Mike_G_A4 Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Witam panowie mam taki mały problem posiadam A4B6 z 2002 z silnikiem 1.9 TDI 131 km z napędem quattro w zeszłym roku była regenerowana turbina, czyszczony cały intercooler oraz EGR, w lipcu dostała virusa, na hamowni wyszło mi 182 km i 416 Nm i pojawił się pewien problem auto przy ostrym przyspieszaniu jedzie gora do 160 km/h przy spokojnym rozpędzi się do 200 km/h i koniec totalny brak mocy, wyłączam silnik, odpalam i jadę dalej i wszystko jest OK. Dodam że turbo jest czyste i się nie blokuję z powodu zabrudzeń było sprawdzane. Może ktoś z was już spotkał się z podobnym problemem. I jeszcze jedno czy wymiana Intercoolera pomoże w tej sprawie.
letallec Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Przyczyn może być wiele(czujniki, przewody, etc). Zrób logi, to zobaczymy gdzie jest błąd i co trzeba naprawić.[br]Dopisany: 17 Listopad 2011, 13:41_________________________________________________ I jeszcze jedno czy wymiana Intercoolera pomoże w tej sprawie. Moze tak, a może nie. Zrob logi i wrzuc je tutaj
Mike_G_A4 Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Opublikowano 17 Listopada 2011 No właśnie z logami jest problem bo nie bardzo mam je jak zrobić. Ale postaram się coś zorganizować.
letallec Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 No właśnie z logami jest problem bo nie bardzo mam je jak zrobić. Ale postaram się coś zorganizować. Ty decydujesz. Możesz po kolei wszystko wymieniać i ładować forsę w kolejne części. Albo kupić kabel za 50PLN i zrobić logi.
ROBERT Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Według mnie to "klasyczny" notlauf :gwizdanie: ... Dodam że turbo jest czyste i się nie blokuję z powodu zabrudzeń było sprawdzane. Możesz powiedzieć w jaki sposób to zostało sprawdzone ? :gwizdanie:
Mike_G_A4 Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Opublikowano 17 Listopada 2011 Uploaded with ImageShack.us
Piotrek98igo Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 vtech nigdy sie nie zmieni...
Flyer Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 ciekawe o ile zawyzona ta moc pomimo, ze tylko przez chwilke jest te 400nm
Mike_G_A4 Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Opublikowano 17 Listopada 2011 " Możesz powiedzieć w jaki sposób to zostało sprawdzone ? " Szczerze mówiąc to nie wiem bo znajomy mechanik kazał odpalić turbo świsło jak przy przyspieszaniu i tyle nie patrzyłem co robi. [br]Dopisany: 17 Listopad 2011, 15:03_________________________________________________Szczerze mowiąc nie wiem jak to z nimi jest bo pierwszy pomiar pokazał 168 Km. W każdym razie odczycia z jazdy są o niebo lepsze niż przed no ale sprzęgło cierpi i już niedługo dokończy swojego żywota.
dziadek Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Nieźle pewnie przy takim przebiegu momentu dwumas dostaje po d.pie. Kolego przygotowałbym się na wymianę, no i to co napisałeś o tym mechaniku powyżej - stara dobra szkoła mechaników
ROBERT Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Szczerze mówiąc to nie wiem bo znajomy mechanik kazał odpalić turbo świsło jak przy przyspieszaniu i tyle nie patrzyłem co robi. log dynamiczny grupy 011 szybko wszystko wyjaśni , założę się , że gwizdałka dostaje nieźle po pupie :gwizdanie: Na "oko" czy na "słuch" itp. nikt , nigdy nie sprawdzi czy VTG się przycina
Mike_G_A4 Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Opublikowano 17 Listopada 2011 Nie wypowiadam się jak to zrobił bo nie wiem jest to moj znajomy więc myślę, że wała ze mnie nie robi pozatym ma sprzęt do czyszczenie ultra dźwięki czy coś tam to móglby mnie naciągnąc na 300 za czyszczenie. Może uda mi sie na spocie z niedziele zrobić logi to wrzucę bo znajomy ma kabel.
ROBERT Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Czym VTG czyścił ? Ultradźwiękami ło matko i córko
dziadek Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 pozatym ma sprzęt do czyszczenie ultra dźwięki czy coś tam to móglby mnie naciągnąc na 300 za czyszczenie. a ten szlam co niby wyczyścił gdzie się znalazł dalej? zastanów się? i jak to zrobił bez wyjęcia turbo? może i znajomy dobry ale nieświadomie może spartolić co nieco
daniels Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 miałem praktycznie taki sam wykres z V Techu i dwumasa szybko zaczęła mówić papa
retrikal Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 ciekawe o ile zawyzona ta moc pomimo, ze tylko przez chwilke jest te 400nm no właśnie... przecież to na prawdę tylko chwilka, a tak szybko potrafi zabić dwumasę... zrób coś z tym, bo niebawem wydatki mogą być sporo większe...
Piotrek98igo Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 a ja pytam co ludzi ciagnie do vtechu?
Mike_G_A4 Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Opublikowano 17 Listopada 2011 panowie pierwsza sprawa to ten koles nie czyscil mi turbiny robila to firma REGMOT z mielca a co do chipa to robil to kples w garazu pewnie zaraz zostane za to skarcony a wykres jest z tarnowa z hamowni przez to vtech
PIXI Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 :doh1: ja pitole , człowieku po co te kombinacje ..... szkoda kasy i samochodu masz taką perełkę AVF w Q zastanów się [br]Dopisany: 17 Listopad 2011, 19:45_________________________________________________Zrób logi i jak turbina kuleje po "czyszczeniu" to wal na reklamacje ...a co do "programu" z garażu to wróc do serii lub zrób u kogoś kto to ogarnie jak trzeba ( masz na forum polecanych tunerów ) . Wiem , powiesz ze znów kasę trzeba szykować - ale jak nie zrobisz czegoś dobrze za pierwszym razem to wiesz co ................ :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi