Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czarnobyl 1986-2006

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może zlot od razu :decayed:

"KOLEJNA WYPRAWA DO STREFY W MAJU 2011. SZCZEGÓŁY: arek (małpa) podniesinski (kropka) pl"

Opublikowano

a o tej wycieczce co sądzicie?

http://allegro.pl/wycieczka-czarnobyl-zwiedzanie-jedyna-taka-oferta-i1390332611.html?ap=2&aid=5020716&bid=2251

Też interesuje się katastrofą w Czarnobylu i z chęcią wybrałbym się w tamte strony, ale sam nie pojadę :mysli:

Opublikowano

Też bym się tam wybrał :).

Opublikowano

a o tej wycieczce co sądzicie?

http://allegro.pl/wycieczka-czarnobyl-zwiedzanie-jedyna-taka-oferta-i1390332611.html?ap=2&aid=5020716&bid=2251

Też interesuje się katastrofą w Czarnobylu i z chęcią wybrałbym się w tamte strony, ale sam nie pojadę :mysli:

"spędzamy tam od 2 do 3 godzin, przy samej elektrowni zatrzymujemy się w kilku miejscach na sesje zdjęciowe.

Program obejmuje także zwiedzanie miasteczka Czarnobyl"

to właśnie jest wada zaplanowanych wycieczek, do końca wszystkiego nie zobaczysz

i pewnie tyle godzin to trochę mało jak na całe miasto

Opublikowano

Ale jesteś tam kilka dni po kilka h więc spokojnie wystarczy.

Opublikowano

Nie rozumie jak mozna sie dobrowolnie wybrac na wycieczke na tereny, ktore nadal pozostaja radioaktywne :no:

Opublikowano

Nie rozumie jak mozna sie dobrowolnie wybrac na wycieczke na tereny, ktore nadal pozostaja radioaktywne :no:

A co to jest do rozumienia ? Poczytaj trochę o tej tematyce, a będziesz miał odpowiedź na to pytanie.

Opublikowano

dlatego moim zdaniem posiadanie przy sobie licznika geigera oraz podstawowej wiedzy na temat promieniowania jest podstawą

Opublikowano

Ale jesteś tam kilka dni po kilka h więc spokojnie wystarczy.

na tej wycieczce z allegro czy na jakiejś innej

bo tam jest jeden dzień

Dzień 3 (Sobota):

Śniadanie. Koło godziny 8:00 wyjazd na zwiedzanie "strefy zamkniętej". Główny priorytetem w strefie jest Prypeć,

spędzamy tam od 2 do 3 godzin, przy samej elektrowni zatrzymujemy się w kilku miejscach na sesje zdjęciowe.

Program obejmuje także zwiedzanie miasteczka Czarnobyl. W drodze powrotnej z Prypeci przejazd i krótki postój

przy "czerwonym lesie". W czasie zwiedzania przewidziany jest smaczny obiad na stołówce pracowniczej.

Planowy powrót do Kijowa w okolicach godziny 19:00. Czas wolny. Wyjazd w drogę powrotną do Polski

Opublikowano

No wreszcie się coś ruszyło w temacie :good: mam nadzieję że nie skończy się na niczym tak jak ostatnio

Jak będzie jakiś klubowy "wypadzik" to oczywiście się na niego piszę :good:

Opublikowano

Nie te z allegro - mam na myśli wyjazdy organizowane przez np. strefazero.org czyli 5 dni na miejscu.

Opublikowano

Myślę że jest kilku zapaleńców żeby się wybrać na taki wyjazd. Mnie od kiedy pamiętam interesował Czarnobyl chociażby z tego powodu ze urodziłem się kilka miesięcy po wybuchu. Od 3 roku studiów ze znajomym planujemy jakąś wyprawę ale zawsze są jakieś przeszkody.

Samemu to jednak trochę strach bo bez doświadczenia i licznika gajgera można sobie problemów narobić, ponieważ to jest cały czas strefa radioaktywna. Ale w zorganizowanej grupie z kimś kto tam był i ma doświadczenie była by to raczej bezpieczna wycieczka no i do tego przynajmniej jak dla mnie milion razy fajniejsza niż jakieś tam kanary, teneryfy czi inne tunezje :>

Opublikowano

Więc na wakacje do Czarnobyla :polew:

A solarium masz w sarkofagu :polew:

Nie no fajna sprawa tam się udać

Opublikowano

Mnie od kiedy pamiętam interesował Czarnobyl chociażby z tego powodu ze urodziłem się kilka miesięcy po wybuchu.

ja 27.04 :)

Opublikowano

wiesz co na solarium nie chodzę więc z tego punktu programu nie skorzystam :decayed: ale kto wie jak inni. :gwizdanie: natomiast uważam że jak się ma trochę oleju w głowie i rozsądnie podejdzie do tematu w kwestiach organizacji i bezpieczeństwa to nie będzie to bardziej niebezpieczny wypad niż do np. Szarm el-Szejk gdzie zawsze może się trafić jakiś wybuchowy koleś.

Powiem że z chęcią bym się tam wakacje wybrał :>

Mnie od kiedy pamiętam interesował Czarnobyl chociażby z tego powodu ze urodziłem się kilka miesięcy po wybuchu.

ja 13.08

Opublikowano

ja 13.08

Ja 15.02

Opublikowano

zaproponowałbym raczej jeżeli mogę, pooglądać wspaniałe rezydencje magnackie na dawnych kresach Rzeczypospolitej, świadectwo naszej bytności tam...

Z chęcią wybrał bym się na taką wyprawę. :hi:

Mój wuj z rodzinką był na kresach rok temu i mówił,że jest to świadectwo naszej niedawnej siły,chociaż część tych dworków,została przekształcona na rezydencje dygnitarz komunistycznych inne na uzdrowiska, mieszkania,a część zapomniana i zrujnowana...

Chociaż nie przekreślał bym wypadu do Czarnobyla mimo,że mdli mnie do dziś na myśl o tamtych dniach pełnych strachu,mogła by to być ciekawa podróż i wydaje mi się,że najlepiej spędzić ją we własnym samochodzie..

Opublikowano

pojechałbyś tam swoim samochodem ?

bo ja nie

Opublikowano

dlaczego?