grzesu3 Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 Koledzy proszę o pomoc bo już mi łapy opadają i pomysłów BRAK wymieniam klocki z tyłu. wkładam je w zaciski i w żaden sposób nie mogę cofnąć tego chyba tłoka (nie wiem czy to fachowe i dobre określenie), co dociska klocki podczas hamowania. Odkręciłem te odpowietrzenie i jak naciskam to płyn sika ale za pioruna nie chce się cofnąć . Doradźcie coś. Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Bartoszzz Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 z tyłu tłoczki są wkręcane. bierzesz klucz od szlifierki kątowej i wkręcasz zgodnie ze wskazówkami zegara jednocześnie dociskając.
burus2 Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 tak jak kolega wyżej pisze klucz od flexa mocno dociskasz i kręcisz i odegnj gumke na tłoczku i zobacz czy niepordzewiały możesz psiknąć jakimś wd40 i lepiej sie wkręca
Dev Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 WD40 nie mozna dawac do hamulców, zżera gumę trzeba wyjąć tłoczek i nasmarowac wewnętrzny oring smarem litowym wewnętrzną strone płaszcza równiez i poskładać
grzesu3 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Opublikowano 12 Listopada 2011 dzięki Panowie poszło.Muszę wymienić tę gumową osłonę. mam cały hamulec na przód czy ta guma podejdzie na tył ?
Dev Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 nie, nie podejdzie, inna średnica tłoczka
grzesu3 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Opublikowano 12 Listopada 2011 możesz mi jeszcze powiedzieć jak to się fachowo nazywa i czy można to gdzieś kupić oprócz szrotu?
Dev Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 zewnetrzne uszczelnienie tłoczka w zacisku kupujesz to w kompletach w sklepie motoryzacyjnym lub na allegro do których i jakich zacisków potrzebujesz ?
grzesu3 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Opublikowano 12 Listopada 2011 zewnetrzne uszczelnienie tłoczka w zacisku kupujesz to w kompletach w sklepie motoryzacyjnym lub na allegro do których i jakich zacisków potrzebujesz ? Zaciski to Lucas, tarcza nie wentylowana, klocki jak poniżej Czy to to np http://allegro.pl/zestaw-tylny-audi-80-100-a6-a4-a3-sharan-passat-t4-i1911133228.html
Dev Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 Niezupelnie, uszczelnienia pasuja ale nie te do prowadnic to jest komplet do zeliwnych zaciskow
grzesu3 Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Opublikowano 13 Listopada 2011 Niezupelnie, uszczelnienia pasuja ale nie te do prowadnic to jest komplet do zeliwnych zaciskow Może te http://allegro.pl/reperaturka-zacisku-tyl-audi-80-90-100-a4-a6-tt-i1932567489.html?source=oo mierzyłem tłoczek suwmiarką i śr. ma 38mm dł. 51mm A to mój zacisk
Dev Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 uszczelnienia z pierwszego linka pasuja do Twojego zacisku z drugiego też, chodziło mi o gumki prowadnic kolejna sprawa, zacisk odkrec i dopiero go składaj, potem montaż potrzebujesz do tego litowego smaru do tłoczków[br]Dopisany: 13 Listopad 2011, 14:25_________________________________________________a potem odpowietrzenie tego szajsu, co nie bedzie proste ... :decayed:
Rekomendowane odpowiedzi