maruninho Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Wiatm. od 2 dni mam problem z skrzynia biegow, w trakcie jazdy rozłącza ją i silnik wskakuje na obroty (nie gasnie), i znikło oznaczenie biegów 'PRNDS' na Fisie. wyciagalem kluczyk kilkakrotnie i probowałem zapalic ale juz sie nie dało..zapalają sie wszystkie kontrolki oprócz 'PRNDS' . Rozłaczylem aku (mase) na pol min i to troszke pomogla przejechalem kilka metrów i dalej to samo, przy tym jak juz dało mi sie odpalić i przejechac dłuzej to pali sie kontrolka chyba skrzyni taka pomraanczowa (kolo ABS). Czy jest ktos kto wie co boli te auto ?
djbovorta Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 a to nie przypadkiem kontrolka check engine ? .Trzeba się podłączyć pod komputer i sprawdzić błędy
maruninho Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Opublikowano 30 Listopada 2011 jest to kontrolka od elektroniki silnika
MarianekZg Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 maruninho zmień co nieco w profilu bo wnioskuję, że masz Multi , odezwij się do Bart-s-a - on na tym forum jest człowiekiem, który zna się na tych skrzyniach :wink4: diagnozę postawi w 0,5 sekundy po przeczytaniu :good:
maruninho Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Opublikowano 30 Listopada 2011 maruninho zmień co nieco w profilu bo wnioskuję, że masz Multi , odezwij się do Bart-s-a - on na tym forum jest człowiekiem, który zna się na tych skrzyniach :wink4: diagnozę postawi w 0,5 sekundy po przeczytaniu :good: tak mam multi i mialem tak ustawione, ale cos tam musialem poprzestawiac.. dzieki za info
MarianekZg Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 spoko ale mimo wszystko Bart-s nie powie ci na 100% na słowo, bez VAG-a i logów się nie obędzie
maruninho Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2011 Dzisiaj to samo, doszło jeszcze migające kontrolki od ręcznego hamulca...
MarianekZg Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 :vaglogi: i jeszcze raz :wink4: od tego trzeba zacząć
Rekomendowane odpowiedzi