MARCIN607 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Witam jak w tytule czym zadbać o felgę i oponę: jak zakonserwować felgę i oponę letnią na zimę? jak zabezpieczyć felgę zimową na zimę? czym pozbyć się osoby z felgi? pozdr
tomash77 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Do mycia felg aluminiowych polecam CarPlan Wonder Wheels. Rewelacyjnie domywa alufelgii z osadu po klockach hamulcowych i smole.
TobiaszAudiA4B5 Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Ja uzywam K2 do felg całkiem ładnie sie spisuje. Tez wszystko ladnie zmywa i bardzo sie pieni
.Pablo. Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Numer jeden do mycia felg to sonax tak dobrego środka nie używałem jest trochę drogi ale wart swojej ceny Co do zabezpieczenia felg i opon wystarczy kupić byle jaki środek do konserwacji opon i gumy. Zimowych felg nie zabezpieczysz bo sól i tak zrobi swoje
variocustoms Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 to ja się wypowiem na podstawie nie marketowych shitowych produktach i jako amator detailingu i ex. właściciel myjni samochodowej testowane produkty i efekt bardziej niż zadowalający: mycie: SurfexHD od BiltHamber + IronX zabezpieczenie: RimWax od SmartWax albo jego lepszy następca WheelGuard od Chemical Guys co niektórzy stosują inne woski bardziej "lakierowe" ale ja stosuję te środki z wielkim powodzeniem i to polecam jeżeli pójdziesz w półśrodki to efekt może być kiepski ew. bardzo szybko stracisz ochronę felg możesz także looknąć do wątku i podpytać co inni polecają ale Sonaxa, auto Landy i inne biedronkowe produkty sobie możesz odpuścić http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=1514.0 link do tematu kosmetyki aut[br]Dopisany: 22 Listopad 2011, 00:59_________________________________________________co do opon to polecam Instant Tyre Dressing z Autoglym, bardzo fajny środek jako czernidło i zabezpieczenie, aplikacja w atomizerze
pete007 Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 Do mycia felg aluminiowych polecam CarPlan Wonder Wheels. Rewelacyjnie domywa alufelgii z osadu po klockach hamulcowych i smole. U mnie Wonder Wheels poradził sobie tylko z pylem hamulcowym, smoły nie byl wstanie ruszyc. Smoly pozbylem sie rozcienczalnikiem uniwersalnym bo tylko to mialem pod reka
Zmija Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 do czyszczenia najlepszy jest CIF bierze wszystko z felg;d
alpin Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 do czyszczenia najlepszy jest CIF bierze wszystko z felg;d CIF, zgadza się bierze wszystko, razem z połyskiem
Bazza Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 do czyszczenia najlepszy jest CIF bierze wszystko z felg;d CIF, zgadza się bierze wszystko, razem z połyskiem Heh dokładnie jak kolega pisze ja też mogę polecić CarPlan Wonder Wheels,używam już dłuższy czas i jestem zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi