chwiajak Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Witam Koledzy, niedawno kupiłem auto i przyszła pora na zablokowane koła Po kilku km blokują się przednie koła, da się jechać ale tarcze bardzo się grzeją, zaciski i wszystko przy kołach jest ok, wyczyszczone, nasmarowane, klocki prawie nowe. Diagnostyka w serwisie audi nic nie pokazała. Pedał hamulca zachowuje się chyba normalnie ale jeszcze nie znam tego samochodu. Na a4-klub poczytałem, że prawdopodobnie serwo, co więcej miałem wodę w podszybiu (zatkane odpływy) obudowa serwa wygląda b zdrowo ale na pewno przez jakiś czas było w 1/3 zanurzone w wodzie. Mogę pojechać do znajomego kolegi sprawdzić auto na lepszym programie niż w serwisie audi. Czy jest sens szukać innej przyczyny czy szukać serwa? co myślicie o zakupie używanego? Czy macie jakieś inne podejrzenia? Pozdrawiam [mod]Przy zakładaniu masz pole wyboru prefiux-u i proszę go stamtąd wybierać, a nie tworzyć swoje - poprawiłem[/mod]
YOGI3000 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 zaciski i wszystko przy kołach jest ok, wyczyszczone, nasmarowane, klocki prawie nowe. Tłoczek też czyszczony ew. wymieniany jak mocne wrzery. Dany nowy zestaw naprawczy? Sam robiłes czy ktoś?
chwiajak Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2011 robil mi znajomy mechanik, stwierdzil ze tloczki w b dobrym stanie. Zestaw naprawczy nie byl uzywany.
wrclaguna Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Jak miales wode w podszybiu ( stala długi czas ze wzgledu na zatkane odplywy ) to bym sie lepiej przyjrzal serwu .
longerooo Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 na bank przewody elastyczne idące do zacisku:)
chwiajak Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2011 sprawdz koronki na przegubach Co z tymi koronkami? jutro miałem jechać grzebać w tym serwo ale może nie trzeba? na bank przewody elastyczne idące do zacisku:) Co z przewodami? wymienić na nowe?
longerooo Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 dokładnie:)te gumowe:)rozwarstwiają sie w środku i blokują płyn co uniemożliwia powrót tłoka
Rekomendowane odpowiedzi