedziałeś w lupo :cool1:

mam i wierz mi,miejsca jest naprawdę dużo,byłem w szoku i jestem do tej pory :),naprawdę fajne autko,jazda i ogólnie klimat :good:

:good: dla mnie lupo z przodu jest mega wygodne i jakos takie duże no i silnik 1,7sdi nawet jedzie a pali prawie co nic i jest praktycznie bezawaryjny

Opublikowano

Żonka jeździ A2 1,4tdi 75KM, jej w trasie się mieści w 4,5 l/100, ogólnie fajne autko, miejsca w środku więcej niż w mojej A4-ce :cool1: .

Jest tylko pare ale, pod moim butem to ona w trasie łyka 6,3 do 6,5 l/100 :decayed:

I strasznie dużo kosztów ubocznych, bo nie ma do czego przyczepić magnesówki od CB :naughty:

Takie zużycie też żonce wychodzi jak się kręci dookoła komina :gwizdanie:

A w serwisowaniu ten motorek tani nie jest :mysli: .

Opublikowano

Mam (śmiga nim żonka) takie autko. Dokladnie: 2007 rok, 1.4 TDI 80 KM, wersja Ecomotive, 4 drzwi, klima, elektryka, radyjko, wielofunkcyjna kierowniczka. Przywiozłem w 2007 z Holandii. Ma już prawie 25 000 natrzaskane :wink4:. Autko nie jest złe. Do codziennej eksploatacji ok. Realne spalanie powyżej 5 litrów (wg danych fakrycznych 3.9 :polew:). Przy ostatnim tankowaniu wyszło 5,7. Trochę rozczrowuje np przy Leonie (110 KM), którego miałem przed B7, i który spalał nieiwele więcej a jazda zdecydowanie fajniejsza. Denerwuje: dźwięk silnika trzycylindrowego, kiepsko zestopniowana skrzynia biegów (dziwnie długa trójka -może to wina wersji Ecomotive), i jakość materiałów (decha, fotele -ale jak na ta klasę to i tak ok). Do tej pory musialem wymienić czujnik różnicy ciśnieś DPF i sondę Lambda (tu podoboa wią może być incydent z zatankowaną benzyną). Jabys mial jakis pytania to wal...

Opublikowano

Od kumpla kumpel :polew::kox: jeździ A4 Avant 1.9 TDI 110 koni AFN i 5L po mieście mu łyka.