Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Szarpnięcie silnikiem przy dodaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem w B6 taty, że przy puszczeniu gazu i dodaniu szarpnie silnikiem, nie zawsze jest ten objaw ale już coraz częściej;/ auto było u mechanika, miał sprawdzoną dawke paliwa i ogólnie cały komputer ale mechanik nic nie wykrył. Czy to może być objaw od sprzęgła? Jeżeli ktoś już sie z tym spotkał to prosze o pomoc:) Pozdrawiam

Opublikowano

Być może dwumas? :tongue4:

Opublikowano

puszczeniu gazu i dodaniu szarpnie silnikiem,

Witam. Może być uszkodzona któraś z poduszek. Najlepiej to podnieść maskę wbić bieg 3 (oczywiście na wyłączonym silniku) i popychać auto do przodu do tyłu obserwując odchylenia silnika. To sprawdzenie nic nie kosztuje a może dać odpowiedź na Wasz problem. Pozdrawiam
Opublikowano

Też obstawiam. Ale chyba lepiej żeby to poduszkę wywaliło niż dwumas boooo ;(

Opublikowano

Też obstawiam. Ale chyba lepiej żeby to poduszkę wywaliło niż dwumas boooo ;(

Wiadomo, że lepiej poduszkę dlatego warto sprawdzić takim sposobem jak kolega wyżej napisał :naughty:

Opublikowano

witam kolego,warto tez sprawdzic wachacze dolne szczegolnie tzw. banany-u mnie to bylo powodem takich objawow-pozdrawiam

Opublikowano

witam kolego,warto tez sprawdzic wahacze dolne szczegolnie tzw. banany-u mnie to bylo powodem takich objawow-pozdrawiam

dokładnie :good: u mnie też jest lekko wybity "banan" i mam właśnie takie objawy :cool1:

Opublikowano

zajezdzone popychacze hydrauliczne

ostatnio miałem AVF-ie, było to samo

Opublikowano

To, że w jakimś tam aucie było To nie oznacza, że od razu w każdym. Nie raz przerabiałem auto z takim objawem gdzie był rozwalony dwumas, czasem poduszki a czasem popychacze :hi:

Opublikowano

To, że w jakimś tam aucie było To nie oznacza, że od razu w każdym. Nie raz przerabiałem auto z takim objawem gdzie był rozwalony dwumas, czasem poduszki a czasem popychacze :hi:

generalnie trzeba brać każdą sugestię pod uwagę :cool1: w sumie m.in. po to tu wszyscy jesteśmy żeby sobie pomagać, podpowiadać, doradzać żeby nie becalować nie wiadomo ile $$$ do jednego lub drugego ASO :wink4: a i oni pewnie czasem nie pomagają :disgust:

Opublikowano

wystarczy zdjąc pokrywe zaworów i zobaczyc jak wygląda walek i popychacze

przynajmniej tą opcję można wykluczyć

Opublikowano

wystarczy zdjąc pokrywe zaworów i zobaczyc jak wygląda walek i popychacze

przynajmniej tą opcję można wykluczyć

Tak jak mówisz, więc popychacze i poduszki bez większego wysiłku oraz wydatku pieniędzy można na własną rękę sprawdzić i je wykluczyć :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jednak koledzy dobrze pisali, poduszka pod silnikiem do wymiany :wallbash: Dziekuje wszystkim za pomoc :hi: Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam odkopie troche temat ale mam pytanie jak mozna rozpoznac wyrobione popychacze ????? mam taki standardowy problem w AVF telepie buda :wallbash: dziwną sprawa jest to ze raz chodzi rowno a raz sie trzesie i nie ma na to zadnej reguły zimny, ciepły. Jedyna sprawa jaka zauważyłem jest to ze jesli trzesie mi buda to na drugi dzien zapala tak jakby na 2 cylindrach a dopiero w 2 drugim cyklu łapie na wszystkich :wallbash: a jesli po trasie czekam az turbina wystygnie i nie czuje telepania to na drugi dzien nawet przy -30C pali z pierwszego obrotu. :wallbash:

Po wklejeniu logów koledzy stwierdzili ze moze to popychacze, inni stwierdzili ze te padła tak poprostu maja. Zwykły kierowca nawet by tego nie odczuł, ale jako koneser Audi musze to ogarnac :kox:

Mogł by ktos opisac jak mozna wzrokowo ocenic zużycie popychaczy i wałka :mysli: