Pan-Paluch Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam wszystkich Od jakiegoś czasu mam kłopot ze wspomaganiem, ;( Przeglądałem tematy na forum ale nie natrafiłem na nic podobnego. A mianowicie gdy odpalam rano samochód mam brak wspomagania. Gdy się zagrzeje wszystko wraca do normy. Przy skręcaniu nie ma żadnych stuków ani puków. Wymieniłem płyn na nowy, pierwsza rzecz jaka przyszła mi do głowy i zdecydowanie najłatwiejsza Niestety nie pomogło Zauważyłem jeszcze, że przy skręcaniu w lewo kierownica chodzi ciężej niż w prawo. Wie może ktoś co jest tego przyczyną Nie chciałbym pakować się w niepotrzebne wydatki i w ciemno wymieniać pompę lub maglownicę.
bania Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 Jakieś jęczenie pompy ? niestety mi to raczej wygląda na magiel w szczególności że w jedną stronę ciężko chodzi
Pan-Paluch Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 W sumie trudno mi powiedzieć, jakiś tam dźwięk wydaje pompa ale żeby to było jęczenie bardziej nazwałbym to odgłosem pracy pompy. Chyba, że jak pompa pracuje to nie powinno być jej słychać
bania Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 No to proponuję podjechać do speców od magli parę ładnych stówek trzeba przyszykować
Pan-Paluch Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Opublikowano 22 Listopada 2011 A powinienem się przygotować na to, że jak magiel do wymiany to i pompa od razu? Czy nie jest to regułą ;(
Flyer Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 A powinienem się przygotować na to, że jak magiel do wymiany to i pompa od razu? Czy nie jest to regułą ;( nie, dlaczego? skoro pompa sprawna, to na nowym maglu bedzie jej tylko lzej.
Burrows Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 miałem identyczną sytuację wymieniłem płyn, łącznie z przepłukaniem układu zgodnie z instrukcą z forum ( fakt był praktycznie czarny zamiast zielonkawy ) nie pomogło wymieniłem pompe, nic nie dało no i ostatecznie kupiłem inną przekładnie i teraz gra muzyka zastanów się nad regeneracją w dobrym serwisie lub spraw sobie od razu moda w postaci servotronica
Pan-Paluch Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Opublikowano 23 Listopada 2011 A co sądzicie o servotronicu? Poczytałem trochę i jedni chwalą a inni odradzają bo się psuje itp... Czy jak zamontuje tylko servotronic to będzie działał jak zwykłe wspomaganie do czasu aż zamontuje czujnik od niego? Bo o ile z samym znalezieniem servtronica na allegro nie ma problemu to z tym czujnikiem mogę się naszukać trochę, bo w Aso nie chce za niego przepłacać Dzięki za zainteresowanie tematem
Bazza Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 U mnie było podobnie,tyle,że na zimnym silniku wspomaganie działało a jak sie nagrzał to chodziło jak w starze. Dodatkowo w jedną stronę kierownica kręciła się ciężej niż w drugą. Kilka razy wymieniłem płyn,ale oczywiście zero zmian,pompa chodziła cichutko więc nikt jej nie brał pod uwagę,wszyscy u których byłem stawiali na magiel. Kiedyś jednak pojechałem do mechanika,który stwierdził,że na 100% to wina pompy i jak się okazało miał rację.
bania Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 To ciekawe a co bylo z ta pompa nie tak?
Bazza Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Z tego co mi powiedział koleś który ją wymienił to była zatarta czy coś a przyczyną był poprzedni zjeban*** mechanik który grzebał mi przy układzie kierowniczym. Podejrzewam,że odpalił auto na chwilę gdy miał spuszczony płyn no i szlak ją trafił.
bania Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 No ale zatarta powinna wydawać bolesne dźwięki ?
Bazza Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Nic nie skrzeczało,chodziła cicho.Ten pazlak który ją spieprzył przyczepił do miarki płyny w zbiorniczku kawałek magnesu który zbierał opiłki których było pełno w płynie
Rekomendowane odpowiedzi