Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Jakimi środkami zadbać o felgę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jak w tytule czym zadbać o felgę i oponę:

jak zakonserwować felgę i oponę letnią na zimę?

jak zabezpieczyć felgę zimową na zimę?

czym pozbyć się osoby z felgi?

pozdr :naughty:

Opublikowano

Do mycia felg aluminiowych polecam CarPlan Wonder Wheels. Rewelacyjnie domywa alufelgii z osadu po klockach hamulcowych i smole.

Opublikowano

Ja uzywam K2 do felg całkiem ładnie sie spisuje. Tez wszystko ladnie zmywa i bardzo sie pieni :)

Opublikowano

Numer jeden do mycia felg to sonax tak dobrego środka nie używałem jest trochę drogi ale wart swojej ceny :naughty: Co do zabezpieczenia felg i opon wystarczy kupić byle jaki środek do konserwacji opon i gumy. Zimowych felg nie zabezpieczysz bo sól i tak zrobi swoje :polew:

Opublikowano

to ja się wypowiem na podstawie nie marketowych shitowych produktach i jako amator detailingu i ex. właściciel myjni samochodowej

testowane produkty i efekt bardziej niż zadowalający:

mycie: SurfexHD od BiltHamber + IronX

zabezpieczenie: RimWax od SmartWax albo jego lepszy następca WheelGuard od Chemical Guys

co niektórzy stosują inne woski bardziej "lakierowe" ale ja stosuję te środki z wielkim powodzeniem i to polecam

jeżeli pójdziesz w półśrodki to efekt może być kiepski ew. bardzo szybko stracisz ochronę felg

możesz także looknąć do wątku i podpytać co inni polecają ale Sonaxa, auto Landy i inne biedronkowe produkty sobie możesz odpuścić

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=1514.0 link do tematu kosmetyki aut[br]Dopisany: 22 Listopad 2011, 00:59_________________________________________________co do opon to polecam Instant Tyre Dressing z Autoglym, bardzo fajny środek jako czernidło i zabezpieczenie, aplikacja w atomizerze

Opublikowano

Do mycia felg aluminiowych polecam CarPlan Wonder Wheels. Rewelacyjnie domywa alufelgii z osadu po klockach hamulcowych i smole.

U mnie Wonder Wheels poradził sobie tylko z pylem hamulcowym, smoły nie byl wstanie ruszyc. Smoly pozbylem sie rozcienczalnikiem uniwersalnym bo tylko to mialem pod reka

Opublikowano

do czyszczenia najlepszy jest CIF bierze wszystko z felg;d

CIF, zgadza się bierze wszystko, razem z połyskiem :wink4:

Opublikowano

do czyszczenia najlepszy jest CIF bierze wszystko z felg;d

CIF, zgadza się bierze wszystko, razem z połyskiem :wink4:

Heh dokładnie jak kolega pisze ;) ja też mogę polecić CarPlan Wonder Wheels,używam już dłuższy czas i jestem zadowolony