kozacch Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Witam. Mam do Was pytanie.Mam Audi A4 B5 99' po face liftingu, mianowicie chodzi mi o to, że mam oryginalne radio audi , które się zepsuło a naprawa kosztować będzie ok. 200zł. Chciałbym się dowiedzieć czy jeżeli chciałbym kupić inne radio, też oryginalne np: lub , Które z tych radio pasowałoby. Moja deska rozdzielcza wygląda tak: . Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Michał.
jarek_ns Opublikowano 7 Grudnia 2011 Opublikowano 7 Grudnia 2011 z tych co pokazałeś to tylko concert. Bo reszta jest na 2 din i trzeba zmieniać kosz i klimatronika. A przy RNS dochodzi emulacja szyny CAN.
czorny_07 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Moim zdanie opłaca się naprawić radio, przy takim czymś jest dużo grzebania, jak napisał kolega wyżej
jarek_ns Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Naprawianie kaseciaka mija się z celem. To już lepiej kupić radio nie fabryczne, albo dłubać concert II
kozacch Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2011 No dla tego zastanawiam się nad zamiana radia, bo naprawa jest droga. Myślę o tym Concert, ale co tam będzie do dłubania? Nie wystarczy po prostu podmienić? Edit: A co do nieoryginalnego radia, to nie zbyt chcę. Nie będzie to wyglądało tak ładnie
jarek_ns Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Temat montażu concert II w B5 był poruszany na forum. Niewiem czy przypadkiem nie trzeba czegoś modzić z podłączeniem fisa w zegarach bo w B5 jest po linii K a w B6 CAN i zasilaniem bo w kostce od B6 masz tylko jednego (+). Już wiem bo sprawdziłem i będzie potrzebny ci adapter CAN, Bez niego nie będzie podświetlenia przycisków, nie działa fis i radio wyłącza się co dwie godziny.
kozacch Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2011 Czyli ni będzie potrzeba nic przerabiać, tylko kupić adapter, tak?
jarek_ns Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Tak. Tylko cena adaptera trochę odstrasza.
czorny_07 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zamiana na inne tez wchodzi w gre, ja po prostu wyklczylem zmiane na szerokie , kolega ma w b5 radio concert i co godfzine mu sie wyłącza ;O
Kowi87 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 http://allegro.pl/radio-audi-concert-ii-2-cd-z-kodem-a6-c5-a4-a8-i1979873587.html taki concert podpasuje http://allegro.pl/adapter-can-bus-audi-z-fis-do-radia-concert-2-i1972831140.html i taki emulator
Rekomendowane odpowiedzi