Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AYM] Blokują się przednie koła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koledzy, niedawno kupiłem auto i przyszła pora na zablokowane koła

Po kilku km blokują się przednie koła, da się jechać ale tarcze bardzo się grzeją, zaciski i wszystko przy kołach jest ok, wyczyszczone, nasmarowane, klocki prawie nowe. Diagnostyka w serwisie audi nic nie pokazała. Pedał hamulca zachowuje się chyba normalnie ale jeszcze nie znam tego samochodu. Na a4-klub poczytałem, że prawdopodobnie serwo, co więcej miałem wodę w podszybiu (zatkane odpływy) obudowa serwa wygląda b zdrowo ale na pewno przez jakiś czas było w 1/3 zanurzone w wodzie. Mogę pojechać do znajomego kolegi sprawdzić auto na lepszym programie niż w serwisie audi.

Czy jest sens szukać innej przyczyny czy szukać serwa? co myślicie o zakupie używanego?

Czy macie jakieś inne podejrzenia?

Pozdrawiam

[mod]Przy zakładaniu masz pole wyboru prefiux-u i proszę go stamtąd wybierać, a nie tworzyć swoje - poprawiłem[/mod]

Opublikowano

zaciski i wszystko przy kołach jest ok, wyczyszczone, nasmarowane, klocki prawie nowe.

Tłoczek też czyszczony ew. wymieniany jak mocne wrzery. Dany nowy zestaw naprawczy? Sam robiłes czy ktoś?

Opublikowano

Jak miales wode w podszybiu ( stala długi czas ze wzgledu na zatkane odplywy ) to bym sie lepiej przyjrzal serwu .

Opublikowano

sprawdz koronki na przegubach

Opublikowano

na bank przewody elastyczne idące do zacisku:)

Opublikowano

sprawdz koronki na przegubach

Co z tymi koronkami? jutro miałem jechać grzebać w tym serwo ale może nie trzeba?

na bank przewody elastyczne idące do zacisku:)

Co z przewodami? wymienić na nowe?

Opublikowano

dokładnie:)te gumowe:)rozwarstwiają sie w środku i blokują płyn co uniemożliwia powrót tłoka