Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Quattro do wożenia sprzętu foto ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok więc nadszedł czas przedstawić wszystkim moją niunie :)

A4 B5 Avant Quattro 1.9TDI AFN 97'

Wyposażenie full (czarne skóry, drewno, klima itd, jedynie tylne szyby na korbke i bez podgrzewanych siedzeń)

W paru miejscach niestety musiało być muśniete (różnice w lakierze z tyłu i zderzak z a4 posiadającej czujniki parkowania), za bardzo zależało mi na 1.9TDI w połączeniu z quattro.

Póki co wygląda dobrze. Kupione z przebiegiem 200 000 (pewnie było więcej...) z Holandii.

W momencie kupna posiadało śliczne felgi 17stki OZ-Racing (odrobinke porysowane) i zaślepiony EGR

Posiadam od czerwca i od tamtej pory zrobione:

-komplet rozrząd + olej 10w40 castrol

-pare drobnostek jak prawy dolny tylni wahacz i końcówki stabilizatora w tyle

-wymiana gumowych wieszaków układu wydechowego

Przeprowadzonych zmian brak

Plany dotyczące auta do zrealizowania w okolicy grudnia/stycznia (w czasie przerwy swiątecznej będzie czas na dłubanie)

- katalizator - pozbawić go wkładu, wspawać rurkę

- dolot- pobawić sie w rzeźbę i wstawić FMIC na bazie chińczyka 550x180x65, kolektor dolotowy od AWX, wywalić zupełnie EGR

- wymienić końcówki wtrysków na 216 (i tu do kogo radzicie wysłać swoje na wymiane końcówek? )

- w przypadku problemów z wychamowaniem wymiana tarcz i klocków na lepsze?

Na wiosne program wycelowany w około 150-160KM i około 310Nm i przyciemnić tylne szybki :thumbup:

A teraz pare zdjęciów :)

img0991wi.jpg

img1008gh.jpg

img1038jg.jpg

Opublikowano

wyposażenie nie takie full :wink4:

Q :good: daj jakies zdjęcia środka :good:

Opublikowano
  • Autor

Ok z czasem coś dorzuce z środka... wtedy jakoś nie było czasu na zabawy bo jeszcze 80 B4 coupe kolegi fociłem :)

Opublikowano

Fajne zdjęcia :good:

Opublikowano

A teraz pare zdjęciów :)

img0991wi.jpg

img1008gh.jpg

img1038jg.jpg

siema zapraszamy na lubelskie :good:

jakis rzeznik wpakowal czujniki parkowania po chamsku, zamaluj je chociaz troche w kolor zdesia.

Ladna srebrznaka :good:

Opublikowano

Żeby lać olej olej 10w40 castrol :thumbdown:

Opublikowano

Quattro :naughty: Wszystkie plany dotycza silnika, czy zamierzasz troszke porezac i z zew? Bo koza straszliwa na tych 17' :>

Opublikowano
  • Autor

A to sie zobaczy... na razie finans starczy na silnik - to jest najważniejsze bo troszke już mi mało mocy niestety :/

Jeśli zmiany z zew to będą to przyciemniony szybki, przód polift/zmiana lamp, ewentualnie zderzak jakiś bardziej pasujący pod FMIC, felgi póki co mi wystarczają chociaż z czasem pewno sie zastanowie nad 18' ;)

Opublikowano

Elegancka maszyna ;) Ja bym tylko osobiście pomalował czujniki cofania te z tylnego zderzaka pod kolor, bo trochę za bardzo się w oczy rzucają...

Opublikowano

150km w Q nie jeżdzi :gwizdanie: jak idziesz w silnik to turbo BRD/230/FMIC i jesli wyrobisz finansowo to 11ka i jest 180km i 370nm, wtedy to Q jakos bedzie sobie radzić :wink4: ale dłubanie w silniku ciagnie za sobą wydatki :naughty:

Opublikowano
  • Autor

no tej pompki 11 troche sie boje ze względu na mocno większe spalanie już wtedy :/

Do w miare przyjemnej jazdy myśle że 150 mi starczy.

Opublikowano

Okresle to tak, 150km w Q jeżdzi jak 130 w ośce niestety :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Ale jest różnica:

-wycięcie kata - 0

-FMIC - 400

-216 - 600

-program 1000

-dolot (kolektor przejsciowka) 200

Suma 2200

i mieć moc ok. 160km, rozsądne spalanie ok 7 przy spokojnej i jeszcze pojeździc na aktualnym sprzęgle

a dołóż do tego

-pompa 600?

-turbo 800 (licząc że moje jest ok i je potem sprzedam)

- sprzęgło 700 (bo stare ten moment by po prostu zmielił)

więc to jakies dodatkowe ok 2000 spalanie 8 przy spokojnej (tak myśle)

źle mówie ?

Opublikowano

Ale jest różnica:

-wycięcie kata - 0

-FMIC - 400

-216 - 600

-program 1000

-dolot (kolektor przejsciowka) 200

Suma 2200

i mieć moc ok. 160km, rozsądne spalanie ok 7 przy spokojnej i jeszcze pojeździc na aktualnym sprzęgle

a dołóż do tego

-pompa 600?

-turbo 800 (licząc że moje jest ok i je potem sprzedam)

- sprzęgło 700 (bo stare ten moment by po prostu zmielił)

więc to jakies dodatkowe ok 2000 spalanie 8 przy spokojnej (tak myśle)

źle mówie ?

źle :wink4:

- FMIC za 400 zrobisz kupując jakiegoś używanego dziada którego tak czy tak bedziesz musiał przespawać, wiec chcąc nie chcąc nie wyjdzie on wiecej niz 400zł, no chyba ze sam spawasz :wink4:

- 216ki mówisz o używkach, za tyle kupuje sie same końcówki, do tego przełozenie i wyregulowanie +/- 200zł za kpl

Z tych gratów nie bedziesz miał 150km nawet :wink4:

Jeśli sprzęgło masz dobre i program bedzie mądrze napisany to zaoszczedzisz wydatków na sprzęgle, ale jeśli masz przebieg grubo ponad 300 to dolicz sprzęgło, moje po korekcie padło po miechu a wyszło 15Xkm :wink4:

Ja bym proponował turbo AWX(Kupisz uzywke spokojnie za 600zł) 216ki i nie zawysoki FMIC bo bedziesz miał laga :wink4:

Opublikowano

Nie wiem czy ci seryjne turbo dmuchnie na 160km, jesli chcesz tanio i w miare zaaplikuj 216 i zrob chipsa bedzie 150 i nie trzeba zezbic fmicka.

Opublikowano
  • Autor

- FMIC za 400 zrobisz kupując jakiegoś używanego dziada którego tak czy tak bedziesz musiał przespawać, wiec chcąc nie chcąc nie wyjdzie on wiecej niz 400zł, no chyba ze sam spawasz :wink4

http://www.re5pect.pl/intercooler-550x230x65-mm-polerowane-aluminium.html

lub

http://www.re5pect.pl/intercooler-550x180x65-mm-polerowane-aluminium.html

słaba chińszczyzna?

Aby rurki doliczyć, a spawanie itd mam załatwione za wykonanie paru sesji zdjęciowych :)

- 216ki mówisz o używkach, za tyle kupuje sie same końcówki, do tego przełozenie i wyregulowanie +/- 200zł za kpl

A to co sie ogłaszają po 700zł za komplet na allegro to kicha? Myślałem o wysłaniu swoich na przerobienie końcówek aby i wyregulowanie.

Ehhh no fajnie by było mieć te 170km ale koszta wzrastają...

Opublikowano

ICek ok, ale pomijasz pare ważnych rzeczy, musisz kupić redukcje sylikonowe, złączki i pare zacisków jeszcze

Jesłi spawanie masz za free to tyle dobrze bo by doszło drugie tyle :wink4:

Tu masz końcówki http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=ko%C5%84c%C3%B3wki+216

za Bossio masz 4x150zł+KW(módl sie aby koleś je sprawdził przed wysyłką) musisz pojechać z tym do pompiarza na złozenie i wyregulowanie na 220/300b :wink4: jeśli nic nie podrozało to 50zł/szt

Ps. bez zmiany turbo jeśli wyskoczy 150 to bedzie dobrze :wink4: druga sprawa będzie kopcił, FMIC spokojnie wystarczy Ci 14cm, obejdzie sie bez ciecia belki

Opublikowano
  • Autor

To nie ma co sie zwracać do takich osób:

http://moto.allegro.pl/sportowe-wtryski-216-tuning-1-9-tdi-wiecej-mocy-i1895304328.html

czy

http://allegro.pl/wtryski-dsla150p502-nowe-bosch-tuning-ael-afn-1z-i1895779738.html

????

musze sobie w głowie to wszystko uporządkować i pomyśleć jak to finansowo ogarnąć

Opublikowano

Te pierwsze chinole, mowia ze na 40k km sa ok, a te drugie niby ori a ahy ale nie polecam tego sprzedajacego...Czekam na paczke juz 3ci tydzien :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

A z forum nikt sie tym nie zajmuje tak żebym wyciągnął swoje z auta i wysłał i powiedzmy za tydzień miał spowrotem już zrobione ?